Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 10 van de 11 [ 257 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Heb jij wel eens 112 moeten bellen?

 
Profiel   

Ik zat me af te vragen hoe het werkt als je in een flat woont en je belt 112... Hoe komen de hulpverleners, met name politie, dan binnen? Bellen ze gewoon aan bij het nummer waar ze moeten zijn?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 19:55  
Profiel   

Ik heb helaas vaak 112 gebeld, vooral voor mijn schoonmoeder (hartpatiënte, COPD, diabetes, nierfalen). Elke keer heftige situaties waarin ik gelukkig erg rustig wist te blijven (spulletjes verzamelen, medicijnlijst klaarleggen e.d.) waar mijn vriend in paniek schoot.

Ook wel eens 112 gebeld voor een meneer die omviel op straat; achteraf was het een epileptische aanval.

Op mijn werk komt regelmatig de ambu, maar vorig jaar 3x voor collega’s die een hartinfarct hadden. Heel, heel erg heftig

LindyH schreef
Ik zat me af te vragen hoe het werkt als je in een flat woont en je belt 112... Hoe komen de hulpverleners, met name politie, dan binnen? Bellen ze gewoon aan bij het nummer waar ze moeten zijn?
dan ben je zelf verantwoordelijk voor het openhouden van de deur. Anders wordt de deur beneden geforceerd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 19:56  

LindyH schreef
Ik zat me af te vragen hoe het werkt als je in een flat woont en je belt 112... Hoe komen de hulpverleners, met name politie, dan binnen? Bellen ze gewoon aan bij het nummer waar ze moeten zijn?

In mijn ervaring drukken ze alle knopjes in van de appartementen van het flatgebouw.* Dan is er altijd iemand die vlot reageert en de hoofddeur opent.

De beller heeft waarschijnlijk (iemand) de deur open (laten) doen/gedaan van het appartement zelf.

* info uit videos van incidenten/meldingen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 20:05  
Profiel   

Mijn dochter heeft tijdje terug moeten bellen want haar zoontje van nog geen twee kreeg een koortsstuip.
Hele paniek natuurlijk en mijn oudste kleinzoon is naar beneden gerend om de deur open te houden, ze waren er met 4 minuten.
Gelukkig allemaal goed gegaan maar het blijft angstig als hij koorts heeft.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 06:23  
Profiel   

Ik heb zelf nooit 112 gebeld. Droom er wel vaak over dat het moet maar dat het niet lukt. Mijn telefoon maakt er dan altijd 113 van ofzo. Vervelende dromen zijn dat!

Wel 2 x voor mij 112 gebeld.
Toen ik 17 was vond ik mijn vriend in een rare houding aan in bed. Ik belde toen naar ons werk en zij hebben 112 gebeld. Hij was helaas overleden.

En 1 x omdat ik van mijn paard was gevallen en niet kon opstaan. Bleek dat ik mijn rug had gebroken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 07:16  
Profiel   

LindyH schreef
Ik zat me af te vragen hoe het werkt als je in een flat woont en je belt 112... Hoe komen de hulpverleners, met name politie, dan binnen? Bellen ze gewoon aan bij het nummer waar ze moeten zijn?


Dan moet je iemand regelen die de hulpverleners opvangen of als je alleen bent de deur openzetten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 09:26  
Profiel   

Toen ik nog midden in de stad woonde heb ik vaak gebeld, bewusteloze junks of grote knokpartijen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 12:06  
Profiel   

Op zaterdagavond heb je op RTL 5 verschillende programma's die over de hulpdiensten gaan. Van melding tot oplossen.

Ik heb zelf ook regelmatig moeten bellen, veelal paard gerelateerd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 12:20  
Profiel   

Ik ook, laatste werkdag voor de kerstvakantie, 3 jaar geleden.

Kwam bij een klant aan huis(ben medisch pedicure), mevrouw woonde op een flat 5 hoog, dus ik bel beneden aan. Door de intercom riep ze nog joehoe (ze verwachtte me), ik riep joehoe terug.

Ik ben met de lift naar boven gegaan en zag de voordeur open staan en riep ho ho ho merry christmas(was een leuk mens en het was bijna kerst, dacht leuk te zijn := ) en doe de tussendeur ook open en zie haar languit op de grond liggen, haar buik schudde heftig heen en weer en zag dat haar voeten al donkerpaars waren!
Gelijk 112 gebeld natuurlijk! Mevrouw van de centrale vroeg of ik mond op mond beademing kon , dat kan ik maar opt moment dat ze dat vroeg zag ik allemaal viezigheid uit haar mond komen (denk dat ze iets van karnemelk die ochtend had gedronken )en was de ademhaling helemaal gestopt! Ik heb eerst haar mond helemaal schoongemaakt (was te ranzig om daar zelf aan te zitten) maar ik riep al een paar keer, jeetje ze is dood hoor! en ik hoorde in de verte de ambulance er al aan komen.

Politie was er eerder dan de ambulance en gelukkig namen zij het gelijk van mij over.

Ik kwam al jaren bij deze dame en wist ook dat ze niet gereanimeerd wilde worden en gelukkig had ze ook zo'n plaatje om haar nek.

Had ook niets meer uitgehaald want ze was inderdaad al gelijk overleden.

Was 1 van mijn leukere klanten, was wel van slag natuurlijk.

Daarna moest ik nog naar 3 of 4 andere klanten voor ik vakantie had. Ik heb bij die mensen nergens over gehad en bleef (overdreven) vrolijk, soort van self defence of zo.

Toen ik die middag thuis kwam ben ik zo'n beetje ingestort,had gelukkig 2 weken de tijd om weer bij te komen

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 12:39  
Profiel   

Heftig KarinLF!

112 zelf gebeld voor dingen zoals zwanen op de snelweg en gestrande auto’s op een rijbaan ipv vluchtstrook.

Voor mij is gebeld toen ik met paard en al in de sloot lag (in februari :brr: ) en na een auto ongeluk. Toen werd de Daewoo Matiz waar ik de passagier was opgeladen door een Chrysler en achterin een Audi geparkeerd. Het Matizje was een meter korter en vriendin en ik zijn allebei op een plank van de A20 afgehaald (beiden helemaal OK bleek achteraf!)

Nu heb ik laatst voor het eerst 000 gebeld, telt dat ook?
De buurman had de buurvrouw buitengesloten in haar badjas (en verder zonder kleren) en toen dreigde de buurvrouw om een raam of deur in te trappen. Aangezien er ook (kleine) kinderen in dat gezin zijn, leek het mij voor ieders veiligheid beter om de politie te bellen. Die waren er gelukkig heel snel en het is met een sisser afgelopen.
Ik vond overigens dat de operator hele duidelijke en gerichte vragen stelde: hoeveel mensen aanwezig, zijn er kinderen, wapens in het spel, drugs etc.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 12:44  
Profiel   

Nog nooit zelf gebeld. Wel een keer voor ons gebeld.

Ik was een jaar of 10, was aan het buiten spelen en moest naar het toilet. Toen ik de achterdeur opendeed stond de hele berging vol met rook. Mijn moeder was boven, mijn zusje stond boven onder de douche. Heb keihard ‘BRAND!!’ naar boven geroepen en mijn moeder is in blinde paniek de straat opgerend. Ik ben er achteraan gerend, alleen was mijn zusje nog boven. Ben door de rook weer naar binnen gegaan en heb mijn zusje naar beneden gehaald. De buren hebben toen 112 gebeld. We hadden flinke schade. De hele berging was zwart, de wasdroger, wasmachine en koelkast waren afgefikt. Ik had geen 5 minuten later moeten komen, want dan was het verkeerd afgelopen. De brand was gaan smeulen via de draden onder het huis richting de meterkast. Waarschijnlijk was de oorzaak kortsluiting.
Is inmiddels al vele jaren geleden maar ik kan je vertellen, dat vergeet je nooit meer.. Ben ook echt een control freak geworden. Voordat ik weg ga of ga slapen, controleer ik 10 keer of alles uitstaat voordat ik ga.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 17:03  
Profiel   

Nabster schreef
girlyggirl schreef
Yup, toen ik onder de zonnebank lag boven en opeens oog in oog stond met een inbreker.. niet grappig overigens :o


Was je naakt?

Ik heb overigens al vaak 112 moeten bellen in de Evenementenhulpverlening. Hoort er een beetje bij. Ik word er niet meer anders van.


Ja ook nog -O- had allemaal heel anders kunnen aflopen maar gelukkig was ik WOEST en hing er een dekbed hoes te wachten om op t bed te gaan dus heb ik die om me heen geslagen voordat ik al scheldend achter m aan ging :Y) besef kwam daarna pas..

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 16:53  
Profiel   

Beretto schreef
Ze stellen heel gericht vragen en vaak zijn de hulpdiensten al aanrijdend terwijl ze jou ondertussen vragen stellen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie tp

En daarop aanvullend; bij bijvoorbeeld vechtpartijen is veel informatie voor de politie een manier om een beter beeld te vormen, en dat bevordert hun eigen veiligheid.[/quote]

Dat kan zeker zo zijn maar in die situaties is het gewoon niet handig. Vooral niet als ik het al meerdere keren heb uitgelegd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 17:09  
Profiel   

Ik ook 2x voor mijn intussen overleden opa. 1 keer was ik nog heel klein, ik zat in het ziekenhuis aan de andere kant van het land ivm rugproblemen en mijn opa was enkele weken ervoor bestolen. Tot hij me belde dat er een brief in de bus zat van iemand die zijn persoonlijke bezittingen (identiteitskaart, bankkaart etc) ging komen terug brengen en hij om een bepaald uur de deur moest open maken. Ik als een gek naar de 112 gebeld en mijn opa verplicht om de deur niet open te doen voor een vreemde die hem hoogstwaarschijnlijk bestolen had.

Tweede keer was omdat hij in de tuin gevallen was en zijn heup gebroken had...

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 17:16  
Profiel   

Een keer moeten bellen als bhv'er van mijn werk. Tijdens de gymles van een collega is een jongen raar terecht gekomen en schreeuwde het uit van de pijn. Hij lag op de koude sporthalvloer en ik kon weinig beginnen. 112 gebeld, werd aan de telefoon vriendelijk te woord gestaan, ik heb de ambulance opgewacht en de weg naar de leerling gewezen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 17:16  
Profiel   

Zertab schreef
Ja een keer, toen er brand in de straat was midden in de nacht. Ze praten echt héél snel!


Kan ook langzamer, maar dan is je huis wel weg.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 17:33  
Profiel   

girlyggirl schreef
Ja ook nog -O- had allemaal heel anders kunnen aflopen maar gelukkig was ik WOEST en hing er een dekbed hoes te wachten om op t bed te gaan dus heb ik die om me heen geslagen voordat ik al scheldend achter m aan ging :Y) besef kwam daarna pas..


Wat dapper van je. Echt heel dapper.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 17:35  
Profiel   

Tot nu toe nog maar 1keer, toen liepen er twee toeristen op de vluchtstrook van de snelweg..
Gelukkig goed afgelopen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 18:02  
Profiel   

Twee keer zelf 112 gebeld. Eerste keer was jaren geleden tijdens de Eper paarden4daagse. Een aanspanning ging op hol. Ik ben erachteraan gegaan (zat zelf op mijn pony) en hoorde op een gegeven moment een enorme klap. Aanspanning bleek op een boom geklapt. Kar helemaal stuk, paard los en 1 van de menners in shock. Nog een uitdaging om uit te leggen waar je in het bos bent dan...

Tweede keer was een paar jaar geleden, toen er net voor mij een scooterrijder door een automobilist omver gereden was. Scooterrijder lag bewusteloos op het fietspad, automobilist kon door de shock niks zinnigs meer uitbrengen. Was als eerste ter plaatse en heb toen ook 112 gebeld.

Beide ongelukken overigens goed afgelopen (als in: iedereen is er uiteindelijk weer bovenop gekomen).

Sure_lee schreef
Wel 2 x voor mij 112 gebeld.
Toen ik 17 was vond ik mijn vriend in een rare houding aan in bed. Ik belde toen naar ons werk en zij hebben 112 gebeld. Hij was helaas overleden.

Heftig Sure_lee Y;(

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 18:13  
Profiel   

Nabster schreef
girlyggirl schreef
Ja ook nog -O- had allemaal heel anders kunnen aflopen maar gelukkig was ik WOEST en hing er een dekbed hoes te wachten om op t bed te gaan dus heb ik die om me heen geslagen voordat ik al scheldend achter m aan ging :Y) besef kwam daarna pas..


Wat dapper van je. Echt heel dapper.


Nou zo wil ik t niet noemen hoor :o was gewoon een reactie vol van adrenaline, ben daarna heeeele tijd heel bang geweest als ik savonds of snachts alleen was en hond liet ik dan voor de deur plassen en snel weer naar binnen.. :o

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 22:57  
Profiel   

Meerdere keren.

Voor een auto-ongeluk en een paar keer toen een vriend in elkaar zakte.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 23:50  
Profiel   

11 jaar geleden heb ik 112 gebeld (mijn moeder heeft later het gesprek overgenomen), er was brand bij onze buren.
Hierbij zijn mijn 2 buurmeisjes ook omgekomen..

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-19 06:39  
Profiel   

LindyH schreef
Ik zat me af te vragen hoe het werkt als je in een flat woont en je belt 112... Hoe komen de hulpverleners, met name politie, dan binnen? Bellen ze gewoon aan bij het nummer waar ze moeten zijn?


We bellen eerst bij je eigen nummer aan als er niemand beneden staat. Gister waren we er voor iemand die dus idd niet open deed, de buren gelukkig wel. Maar de deur van het appartement werd ook niet open gedaan dus terwijl wij aan het kijken en kloppen waren hebben toen de buren een sleutel geregeld.

Zelf ook een ambu gehad voor mijn zoon die bij benauwdheid wegviel, we zaten bij de huisarts maar ik dacht echt dat die kleine ermee ging stoppen. Ik ging wel heel erg in de werk modus maar de klap kwam alsnog.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-19 07:06  
Profiel   

Pfoe, net voor het eerst van mijn leven 112 gebeld. Heftig, maar ergens blij dat het nu gebeurd is. Ik zat er al een tijdje tegenaan te hikken. Je moet toch een soort drempel over om het daadwerkelijk te doen. Het heeft nog niet direct iets opgelost, maar dat kan ook niet. Volgende keer mag ik gewoon weer bellen.

Het mooie was wel dat ik, om bij te komen, een kopje thee mocht komen drinken bij de Syrische overburen die ik helemaal niet kende. Ik ben in de 8 jaar dat ik hier woon nog nooit bij buren binnen geweest. En nu dus, midden in de nacht, bij mensen die mij nauwelijks verstaan. Hoe lief is dat! <3

Elk nadeel heb se voordeel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-10-19 23:12  
Profiel   

Er is wel eens voor mij gebeld naar 112.

Ik lag ooit op de openbare weg met een been dat op meerdere plekken gebroken was. Ik heb toen zelf nooit gedacht om 112 te bellen. Stoere meid als ik was heb ik als 26 jarige gewoon mijn mama gebeld met help. Zij kwam eraan en ze eiste mijn telefoon gelijk op om 112 te bellen. (ze was haar telefoon vergeten in alle haast). Ik heb toen eerst nog gezegd dat we dat absoluut niet gingen doen. Dat ze mij maar gewoon moest helpen overeind te komen. En als zij mijn enkel vast hield en stabiel houd dat ik wel in haar auto kon komen. Dan reden we zelf wel naar de huisartsenpost. Moeders heeft de telefoon daarop maar uit mijn handen getrokken. Want ze had allang gezien dat het er allemaal schots en scheef bij lag en dat wij dat samen niet gingen redden. En ze heeft 112 gebeld.

En gut wat voelde ik mij toen bezwaard en schuldig dat die hele ambulance voor mij moest komen. Zeker omdat de politie ook nog een kijkje kwam nemen. Ik had pijn maar ging toch niet dood. Ik dacht dat 112 altijd voor hartstilstanden, hersenbloedingen en ernstige (auto)ongelukken waren. Niet voor mijn gebroken pootje. Weken later heb ik eens gegooled op wanneer mag je 112 bellen. Ik heb de eerste 2 sites geopend uit de zoekresultaten. En bij beide stond dat je moest bellen als iemand met een gebroken been op de openbaren weg lag. Sindsdien voel ik mij iets minder schuldig. Ook omdat ik mij later wel realiseerde toen de adrenaline wat zakte dat mijn moeder en ik mij toen inderdaad niet in haar auto hadden gekregen. Ik had zelf ook al meerdere pogingen gedaan om op te staan en om van de weg af te komen. Maar zelfs kruipend ging dat niet.

Maar wat een heftige dingen maken sommige bokkers mee. Dan ben ik nog 'blij' met mijn gebroken pootje.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-10-19 23:55 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 10 van de 11 [ 257 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen