Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne
Jessix schreef:Ik heb altijd geleerd dat slechts een deel van de schimmel zichtbaar is, maar dat de draden dan vaak wel al door de hele baal zitten. Je kan van die derde baal er een heel end afhalen en dan kijken hoe het voelt en ruikt. Bij de minste twijfel voer ik het absoluut niet.
Ik zou zelf ook niet een beschimmeld stuk van mijn boterham snijden en de rest op eten. Maar goed... andere zijn daar misschien makkelijker in.
Sonraffie schreef:Jessix schreef:Ik heb altijd geleerd dat slechts een deel van de schimmel zichtbaar is, maar dat de draden dan vaak wel al door de hele baal zitten. Je kan van die derde baal er een heel end afhalen en dan kijken hoe het voelt en ruikt. Bij de minste twijfel voer ik het absoluut niet.
Ik zou zelf ook niet een beschimmeld stuk van mijn boterham snijden en de rest op eten. Maar goed... andere zijn daar misschien makkelijker in.
Dat dacht ik dus ook
__Elizabeth schreef:Nee dat is een ander soort schimmel.
Schimmel heeftzuurstof nodig en dat zit binnen in de baal niet. tenminste niet als het goed geperst is.
Er zijn verschrikkelijk veel soorten schimmel dit kun je niet somaar vergelijken met een boterham en schimmel.
SuperZodiaX schreef:Ik ben ook pensionhouder en als ik dit soort balen zie ben ik heel erg blij dat ik een afspraak met de leverancier heb dat de balen gratis omgeruild worden voor nieuwe. Ik zou dit niet voeren. Maar als dit het enige is wat je nog hebt, tja dan miss de beste baal afrollen en kijken wat nog enigszins bruikbaar is. En anders een paar baaltjes hooi bij een boer in de buurt halen?