Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 7 [ 175 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Internetbankieren hoe probleem op te lossen? Andere bank?

 
Profiel   

Ok, ik heb abn amro rekeningen, en doe zoals veel aan internet bankieren. Maar ik heb kom ik vandaag achter per 1 november een groot probleem. Namelijk het gaat heel lastig tot onmogelijk worden. -O- de gewone site werkt niet fatsoenlijk met ipad. Overzichten van de rekeningen is erg onduidelijk en scrollen zowat onmogelijk. :n

daar al eens de bank voor gebeld en ja deze werkt goed en is bedoeld voor laptop en pc. Voor ipad was er de bankieren app. Ok. De vorige grote update heeft mij mijn vorige ipad gekost. Deze crashte en was niet meer te herstellen. Daar een nieuwe toen gekocht en tot mijn grote schrik en verdriet komt er weer zo n grote update aan, per 1 november dus al.

Ik heb twee opties of een update op ipad doen waar ik 4 gb vrij voor nodig heb (heb ik niet, ik heb 1,5 gb vrij) of ik moet gaan bankieren via de site (werkt niet met ipad). Of met peperdure papieren overschrijf formulieren gaan werken die alleen bij een kantoor aan te vragen zijn is me net gezegd (kantoor is 20 km verderop). Of zo zei de dame aan de telefoon ik moet maar een nieuw apparaat kopen waar genoeg geheugen op zit.

Nu werkt mijn ipad uitstekend en ik heb niet even een pak geld liggen voor een nieuwe. Ivm oogproblemen kan ik niet zomaar elk scherm goed lezen helaas en ben dus wel gebonden aan een duurdere aankoop.

Hoe zit het bij andere banken en internet bankieren? En de eisen die gesteld worden aan apparatuur. Ik zit al 49 jaar bij de abn bank maar deze stap ben ik niet blij mee. :n Gesprek aan de telefoon was ook geen prettig gesprek wat ik niet van ze gewend ben.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:10  
Profiel   

Mijn ouders kunnen beide op hun telefoon geen internet bankieren meer. Ene bij abn en andere bij ing. Dit heeft er mee te maken dat hun telefoons te oud zijn en niet veilig genoeg om op te bankieren. Ik snap het wel. Zij regelen hun zaken via de computer. Dus een gewone desktop of laptop.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:12  
Profiel   

Die heb ik dus niet. -O- Heb alleen een ipad ivm weinig gebruik van internet. Mijn telefoon kan het ook kwa geheugen niet aan. En alleen een laptop moeten kopen voor bankieren is net zo duur als een nieuwe ipad zo ongeveer. Gewoon zonde van het geld


Laatst bijgewerkt door karuna op 09-10-19 13:22, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:15  
Profiel   

Waarom werkt het via je browser niet? Zou toch moeten kunnen..

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:18  
Profiel   

Anders heel knullig de computers in de openbare bibliotheek gebruiken? Ik meen me te herinneren dat je daar ook gewoon kon internetten?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:20  
Profiel   

Heb je al eens geprobeerd met een andere browser? Of dat beter is? Dus niet standaard met safari, maar bijvoorbeeld met Chrome?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:20  
Profiel   

Heb daar na wijziging van de site met technische afdeling over gebeld, site is bewust voor laptop en pc gemaakt. De app was voor tablets en telefoons. Scrollen in de rekeningoverzichten is heel vreemd en werkt niet fijn. Naar boven scrollen geeft naar beneden gaan maar ivm groter lettertype zie ik dan bv alleen maar paar dagen overzicht. Waardoor je geen normaal fatsoenlijk beeld krijgt van de overboekingen. Chrome of safari zou geen verschil maken.

Geen idee of app met chrome wel werkt? En of ik daar wel ruimte genoeg voor heb nog

Destination zou kunnen maar dat beperkt wel flink. Bibliotheek hier is beperkt open. En mijn energie niet onbeperkt. Zou nu al probleem hebben. Verplichte bankrust ipv pootje weer, zou nu dan niet eens daarheen kunnen

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:24  
Profiel   

Hoe kan het dat die app zo groot is? Ik zit zelf bij de Rabobank en mijn app is maar 53,47 mb. En als ik de app van ABN Amro probeer te downloaden is die bij mij maar 44 mb. Ik heb wel android, maar kan me haast niet voorstellen dat een iOS app 100 keer groter is dan dat?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:28  
Profiel   

De app is zo groot niet. De verplichte update van apple wel. Die moet ik updaten naar de nieuwste versie anders kan ik de app van de bank niet updaten. De vorige grote wijizging daarin is mijn oude ipad gechrashed onder toeziend oog van de apple store zelfs. Was wat ouder en de nieuwste update heeft de oudre systemen om zeep geholpen onherstelbaar. Dat is nu dus weer aan de orde.

Ipad is 4 jaar oud en voldoet meer dan uitstekend waar ik hem voor gebruik. Maar heeft niet het royaalste geheugen. 8gb in totaal en niet uitbreidbaar. -O-


Laatst bijgewerkt door karuna op 09-10-19 13:30, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:29  
Profiel   

Ah zo, dat verklaart een hoop :D hoe oud is je iPad nu? Heb je de mogelijkheid om andere apps te verwijderen, of heb je de cache al eens geleegd van apps die je vaak gebruikt?


Laatst bijgewerkt door xPabloBokt op 09-10-19 13:30, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:30  
Profiel   

Als je wil overstappen naar een andere bank, de app van de Rabobank geeft hier helemaal geen problemen en werkt erg fijn. Scrollen is geen probleem, je kan makkelijk geld overmaken en je kan zoeken in je rekeningoverzicht. Verder kun je ook dingen als betaallimiet e.d. makkelijk aanpassen in de app.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:30  
Profiel   

Pablo zie edit in bericht boven je. 4 jaar ruim.

Cache leeg ik regelmatig, ik gooi de beperkte apps er vaak af en weer op.

Wat staat er op. Mail, bankieren app, drie spelletjes, wat fotos en messenger en facebook. Dat is het zo ongeveer. Mail is een flinke bult (1,5gb) de rest is 1 gb voor fotos en de andere apps. Er is zie ik nu 1.2 gb vrij en de rest ks in gebruik voor de aansturing en software van ipad.


Laatst bijgewerkt door karuna op 09-10-19 13:34, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:31  
Profiel   

Maar ook bij de Rabobank zul je er tegenaan lopen dat ze op een bepaald moment gebruik gaan maken van functionaliteiten van een nieuwe software versie van je iPad.
Je hebt nu toch een nieuwe iPad? Je zult toch echt die updates moeten gaan doen....
zo werkt dat nu eenmaal in computerland. Anders zaten we nu nog naar zwarte schermen met groene letters te kijken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:32  
Profiel   

Nee deze is 4 jaar inmiddels.

Sanet dat ik soms moet updaten snap ik. Alleen banken drukken internet bankieren aan alle kanten door. En dwingen je zo flinke kosten te maken om te kunnen blijven internet bankieren. De papieren overschrijvingen zijn peperduur. Mijn papieren bankafschriften betaal ik inmiddels ook flink voor.

Zou hun site normaal werken voor ook tablets had ik geen probleem, voorheen werkte dat ook goed. Nu niet meer. -O- dus ik heb dan eigenlijk geen keuze door of dure papieren overschrijvingen te halen bij een bank kantoor heel eind verderop. Of nieuwe tablet kopen of laptop. Of naar de bieb gaan of bankzaken aan anderen overlaten. Mijn vader zit met hetzelfde probleem dadelijk ook.


Laatst bijgewerkt door karuna op 09-10-19 13:37, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:34  
Profiel   

Is het echt zo dat de update van de iPad 4 GB éxtra nodig heeft? Of is de update zelf 4GB groot maar vervangt die het besturingssysteem dat ongeveer dezelfde grootte had?

Is het wel nodig om te updaten? Mijn iphone en ipad doe ik nooit direct updaten. Apps van mijn bank werken daar prima op, ook op de oude versie.

En kun je geen andere grote apps verwijderen, of wat foto's/video's eraf gooien?

Edit, je zegt dat je ipad 4 jaar oud is, en 8GB geheugen heeft..
De ipads die in 2015 verkocht werden waren de iPad Air 2 modellen. Die hadden minimaal 16GB geheugen.
Het model uit 2013, de iPad Air, werd ook alleen verkocht met minimaal 16 GB.
Ergens klopt er dus iets niet.
Ik kan zo snel helemaal geen ipad vinden die maar 8GB geheugen heeft.


Laatst bijgewerkt door 8nnemiek op 09-10-19 13:41, in het totaal 3 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:35  
Profiel   

Dat werkt dan ook op andere niet als je geen update doet.. Mijn oma kon haar ING en rabobank ook niet meer gebruiken op een verouderde tablet of iPad.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:35  
Profiel   

Annemiek. Zelfs als ik alle fotos eraf gooi haal ik die 4 gb niet, en helaas ja de update die ik moet doen wil 4Gb vrije ruimte hebben. Heb ik al eerder geprobeerd en dat gaat dus gewoon niet. Ipad werkt verder gewoon prima. -O-

Ipad 2 klopt. Was destijds al niet het nieuwste model, die waren gewoon te duur. En deze voldeed en voldoet nog goed.


Laatst bijgewerkt door karuna op 09-10-19 13:40, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:39  
Profiel   

Een iPad met 8GB? Zelfs de originele was er alleen in 16, 32 en 64. Is er ooit een mini geweest met 8 ofzo?

Oplossing is dus simpel: Back-up maken via iTunes op de PC van iemand anders, dan via iTunes een herstel naar fabrieksinstellingen en dus alles weggooien, update via iTunes installeren en gaan met die banaan. Apple Store zit alleen in Amsterdam, Den Haag en Haarlem dus als je daar niet geweest ben ben je niet bij een Apple Store geweest. Die gasten kennen veel meer trucjes om een iPad weer tot leven te wekken na een foute flash (die inderdaad vroeger voor kwam als je een te volle iPad ging updaten, maar oplossing was simpel, opstarten in DFU-mode (wat is dat? Zie Google) en dan via PC herstellen en ze werkten allemaal weer. Na de update back-up weer terugzetten en gaan met die banaan.

Updates zijn nou eenmaal nodig om de apparaten veilig te houden voor zaken zoals internetbankieren. In de oude iOS-versies zaten inderdaad kwetsbaarheden die onveilige situaties konden creëren. Dus ja, er zitten ook nieuwe functies in, maar het belangrijkste van die updates zijn de security patches.


Laatst bijgewerkt door Choiix op 09-10-19 13:41, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:40  
Profiel   

Applestore in duitsland geweest destijds. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:41  
Profiel   

Anders afspraak maken bij Genius Bar, desnoods met credit card even een 1 euro iCloud abbo nemen (kan ook met maandelijkse afschrijving volgens mij), daar een volledige backup in maken, iPad naar fabrieksinstellingen, updaten, weer naar fabrieksinstellingen en iCloud-reservekopie terugzetten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:42  
Profiel   

Heb je al geprobeerd om via internet te bankieren terwijl jij het internet op desktopversie zet? Dan werken sites gemaakt voor laptops en computers over het algemeen wel goed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:45  
Profiel   

En alles op een sd kaartje zetten? Zo zou je genoeg ruimte moeten hebben voor de update van de ipad.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:46  
Profiel   

lovelys schreef
En alles op een sd kaartje zetten? Zo zou je genoeg ruimte moeten hebben voor de update van de ipad.


iPads hebben geen SD-kaart slot :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:49  
Profiel   

DearLove schreef
Heb je al geprobeerd om via internet te bankieren terwijl jij het internet op desktopversie zet? Dan werken sites gemaakt voor laptops en computers over het algemeen wel goed.

Mm nee, geen idee of dat kan bij abn ook. Ga ik eens naar kijken, doe dat bij veel sites wel trouwens :j .

Sd kaartje past niet, ik heb wel een flashdrive waar fotos op staan. :j maar zelfs als alles eraf is red ik het niet kwa geheugen. :n heb alles eraf gehad. Deel naar icloud overgezet en dan nog blijft hij piepen dat er niet genoeg vrije geheugenruimte is. Ben ook naar apple winkel in de buurt geweest maar die konden me ook niet helpen ermee. Vandaar dat ik er redelijk van uit kan gaan dat updaten niet meer kan ermee. -O-

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 13:51  
Profiel   

In dat geval zou ik gewoon de ipad blijven gebruiken totdat de app echt niet meer wil openen/updaten, en dan ergens een oude laptop op de kop tikken. Dan maar gewoon via een browser internetbankieren.

Of je stapt over naar een andere bank. En zijn genoeg banken die wel internetbankieren via de browser op de ipad ondersteunen.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 14:03 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 7 [ 175 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen