Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Verrichtingsonderzoek: meerdere hengsten aangeleverd

 
Profiel   

KWPN
Fokkerij

[ img ]
Foto: Marjoow


Aankomende maandag en dinsdag vindt de aanlevering van de dressuur- en de springhengsten plaats die zijn aangemeld voor het verrichtingsonderzoek. De aangewezen hengsten worden eerst onder het zadel gepresenteerd en vervolgens worden zij klinisch gekeurd. Indien de hengsten zowel trainbaar zijn gebleken als klinisch in orde mogen zij een stal betrekken op het KWPN-centrum. Het voorjaarsverrichtingsonderzoek duurt dit jaar voor het eerst 50 dagen en is het laatste traject op weg naar hun goedkeuring.

Dressuurhengsten
Op maandag 15 april om 8.00 uur is de aanlevering van vijftien driejarige en zeven vierjarige dressuurhengsten. Waaronder de Easy Game-zoon Louis Ter Kwincke (uit D’Eerd ter Kwincke elite EPTM-dres PROK D-OC van Damon Hill, fokker A.J.L. Slippens uit Erp), hij werd zevende in de kampioenskeuring tijdens de KWPN Stallion Show. De vierjarige For Romance-zoon Kandour (uit Etoverster keur EPTM-dres van Uphill, fokker G.W. van Norel uit Wapenveld) werd vorig jaar doorverwezen naar een later verrichtingsonderzoek, hij wordt aanstaande maandag opnieuw voorgesteld.

Springhengsten
De aanlevering van de springhengsten start om 12.50 uur op dinsdag 16 april. Negentien driejarigen en vier vierjarigen maken dinsdag hun opwachting. Bij de driejarige springhengsten zien we de, als vierde geëindigde in de kampioenskeuring, Verdi-zoon Lay Out (uit Vallei Roos elite PROK van Tangelo van de Zuuthoeve, fokkers J.J. en J.H. Ilbrink-Lueks uit Barchem) terug. De als vijfde geplaatste in de kampioenskeuring, Arezzo-zoon Larezzo (uit Erusa ster eptm-spr D-OC v.Diamant de Semilly, fokker E.Reyrink uit Diessen), meldt zich aanstaande dinsdag ook in Ermelo. Ook zien we Kannan-zoon Lovekey SR (uit Zereusa S elite IBOP-spr sport-spr pref PROK van Hors la Loi II, fokkers Erik en Josje Sleutels uit Roggel), hij werd in de kampioenskeuring als zesde opgesteld. Als zevende in deze kampioenskeuring werd Lucky Luck geplaatst die nu door het leven gaat als Le Quircky Jr. (Grandorado TN uit Cannie Z stb-ext van Canabis Z, fokker J. Jonker uit Hattem). Ook hem zien we aanstaande dinsdag.

De kampioen van de KWPN Stallion Show 2018 wordt aanstaande dinsdag ook voorgesteld: Cornet Obolensky-zoon Kannan Jr. (uit Van Meta ster sport-spr PROK van Quick Star) van fokkers Wobbe en Marietje Kramer en mede-geregistreerde Sjaak van der Lei. Eén springhengst wordt voorgesteld voor het vrijwillig onderzoek, de driejarige Falaise de Muze-zoon Livano (uit Ulisha Bella ster pref van Manhattan, fokker A. Verhagen uit Schijndel).

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-04-19 15:18 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen