Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 3 [ 57 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Shetlander al ruim een maand verdwenen in Achterberg

 
Profiel   

*Bokt.nl / Politie / RTV Utrecht
Juridisch

[ img ]
Foto van Facebook stalhouder

Heel Achterberg is op zoek naar een verdwenen pony. De Shetlander die luistert naar de naam Rico verdween in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart 2019 uit een weiland van een pensionstal aan de Zandweg bij Achterberg in de gemeente Rhenen.

Normaal staan er vier pony's in het weiland waar Rico uit verdween. Stleigenaresse Ilonca Sterkenburg trof er op de bewuste ochtend echter maar één aan in het weiland. Het hek stond open en twee andere pony's trof Sterkenburg aan in een nabijgelegen maisveld. Rico bleef spoorloos. Omdat het volgens haar onmogelijk is dat de pony's het hek zelf hebben geopend, gaat ze ervan uit dat iemand moedwillig het hek heeft geopend en Rico heeft meegenomen.

"Je gaat de meest nare scenario's in je hoofd halen. Een van de ergste is dat hij bij de slacht terecht is gekomen. Daar hopen we natuurlijk niet op en we blijven doorgaan met zoeken, maar het wordt wel moeilijker", zei de stalhoudster in het ingeschakelde programma Bureau Hengeveld.

Zijn baasje en verzorger missen Rico enorm en willen hem graag weer in het weiland bij de andere pony's terugzetten. De shetlanders zijn familie van elkaar en erg aan elkaar gehecht. Hun gedrag is volgens de eigenaar zichtbaar veranderd sinds Rico weg is.

De politie onderzoekt de verdwijning, maar houdt rekening met meerdere scenario's. Diefstal lijkt niet voor de hand te liggen, omdat een shetlander niet veel geld waard is. Het zou kunnen gaan om een kwajongensstreek. Iemand zou bijvoorbeeld het hek geopend kunnen hebben, waardoor de dieren konden ontsnappen. Het is ook mogelijk dat Rico daarna is verdwaald. Iemand zou zich vervolgens over hem ontfermd kunnen hebben en niet weten wie de eigenaar is.

De stalhoudster hoopt dat iemand de pony ergens gezien heeft of dat iemand weet wie er achter het openen van het hek zit. Rico is een voskleurige shetlander met lichte manen, en het is een ruin. Rechtsvoor heeft hij een witte sok en hij is ongeveer 12 jaar oud. Hij is niet gechipt.

Bekijk hieronder de aflevering van Bureau Hengeveld:
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 13:16 



 
Profiel   

Vreemd bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 13:30 



 
Profiel   

Achterberg? Achterveld? Nieuwsredactie?

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 13:38 



 
Profiel   

Nabijgelegen maisveld? Ben ik de enige die geen maisvelden kan vinden in deze tijd van het jaar?

Geen chip.

Oomens: Achterberg ligt in Utrecht, in de buurt van Rhenen (google is je beste vriend).

Vind het ook een vreemd verhaal. Helaas zijn ook vreemde verhalen regelmatig waarheid gebleken, meer dan eens bleek de vermiste dan in een sloot of water te liggen en niet meer te leven.
Hopelijk wordt hij gevonden en duidelijk wat de oorzaak is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 13:40 



 
Profiel   

oomens schreef
Achterberg? Achterveld? Nieuwsredactie?


Achterberg is gewoon een plaats in gemeente Rhenen, woon er zelf naast ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 13:56 



 

De verwarring kwam door mij, per abuis de verkeerde plek in de titel gezet. Heb het inmiddels aangepast :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 13:58 



 
Profiel   

Of hij ligt ergens in een sloot :roll: mag hopen dat ze de sloten goed hebben nagelopen...

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 14:21 



 
Profiel   

Indi_Vito schreef
Of hij ligt ergens in een sloot :roll: mag hopen dat ze de sloten goed hebben nagelopen...


Hier dacht ik inderdaad ook al aan :-(

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 14:25 



 
Profiel   

Wat sneu, ik vrees ook de sloot of iets dergelijks. Hopelijk vinden ze hem snel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 16:03 



 
Profiel   

Er zijn daar praktisch geen sloten, de stal ligt tussen de Laarseberg (Grebbeberg) en het dorp, verder veel boerderijen.
Zo dicht is het bos op de berg niet dat niemand hem daar kan zien plus dat daar veel wandelverkeer, sportvelden en Ouwehandsdierenpark zijn.

En tja naar de slacht, een shetlandpony brengt geen rooie rotcent op.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 16:23 



 
Profiel   

Als er voor de slacht gestolen was, dan waren ze allemaal foetsie geweest, want daarvoor moeten ze langer op transport om rendabele vleesprijs te krijgen. En voor illegaal slachten voor eigen vriezer is een schaap practischer.

Omschrijving politie is ook onhandig, bruin is deze pony niet. Vos (zoals het dier vos), rood (net als onze roodbonte koeien) was een veel betere omschrijving geweest als je zo'n kleur moet omschrijven voor niet paardenmensen.

Kans is zeker aanwezig dat pony ergens dood ligt,
of als gevonden gemeld is, maar de 2 meldingen niet aan elkaar gekoppeld zijn,
Voorbijganger dier in lege wei/hooiland zag lopen/ gelokt heeft en hek maar dicht gedaan heeft, en die wei nog niet in gebruik is en eigenaar niets van de ongewenste grasmaaier weet...
Of vinder na chip controle DA besloten heeft dat pony kennelijk ongewenst was en niet verder is gaan zoeken ivm toch onmogelijke zaak.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 19:11 



 
Profiel   

De pony zou niet bij de andere zo maar weg gaan als ze buiten hun land lopen. Meestal blijven ze in vreemd gebied wel bij elkaar. Dus ik denk dat hij meegenomen is. Enorm balen voor de eigenaars. Hopen dat als hij gestolen is dat het een pennymeisje of zo is en dat ouders er lucht van krijgen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 19:14 



 
Profiel   

tamary schreef
Of vinder na chip controle DA besloten heeft dat pony kennelijk ongewenst was en niet verder is gaan zoeken ivm toch onmogelijke zaak.



Pony is niet gechipt staat er.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 19:18 



 
Profiel   

Onali schreef
tamary schreef
Of vinder na chip controle DA besloten heeft dat pony kennelijk ongewenst was en niet verder is gaan zoeken ivm toch onmogelijke zaak.



Pony is niet gechipt staat er.


Ik denk dat ze juist bedoeld dat er een mogelijkheid is dat een eventuele vinder uitgegaan is van een ongewenste pony, omdat hij niet gechipt is. Een chip is natuurlijk geen eigendomsbewijs. De shetlands die ik kocht waren ook niet gechipt en dat heb ik toen zelf snel laten doen en de chip op mijn naam gezet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 20:44 



 
Profiel   

Ook mijn gedachte dat hij misschien ergens in een sloot ligt. De Grift loopt op niet al te grote afstand van Wageningen ri Veenendaal. Verder ri Binnenveld, daar zit het vol met sloten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 21:18 



 
Profiel   

Chippen is toch verplicht? Op DNA zoeken wordt wat lastig...

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 21:24 



 
Profiel   

cissy schreef
Chippen is toch verplicht? Op DNA zoeken wordt wat lastig...


Chippen is alleen verplicht als ze geboren zijn na 1 juli 2009. Mijn merrie hoefde niet gechipt te worden, mijn ruintje wel. Beide waren niet gechipt, maar ik heb ze na aankoop allebei direct laten chippen en ze staan nu op mijn naam. Dus goed te linken aan mij.

Een paspoort is wel altijd verplicht. Als een paard niet gechipt hoeft te zijn, moet er een ingetekende schets in het paspoort staan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-04-19 21:30 



 
Profiel   

heyy,
Die pony was een verzorgpony van mijn vriendin. Hij was inderdaad als enige niet gechipt. Eigenlijk is het niet mogelijk dat hij is weggelopen. Alle pony's waarmee hij stond waren familie van elkaar.Ze gaan er nu van uit dat hij toch is gestolen en ze hem nooit meer terug zouden zien.De eigenaar gaat nu met de andere 3 pony's verhuizen zonder hem zo triest. |(

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 08:33 



 
Profiel   

Een maisveld in maart??? Zal een flink hoog maisveld zijn geweest whaha.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 10:20 



 
Profiel   

Sloten afzoeken idd. 9 van de 10 keer worden vermiste pony's en paarden daar toch wel terug gevonden helaas.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 10:23 



 
Profiel   

Nogmaals er zijn daar geen slootjes (tussen de weilanden), er is 1 kanaal maar die loopt naast een druk fietspad en er zitten veel vissers aan.
Bovendien zitten er om de zoveel meter stuws, dus een ponylijk valt dan echt wel op.

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 11:36 



 
Profiel   

Het aangrenzende Binnenveld is erg groot en stikt het van de slootjes die vaak uit het zicht liggen omdat ze dieper dan de wegen liggen daar. Binnenveld loopt vanaf het water wat je zelf ook aan geeft (de Grift) tot aan Veenendaal, Ede, Wageningen en Bennekom.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 11:41 



 
Profiel   

De pony is niet gechipt omdat vorige eigenaar nogal laks was in dit soort dingen. Deze is overleden en zo is de pony naar huidige eigenaar gegaan, die stonden in pension bij vorige eigenaar. De bonte pony is een nakomeling van Rico en de moeder is 1 van de witte merries. ( ja ik ken Rico in het echte leven en zo ook de verzorger ).

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 11:51 



 
Profiel   

Verschrikkelijk, dit is toch je ergste nachtmerrie. Hopelijk wordt hij snel in goede gezondheid gevonden, maar ook als hij niet meer in leven is moet hij gevonden worden zodat er duidelijkheid komt voor de eigenaar.

Overigens zou ik niet zo stellig uitsluiten dat ze zelf ontsnapt zijn. Dat het hek naar binnen toe open gaat is helaas geen garantie dat pony's het hek niet open krijgen. Ergens is het te hopen dat ze zelf ontsnapt zijn, dan loopt er in ieder geval geen gek daar in de omgeving rond.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 12:01 



 
Profiel   

daar zijn vast heel veel greppeltjes waar een shetlander in kan liggen. er wordt snel geroepen dat ie gejat is, net zoals met die tinker laatst en die was een stuk groter en ook in de sloot teruggevonden naar ik meen.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-04-19 12:15 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 3 [ 57 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen