Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 5 [ 111 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim??? |
---|
love_animals | |
Hallo allemaal
Ik ben al tijden bezig om echt een goed pannenkoeken beslag te maken maar het is me nog nooit gelukt om ze te krijgen zoals in een pannenkoekenhuis al jaren ben ik aan het bakken en proberen maar ze worden niet luchtig en smaken gewoon niet zoals in het restaurant heb nu zelfs een professionele pan gekocht en hierin zien ze er al wel professioneel uit maar nog steeds smaken ze zo niet kan iemand met horeca ervaring mij HET RECEPT geven |
Laatste bericht |
Geplaatst: 13-08-19 03:10 |
Jilletje | |
Vergeet niet dat de omgeving ook iets met je smaakbeleving doet he!!!! Oma’s appeltaart zal thuis ook nooit zo lekker zijn als bij oma in huis, ookal heb je het recept exact na gemaakt!!!!
Zelf gebruik ik als recept bloem, eitjes, melk, suiker en een klein beetje kaneel. Gooi alles een beetje op gevoel bij elkaar tot het een mooi beslag is. Voor extra luchtig even een poosje de mixer er door! |
Geplaatst: 13-08-19 03:47 |
Zunzuncito | |
Geen prof. recept, maar wel de tip; hoe meer eieren, hoe luchtiger. Dus mijn oma gooide belachelijk veel eieren in het beslag en de pannenkoeken waren lekkerder dan die uit een restaurant
|
Geplaatst: 13-08-19 04:03 |
verootjoo | |
In elk pannenkoekenhuis smaken ze toch anders?
De ene doet wat meer ei, andere maakt wat dikker beslag andere weer wat dunner. Wil je echt van die dikke stevige plakkaten? Dan moet je wat dikker beslag maken, wil je wat dunnere krokantere moet je meer ei doen, worden ze ook luchtiger van. |
Geplaatst: 13-08-19 04:05 |
moonsparkle | |
Ik bak ze met heel weinig tot geen boter en maak ze dun, vindt ik veel lekkerder. Maar niet echt een tip voor hoe ze in een restaurant zijn.
|
Geplaatst: 13-08-19 05:48 |
sorbetje | |
Kaneel toevoegen.
|
Geplaatst: 13-08-19 05:53 |
Marije_jiplover | |
Hier gaat er gist in het pannenkoekenbeslag voor extra luchtigheid.
|
Geplaatst: 13-08-19 05:57 |
Amalarab | |
Ik vind ze thuis van Koopmans nog altijd lekkerder dan op het Pannenkoekschip. Mooi dun gebakken, beter dan die dikke, vette schijven.
Ik koop ook wel struufmeel van de plaatselijke molen. Geeft ook goede struven/pannenkoeken! Misschien is er ook zoiets bij jullie in de buurt? |
Geplaatst: 13-08-19 06:00 |
8nnemiek | |
Bakpoeder maakt het ook luchtiger.
|
Geplaatst: 13-08-19 06:01 |
Echwel | |
Eiwitten kloppen.
En daarna voorzichtig door het beslag scheppen. |
Geplaatst: 13-08-19 06:10 |
eva1969 | |
Zunzuncito schreef Geen prof. recept, maar wel de tip; hoe meer eieren, hoe luchtiger. Dus mijn oma gooide belachelijk veel eieren in het beslag en de pannenkoeken waren lekkerder dan die uit een restaurant Ja, dit doet mijn moeder ook, zo lekker!! |
Geplaatst: 13-08-19 06:14 |
Jessix | |
8nnemiek schreef Bakpoeder maakt het ook luchtiger. Bakpoeder inderdaad. Ik maak ze vegan, dus zonder ei en met plantaardige melk, maar heb altijd super lekkere luchtige pannenkoeken. Soms heb ik zin in dikke Amerikaanse en soms dunne flensjes, maar gaat eigenlijk altijd goed. Ook houd ik van vanille erin. Maar goed dus geen officieel recept voor je. |
Geplaatst: 13-08-19 07:11 |
Jolliegirl | |
Zelfrijsend bakmeel.
Dan krijg je een prachtige luchtige pannekoek. Oh en wat eieren extra. Snufje kaneel. Vanille suiker. Zout. |
Geplaatst: 13-08-19 07:18 |
Mellow | |
Heb ooit iets gelezen over yoghurt ipv melk. Dat ze dan ook luchtiger worden.
|
Geplaatst: 13-08-19 07:20 |
petitparis | |
zelfrijzende bloem of bakpoeder helpt om ze nog te laten rijzen in de pan. Maar ook om een deel van de melk te vervangen door bruisend water...
Voor de smaak gebruik ik altijd wat vanillesuiker en snuifje zout |
Geplaatst: 13-08-19 07:21 |
GreaseMonkey | |
Zout niet vergeten inderdaad! Hier gaat er altijd een flinke snuf doorheen, en 3 theelepels suiker. Ik houd zelf van wat stevigere, krokante pannenkoeken dus in verhouding meer bloem en minder melk
|
Geplaatst: 13-08-19 07:36 |
SARINO | |
Gewone witte bloem(hoeft geen merk te zijn),eieren,en verse koemelk(waar het vet dus nog gewoon in zit.
Bakken in roomboter.Geen chemische rotzooi als bakpoeder ofzo. Zorg voor goede pannen,anders wordt het niks. En verder geduld en liefde tijdens het bakken. (en kaas en spek ,is hier de favoriet thuis) |
Geplaatst: 13-08-19 07:37 |
8nnemiek | |
Klopt ja, zout zorgt ook dat het deeg niet inzakt als je bakpoeder/gist/bakmeel gebruikt.
|
Geplaatst: 13-08-19 07:37 |
Sintara | |
Klein scheutje bier toevoegen en iets meer ei, dan wordt het wel luchtig!
|
Geplaatst: 13-08-19 07:39 |
8nnemiek | |
SARINO schreef Geen chemische rotzooi als bakpoeder ofzo. Bakpoeder is niet gevaarlijk hoor. Is gewoon een combinatie van baking soda en citroenzuur of wijnsteenzuur. |
Geplaatst: 13-08-19 07:42 |
Lizz | |
Heb de tip niet, maar ik gooi er altijd een scheut amaretto doorheen
|
Geplaatst: 13-08-19 07:43 |
GreaseMonkey | |
Lizz schreef Heb de tip niet, maar ik gooi er altijd een scheut amaretto doorheen Interesting Proef je dat ook echt in de pannenkoek? |
Geplaatst: 13-08-19 07:48 |
kwita | |
oh ja ammeretto MMMMM
|
Geplaatst: 13-08-19 07:49 |
cissi | |
Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen. |
Geplaatst: 13-08-19 07:50 |
Askja | |
Een scheutje bier bij het beslag, meerdere eieren erin, een hele goede, grote koekenpan gebruiken en per pannenkoek niet te veel beslag in de pan doen. En zorgen dat de bakolie/boter goed heet is als je het beslag in de pan doet.
|
Omhoog |
Geplaatst: 13-08-19 07:55 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 5 [ 111 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |