Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Everdale voor 3e keer hoofdleverancier Pavo cup

 
Profiel   

KWPN
Dressuur


Voor het derde jaar op rij is Everdale de hoofdleverancier van de halve finales van de Pavo Cup. Bij zowel de zes- als zevenjarigen voert hij de startlijsten aan.

In totaal nemen er vijftien Everdale-nakomelingen deel aan de halve finales. Bij de vierjarigen zijn dit er twee, gevolgd door zes bij de vijfjarigen en zeven bij de zesjarigen. Everdale wordt door de Britse Charlotte Fry sinds kort in de Grand Prix uitgebracht en met scores boven de 70% maakt hij alle verwachtingen waar. Everdale’s grootvader Negro volgt met negen nakomelingen op de tweede plaats en Charmeur op de derde plaats met zeven. De Grand Prix-hengsten Apache, Desperado en Expression hebben ieder vijf deelnemende paarden aan de halve finales net zoals Ferdeaux en de preferente Vivaldi.

Totilas-nazaten samen goed voor 12 nakomelingen
De hoofdleverancier bij de vierjarigen zijn twee leeftijdsgenoten én Totilas-nazaten: de achtjarige GLOCK’s Toto Jr. en Governor hebben ieder zes nakomelingen. Governor won vorig jaar én het jaar ervoor een zilveren medaille op het WK Jonge Dressuurpaarden. De Pavo Cup-deelnemers van deze hengsten komen uit hun eerste jaargang en daar wordt door iedereen reikhalzend naar uitgekeken. Negro, wereldkampioen Glamourdale en Ferdeaux volgen met ieder vier vierjarigen. Glamourdale presteerde op het CHIO Aken onder Charlotte Fry ook bijzonder goed met scores van meer dan 80% in de Prix St. Georges en Inter I.

Jazz-invloed moederszijde
Aan moederszijde zien we good old Jazz negentien keer, gevolgd door Ferro, Johnson, Krack C en Negro met acht, Gribaldi met zeven en Sandro Hit en Westpoint met vijf.

Ruim 150 paarden
In totaal verschijnen ruim 150 paarden aan de start tijdens de halve finales van de Pavo Cup op de KWPN Kampioenschappen. De groep vierjarigen is het grootst met bijna 70 paarden, gevolgd door de vijfjarigen met ruim 50 deelnemers en de zesjarigen met meer dan 30 deelnemers.

Kardieno
Bij de vierjarigen staat de Gelderse hengst Kardieno, die na de KWPN Stallion Show aan Andreas Helgstrand werd verkocht, op de startlijst. Maar ook de verrichtingstopper Kjento. Bij de vijfjarigen staat de winnaar van de Pavo Cup van vorig jaar op de lijst: Jameson RS2, die afgelopen week in de finale meeliep van het WK Jonge Dressuurpaarden, maar ook WK-gangers Johnny Depp en Just Wimphof. En gaat Imposantos dit jaar op herhaling met Bart Veeze? Vorig jaar wonnen zij de Pavo Cup voor vijfjarigen en dit jaar staan zij op de startlijst bij de zesjarigen.

Halve finales en finales
De halve finale van de Pavo Cup voor vierjarigen start op dinsdag 13 augustus en gaat verder op woensdag 14 augustus, voor de vijf- en zesjarigen. Op vrijdag 16 augustus staan de finales op de planning. De beste paarden worden door gastruiter Phillipp Hess overgereden. Naast dat iedereen van harte welkom is, is het ook mogelijk om de halve finales en de finales live via KWPN.tv te volgen. Bekijk hier alle startlijsten van de Pavo Cup.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-08-19 19:05 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen