professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-08-19 04:10

Hallo allemaal
Ik ben al tijden bezig om echt een goed pannenkoeken beslag te maken maar het is me nog nooit gelukt om ze te krijgen zoals in een pannenkoekenhuis :( al jaren ben ik aan het bakken en proberen maar ze worden niet luchtig en smaken gewoon niet zoals in het restaurant heb nu zelfs een professionele pan gekocht en hierin zien ze er al wel professioneel uit maar nog steeds smaken ze zo niet kan iemand met horeca ervaring mij HET RECEPT geven _/-\o_

Jilletje

Berichten: 8172
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 04:47

Vergeet niet dat de omgeving ook iets met je smaakbeleving doet he!!!! Oma’s appeltaart zal thuis ook nooit zo lekker zijn als bij oma in huis, ookal heb je het recept exact na gemaakt!!!!

Zelf gebruik ik als recept bloem, eitjes, melk, suiker en een klein beetje kaneel. Gooi alles een beetje op gevoel bij elkaar tot het een mooi beslag is. Voor extra luchtig even een poosje de mixer er door!

Zunzuncito

Berichten: 1572
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 05:03

Geen prof. recept, maar wel de tip; hoe meer eieren, hoe luchtiger. Dus mijn oma gooide belachelijk veel eieren in het beslag en de pannenkoeken waren lekkerder dan die uit een restaurant :P

verootjoo
Berichten: 35639
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 05:05

In elk pannenkoekenhuis smaken ze toch anders?
De ene doet wat meer ei, andere maakt wat dikker beslag andere weer wat dunner.
Wil je echt van die dikke stevige plakkaten? Dan moet je wat dikker beslag maken, wil je wat dunnere krokantere moet je meer ei doen, worden ze ook luchtiger van.

moonsparkle
Berichten: 21705
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 06:48

Ik bak ze met heel weinig tot geen boter en maak ze dun, vindt ik veel lekkerder. Maar niet echt een tip voor hoe ze in een restaurant zijn.

sorbetje

Berichten: 859
Geregistreerd: 16-09-11

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 06:53

Kaneel toevoegen.

Marije_jiplover

Berichten: 25306
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 06:57

Hier gaat er gist in het pannenkoekenbeslag voor extra luchtigheid.

Amalarab

Berichten: 7455
Geregistreerd: 24-11-07
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 07:00

Ik vind ze thuis van Koopmans nog altijd lekkerder dan op het Pannenkoekschip. Mooi dun gebakken, beter dan die dikke, vette schijven.
Ik koop ook wel struufmeel van de plaatselijke molen. Geeft ook goede struven/pannenkoeken!
Misschien is er ook zoiets bij jullie in de buurt?

8nnemiek

Berichten: 43380
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 07:01

Bakpoeder maakt het ook luchtiger.

Echwel

Berichten: 12459
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 07:10

Eiwitten kloppen.
En daarna voorzichtig door het beslag scheppen.

eva1969

Berichten: 4035
Geregistreerd: 01-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 07:14

Zunzuncito schreef:
Geen prof. recept, maar wel de tip; hoe meer eieren, hoe luchtiger. Dus mijn oma gooide belachelijk veel eieren in het beslag en de pannenkoeken waren lekkerder dan die uit een restaurant :P

Ja, dit doet mijn moeder ook, zo lekker!!

Jessix

Berichten: 16429
Geregistreerd: 22-08-06
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:11

8nnemiek schreef:
Bakpoeder maakt het ook luchtiger.

Bakpoeder inderdaad. Ik maak ze vegan, dus zonder ei en met plantaardige melk, maar heb altijd super lekkere luchtige pannenkoeken. Soms heb ik zin in dikke Amerikaanse en soms dunne flensjes, maar gaat eigenlijk altijd goed. Ook houd ik van vanille erin.

Maar goed dus geen officieel recept voor je.

Jolliegirl

Berichten: 32954
Geregistreerd: 18-07-04

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:18

Zelfrijsend bakmeel.
Dan krijg je een prachtige luchtige pannekoek.
Oh en wat eieren extra.

Snufje kaneel.
Vanille suiker.
Zout.

Mellow

Berichten: 6467
Geregistreerd: 22-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:20

Heb ooit iets gelezen over yoghurt ipv melk. Dat ze dan ook luchtiger worden.

petitparis

Berichten: 15982
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:21

zelfrijzende bloem of bakpoeder helpt om ze nog te laten rijzen in de pan. Maar ook om een deel van de melk te vervangen door bruisend water...

Voor de smaak gebruik ik altijd wat vanillesuiker en snuifje zout

GreaseMonkey
Berichten: 1968
Geregistreerd: 11-04-07
Woonplaats: Leiden

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:36

Zout niet vergeten inderdaad! Hier gaat er altijd een flinke snuf doorheen, en 3 theelepels suiker. Ik houd zelf van wat stevigere, krokante pannenkoeken dus in verhouding meer bloem en minder melk

SARINO

Berichten: 468
Geregistreerd: 06-07-12
Woonplaats: den helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:37

Gewone witte bloem(hoeft geen merk te zijn),eieren,en verse koemelk(waar het vet dus nog gewoon in zit.
Bakken in roomboter.Geen chemische rotzooi als bakpoeder ofzo.
Zorg voor goede pannen,anders wordt het niks.
En verder geduld en liefde tijdens het bakken.
(en kaas en spek ,is hier de favoriet thuis)
Laatst bijgewerkt door SARINO op 13-08-19 08:38, in het totaal 1 keer bewerkt

8nnemiek

Berichten: 43380
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:37

Klopt ja, zout zorgt ook dat het deeg niet inzakt als je bakpoeder/gist/bakmeel gebruikt.

Sintara

Berichten: 7385
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:39

Klein scheutje bier toevoegen en iets meer ei, dan wordt het wel luchtig!

8nnemiek

Berichten: 43380
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:42

SARINO schreef:
Geen chemische rotzooi als bakpoeder ofzo.

Bakpoeder is niet gevaarlijk hoor. Is gewoon een combinatie van baking soda en citroenzuur of wijnsteenzuur.

Lizz

Berichten: 8892
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:43

Heb de tip niet, maar ik gooi er altijd een scheut amaretto doorheen :D

GreaseMonkey
Berichten: 1968
Geregistreerd: 11-04-07
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:48

Lizz schreef:
Heb de tip niet, maar ik gooi er altijd een scheut amaretto doorheen :D

Interesting :)* Proef je dat ook echt in de pannenkoek?

kwita

Berichten: 6543
Geregistreerd: 14-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:49

oh ja ammeretto MMMMM

cissi

Berichten: 804
Geregistreerd: 16-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:50

Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen.

Askja

Berichten: 5263
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 08:55

Een scheutje bier bij het beslag, meerdere eieren erin, een hele goede, grote koekenpan gebruiken en per pannenkoek niet te veel beslag in de pan doen. En zorgen dat de bakolie/boter goed heet is als je het beslag in de pan doet.