Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 3 van de 13 [ 306 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

2 jarige met gezwel in hals

 
Profiel   

Update, het loopt hier uit de hand en da's niet in de goede zin.

Wat is er gebeurd? De bedrijfsdierenarts is vorige donderdag geweest en heeft met echo gekeken: volgens hem zéker een abces! Hij is op beenhouwer-wijze in haar hals beginnen snijden en heeft een gigantische wonde veroorzaakt. Géén etter te vinden. Hij is blijven koteren en zoeken, snijden,.. %) :? Om uiteindelijk énkel weefsel te vinden en te verwijderen. Daar heeft hij een stuk van naar onderzoek gestuurd. Paard kreeg penicilline en daarmee was de kous af. Hij is op vrijdag en zaterdag penicilline komen spuiten. Paard kreeg koorts. Maandag had ze 39,9C, een hals zo dik en gezwollen dat de penicilline er gewoon weer uit liep als ik het spoot, ze kan met haar hals niet tot aan de grond (veel te gezwollen), loopt atactisch (van de druk op de wervels?). Ik ben dan zelf een ontstekingsremmer/pijnstiller gaan halen bij een collega en dat gegeven (metacam). Vandaag had ze 40,3C en stond ik op het punt haar naar de kliniek te voeren. Toen ik de bedrijfsdierenarts belde, zei hij dat hij uitslag had van het biopt: kwaadaardige woekering van bindweefselcellen. Doch de patholoog zei dat het gezien de jonge leeftijd van het paard ook een equine sacroid zou kunnen zijn. Nu heb ik er de literatuur eens bijgenomen en dat zie ik klinisch toch niet in zo'n vorm terug komen. Morgen heb ik een afspraak op de faculteit om eens te bespreken wat ze er daar van vinden. Gelukkig had ze daarnet weer 37,8C. We reinigen de wonde 2x per dag en bestrijken ze met zalf, 3x per dag koelen en geregeld temperatuur nemen.

Ik weet echt niet hoe het nu verder moet. Ik denk dat we eerst de hals laten genezen (als ze al niet dood gaat aan die wonde die die dierenarts gemaakt heeft -:(- ) en dan op de faculteit verder kijken of het nog weg te nemen valt en indien niet of ze pijnloos bij ons kan blijven...
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:01  
Profiel   

[ img ]

De wonde

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:03  
Profiel   

OK, even ademhalen ...

Dit ziet er niet fraai uit en het eerste wat er dan ook bij mij op kwam bij het lezen van je verhaal was een heel lelijk woord.

Heel goed dat je morgen naar de faculteit gaat om de wonde te bespreken, zeker wat betreft de beste wondverzorging maar ook wat betreft het weefsel dat er nu is uitgesneden. Afhankelijk van wat het weefsel is en hoeveel daarvan nu werkelijk weg is, zou ik met de faculteit een plan willen opstellen voor verdere behandeling.

Stel nu dat het weefsel verder weggehaald moet worden (hoewel, als ik de foto goed begrijp loopt de zwelling/het weefsel onder het gat nog minstens 20 cm door of is dat stuk gezwollen door wondvocht of iets dergelijks?), dan is het misschien een optie om dat nu te laten doen nu je al een flink gat hebt.

Als de rest van het weefsel moet blijven zitten is goede wondverzorging en genezing waarschijnlijk eerste prioriteit.
Als dat weefsel echter behoorlijk hard groeit en je paard in de weg gaat zitten, moet je op de middellange termijn waarschijnlijk een hele nare beslissing nemen.

Kortom, je weet het nu niet maar laat je goed informeren morgen. Schrijf je vragen op en neem als dat kan iemand mee die ook kan meeluisteren en laat ook het advies opschrijven. Je bent morgen vast niet zo helder dat je alles snapt en onthoudt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:15  
Profiel   

Zo....... ik snap dat je daar niet blij van wordt. Zou zeker nog achter die dierenarts aan gaan voor verklaringen! Je betaalt niet zodat hij/zij zo in jouw paard kan snijden!! En het is ook gewoon zon groot stuk.... ik hoop dat ze je op de kliniek beter kunnen helpen..

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:25  
Profiel   

Jeetje ... Ik ben een beetje sprakeloos. Wat een onvakkundige bedrijfsDA _-:(

Ik hoop dat je morgen op zijn minst juist advies krijgt. Sterkte!

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:26  
Profiel   

Ik zie dat je van België bent. Je kunt evt. nog een second-opinion vragen bij Equitom. Zij behandelen vaak bijzondere gevallen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:45  
Profiel   

Wat bedoel je met bedrijfsdierenarts ? Van de fokkerij?

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 21:49  
Profiel   

Dat klinkt niet best! Veel sterkte en wijsheid gewenst!

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 23:20  
Profiel   

Ik kan je foto's niet zien maar uit je verhaal blijkt dat het een behoorlijke wonde is. Veel sterkte en wijsheid..

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-09-19 23:55  
Profiel   

bigone schreef
Wat bedoel je met bedrijfsdierenarts ? Van de fokkerij?

Bedrijfsdierenarts is idd de dierenarts van de fokkerij.
Zij hebben hem gestuurd en betalen hem ook.

Nu trekt iedereen zijn handen ervan af en sta ik met een doodziek paard met gat in haar hals.
Daarnet 39,8C, k heb opnieuw penicilline gespoten, gekoeld, finadyne gegeven, wond verzorgd. Verder blijft ze gelukkig wel eten maar is nog steeds atactisch.

Ik vind het zo ontzettend jammer |( maar besef ook ergens wel dat dit gaat eindigen in een dood paard...

Bedankt voor de tips en reacties.

Niello, we gaan eerst de faculteit raadplegen, een prof van me (ik ben zelf ook dierenarts maar niét praktiserend, dus eigenlijk ken ik er niets van), heeft zich op equine sarcoid gespecialiseerd dus hopelijk kan ik daar meer te weten komen of de behandelmogelijkheden en prognose.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 07:53  
Profiel   

Jemig..ik weet niet eens wat ik er op moet zeggen.

Heel goed dat je het verder laat onderzoeken en ik hoop echt dat het paard hier doorheen komt en er geen blijvende schade is aangericht.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 07:54  
Profiel   

Hier ook even sprakeloos...
Wat een ellende Y;(

Ik heb trouwens ooit een paard gehad met woekerend lymphe materiaal (maar dan onder de kaak). Daar heeft de dierenarts ook vreselijk in zitten wroeten waarna de hele stal onder het bloed zat en er een enorm gat in het paard zat. Echter wist hij wel wat hij deed en is het ook goedgekomen.

Hopelijk kunnen ze je in Utrecht goed verder helpen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 08:15  
Profiel   

T is de faculteit in Gent (ik ben van België). Kan er pas morgen terecht.
Echt een nachtmerrie :(

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 08:33  
Profiel   

Ik hoop dat, mocht dit dus fout aflopen , je de puf nog hebt om de dierenarts aan te klagen. Hij heeft het dier gekeurd en misschien nu helemaal de vernieling in geholpen.

Ik zou nu al aan de fokkerij aangeven dat het vertrouwen in hun da weg is, paard ernstig verslechterd en hij naar de kliniek gaat morgen en je de rekening doorstuurt, kort maar krachtig.


Laatst bijgewerkt door bigone op 18-09-19 08:48, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 08:39  
Profiel   

Jeetje, wat heftig zeg! Ik hoop en duim dat ze hier nog iets mee kunnen, zodat paardje gauw pijnvrij is. Wat een ellende!

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 08:44  
Profiel   

Wat verschrikkelijk allemaal. Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen.. Wat zul je je radeloos voelen. Arm paard..

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 09:40  
Profiel   

Jeetje wat een ellende, goed dat je naar de kliniek gaat. Veel sterkte.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 09:46  
Profiel   

bigone schreef
Ik hoop dat, mocht dit dus fout aflopen , je de puf nog hebt om de dierenarts aan te klagen. Hij heeft het dier gekeurd en misschien nu helemaal de vernieling in geholpen.

Ik zou nu al aan de fokkerij aangeven dat het vertrouwen in hun da weg is, paard ernstig verslechterd en hij naar de kliniek gaat morgen en je de rekening doorstuurt, kort maar krachtig.


Wij hebben hier en daar al eens geïnformeerd, de fokker is sowieso op de hoogte.
De bedrijfsdierenarts stelt dat dit sowieso een slechte prognose heeft en volgens mij vinden ze dat daarmee de kous af is. Ik ga dus sowieso eens luisteren, als de prognose echt slecht is, is de kous daar inderdaad mee af. Dan gaan we ook geen nodeloze behandelingen instellen en laten we haar genezen en zien we wel hoe hard de tumor hier gaat groeien en schade aanrichten. Als het niet pijnloos kan, laten we haar inslapen.

Ik voel me inderdaad radeloos en verloren ;(

Of we de fokkerij en/of de dierenarts achterna gaan, weten we nog niet helemaal.
Niemand heeft dit uiteraard gewild en iedereen was ervan overtuigd dat het helemaal goed zou komen. Maar uiteindelijk zit ik wel met de financiële kater en het verdriet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 09:48  
Profiel   

Als het idd een sarcoid is, dan kun je ook Tracy Keegan van het sarcoid centre om advies vragen. Je kunt haar vinden op FB en geeft gratis advies. Ze heeft al veel paarden gered.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 09:57  
Profiel   

Wat schandalig dat dit nu zo loopt!
Ik mag toch hopen dat je die dierenarts niet voor zijn diensten gaat betalen! Met name dat snijden slaat helemaal nergens op...
Arm paard en arme jij.. :\

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 10:01  
Profiel   

:oo Jemig wat een ellendige afloop, wat vreselijk dat een veearts maar zo door blijft snijden en dus je nu achter laat met een heel erg ziek dier met een gat in haar hals , hier moet toch gewoon een goede na controle voor zijn, zeker met de hoge koortsen die ze heeft...

ik hoop dat je toch iemand kan vinden die jullie kan helpen, dit is echt een soort nachtmerrie waar je in zit..

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 10:06  
Profiel   

Die dierenarts heeft hem toch goedgekeurd, was maar een bultje van de voerbak oid, je bent op zijn woorden afgegaan dus mag je hem nu ook zeker aansprakelijk stellen, helemaal met deze behandeling er achteraan. Hoe moeilijk ook, blijf zakelijk en stel je sterk op richting hem en de fokkers, ook al hebben ze dit zeker niet gewild , jij zit met de gevolgen van zijn uitspraak dat het niets voorstelde. En niet te vergeten je prachtige paard.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 10:50  
Profiel   

Arm paard. Wat een ondeskundige veearts zeg.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 11:41  
Profiel   

He bah zeg... bij die DA zou ik nooit meer komen.
Heel veel sterkte met je paardje! Y;(

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 20:28  
Profiel   

Jeetje, wat heftig! Met echte ernstige dingen en iets zoals dit zou ik 100% naar Tom Marien gaan. Equitom en zit in Belgie, dus voor jou een nog betere optie.
Als ze het daar niet weten, weten ze het nergens. Maar zou die voor de moeilijke dingen boven alles kiezen.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-09-19 23:45 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 3 van de 13 [ 306 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen