Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 2 van de 2 [ 46 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Plaats een nieuw onderwerp

Altijd maar misselijk

 
Profiel   

Oh wat verschrikkelijk naar voor je TS, moet vreselijk zijn om je zo te voelen.

Ik heb een periode 24/7 misselijkheid gehad van stress, zonder overgeven en dat was al vreselijk.

Wat je zo verteld doet mij een beetje denken aan Cyclical vomiting syndroom. Misschien dat je eens kan kijken of je jezelf daarin herkent. Verder zijn de meeste tips al gegeven denk ik.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 09:44 



 
Profiel   

Ik heb dit ook een tijd gehad van spanning en verkeerde eetgewoontes, maar het is wel volkomen verdwenen sinds ik B12 injecties krijg, dus ik ga er vanuit dat het niet alleen tussen de oren zat!
Bovendien kan het tekort OORZAAK zijn van spanningen.

Heb je je B12 wel eens laten meten?
https://stichtingb12tekort.nl/vitamine- ... 12-tekort/

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 10:00 



 
Profiel   

Maar als je al merkt dat je spanning in je lijf hebt zitten waarom dan je misselijkheid willen oplossen als spanning de aanleiding is? Waar heb je zo veel spanning van en hoe ga je daar mee om? Al geprobeerd om dat te verminderen en wat doet dat met de misselijkheid?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 10:07 



 
Profiel   

Je zegt dat jullie nu eerst het lichamelijke gaan onderzoeken, maar als je aangeeft dat je vaak last heb van angst en paniekklachten en daarom ook bepaalde situtie vermijdt, denk ik dat het wel belangrijk is om ook het mentale gedeelte te onderzoeken. Denk dat sowieso hoeveel het mentale gedeelte invloed kan hebben op je lichaam wordt onderschat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-19 10:45 



 
Profiel   

Primperan zorgt ervoor dat voedsel minder lang in je maag zit. Schiet mij tijdens het typen een aflevering op Netflix te binnen, programma heette diagnostic uit mijn hoofd. Daar zat een vrouw in die ook veel overgaf. Weet niet precies meer hoe het verloop verder was maar misschien wel iets waar je je in herkent.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 00:56 



 
Profiel   

Hikarii schreef
Stress en angst is een veel voorkomend probleem bij mij. Ik probeer al veel onbekende situaties te vermijden omdat ik snel angst en paniek aanvallen heb. Hierbij komt ook misselijkheid kijken, maar dit leid 9 van de 10 keer niet tot overgeven. Wel zweten, diarree en trillen. Maar dus nooit echt overgeven.


Misschien off topic, misschien niet.
Maar ik wil ("kort door de bocht") nog wel eens zeggen: ga niet om met angst, er is zoveel fijner gezelschap.
;)
We leven in 2019 en er zijn goede therapieën/ technieken tegen angst en paniek. Of het erf van de psycholoog hebben we emdr. (Op Wikipedia staat er wel een goed artikel over.)

Daarnaast is er hypnotherapie, gespecialiseerde kinesiologie en somatic experiencing.
Een aantal zaken wordt helder uitgelegd in de boeken van Peter Levine en ook 'getting past your past' van Francine Shapiro is de moeite waard.

Heel kort: angst is geen gedachte, maar meer je overlevingsinstinct, en is met genoemde technieken 'om te buigen', niet echt dmv gesprekken.

...en omdat angst in wezen iets lichamelijks is ("je moet NU iets doen, dat MOET!!!!" zegt je instinct - als je niet wegholt voor die beer 'dan ben je lunch') beïnvloedt het allerlei lichamelijke aspecten.
Waaronder je spijsvertering: dat is een langdurig proces waar veel bloed voor nodig is. Maar als je moet hollen voor je leven moet het spijsverteringskanaal maar even wachten.
...en "in principe" kan dat best. Maar als stress, angst, etc etc een constante in je leven wordt, gaan er zogezegd dingen wringen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 10:12 



 
Profiel   

Als je denkt dat stress de oorzaak is, zou ik eens overleggen of je een paar pillen oxazepam kunt krijgen. Als het aan spanning ligt, gaat de misselijkheid na een halfuur weg. Dit is iets dat je zeker niet langdurig kunt/moet willen, tabletten zijn verslavend, maar met een pil of 3 kan je dan wel al uitsluiten of het probleem door stress komt en kan de huisarts gerichter behandelen.

Hier helaas exact dit probleem, slik nu AD en daarmee is het redelijk te controleren. Gezien het van stress afkomt, helpt primperan niks.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 12:13 



 

Jeetje TS dat lijkt me best wel heftig om zo te leven!

Ik zou in elk geval niet ophouden met zoeken naar een oplossing/antwoord, dit zit echt niet tussen je oren hoor, goed dat je daar zelf ook niet aan twijfelt!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 12:48 



 
Profiel   

heftig hoor. Heb je een electrisch bed? Het kan helpen als je je hoofdeind wat omhoog doet. Tevens maagzuur remmers geprobeerd misschien?
Het zijn kleine dingetjes die wat kunnen verlichten maar onderzoeken lijkt mij belangrijk. Goed dat je naar de huisarts geweest bent


Laatst bijgewerkt door joyce_eddy op 12-10-19 13:08, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 13:06 



 
Profiel   

Stress kan een hele goeie zijn. Zorg vooral dat dat minder wordt. Ik heb langere tijd veel stress gehad door veel dingen. Ik was 24/7 zo verschrikkelijk misselijk. Ik at en dronk zowat niks. Af en toe een pasta omdat ik dat echt lekker vind. Maar ook dagen dat ik niks at. En met moeite wat dronk.

Sinds ik weg ben uit de situatie en geen stress heb. Ben ik niet meer misselijk. Dat scheelt zo veel.

Ik hoop voor je dat t gauw over is, want als iets vies is, is het zo misselijk zijn wel

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 13:07 



 
Profiel   

Klinkt als stress
Waarom ga je steeds op de grond liggen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 13:21 



 
Profiel   

In mijn omgeving is iemand met systemische mastocytose. Dat is een (heel) zeldzame ziekte, die een breed ziektebeeld kan geven. De door jou beschreven symptomen passen daar ook bij, met name de combinatie van stress, angst, zweten, en dan dus die misselijkheid en beroerd voelen. Bij mastocytose wordt dat veroorzaakt door te veel mestcellen, die bij vlagen allerlei stoffen ineens uitstoten, o.a. histamine, en vaak ook voortdurend hormoonstoffen lekken. Het duurt vaak jaren voor dat er een diagnose gesteld wordt, omdat het zo onbekend is. De stress en angst is een lichamelijke reactie op de neerslag van histamine in de hersenen en heeft dus geen psychische oorzaak.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 14:19 



 
Profiel   

TS, is er wel eens op het moment dat je misselijk bent(met trillerigheid etc) wel eens gekeken naar je bloedglucose?

Ik heb er ook wel eens last van. Vooral als ik stress heb, te weinig gegeten en gedronken heb. Ik heb mijn bloedsuiker wel eens gemeten. Mooi dat ik dan een te laag bloedsuiker had.(wat op zich raar is want ik heb geen diabetes en gebruik geen insuline.)

Regelmatig eten met de goede koolhydraten(langzaamvrijkomende) is hetgeen helpt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 14:26 



 
Profiel   

Heb je weleens okugest geprobeerd? Het zal de oorzaak niet oplossen maar misschien helpt het wel tegen je misselijkheid.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 15:48 



 
Profiel   

@Humpiedumpie: Ik ga sowieso een eet/drink dagboek bijhouden de komende tijd om te kijken of er iets is wat het triggerd, maar ik denk het niet.

@Pippaa: Ik slik geen pil dus dat valt af.

@Pluisje1998: Klinkt inderdaad allemaal heel herkenbaar, maar als het ik het zo lees is het een verzamelnaam/diagnose als al het andere is uitgesloten lijkt mij

@Lusitana: Ik heb vroeger hevige B12 tekorten gehad, maar ondertussen zit ik weer op een gezond niveau. Dat kan 'm dus niet zijn

@belle_boef: Als spanning de aanleiding is dan is het anders. Dan voelt het anders. Dit keer was het ook zeker niet van de spanning; dan ga ik namelijk vaak niet over mijn nek
Ik ben (voor de andere keren) zeker bezig met het voor mij de spanning zo min mogelijk maken. Helaas is het niet altijd mogelijk, maar het helpt wel zeker.

@Janneke2 Ik weet het. Maar helaas, een psycholoog heeft me er niet verder mee kunnen helpen. Maar ik ga inderdaad even naar hypnotherapie kijken :)

@Narcissa: Klinkt goed, maar ik denk niet dat ik naar iets verslavends moet willen grijpen. Stel dat het wel werkt, dan is er een grote kans dat ik daar ook niet meer vanaf kom en bij het minste al naar de pillen grijp.

@joyce_eddy: ''vroeger'' als ik misselijk was lag ik inderdaad bij mijn ouder sop bed omdat die rechtop kunnen. Ik zet altijd wat kussens tegen de muur op en lig daar tegen aan, maar het helpt niet helaas. Maagzuur remmers is een idee! :)

@tokedri Doe ik niet expres hoor. Omdat als ik zo'n aanval heb ik niet meer staan kan. Dat eindigt vaak ook in dat ik niet meer kan zitten. uiteindelijk voel ik me zo beroerd dat ik niet meer kan bewegen, dus ik kom de bank ook niet meer op helaas.

@wilma84: Heb het even opgezocht maar word er niethelemaal wijs van haha. Maar het zou altijd kunnen. Ik hoop gewon dat de HA verder wilt kijken mocht er niks komen uit de tests die we nu aan het doen zijn.

@NatasjavE: Nee, is nog niet getest. Sowieso is er nooit naar gekeken. Wel een idd om een keer achteraan te gaan :j

@Johnie: Nog niet geprobeerd. Ook nog nooit van gehoord. Even gegoogeld maar kan zo niet vinden waarvoor het gebruikt word. Kan je me er wat meer over vertellen? Alles is te proberen natuurlijk, vooral homeopatisch.

Iedereen bedankt weer voor het meedenken.
Ondertussen gaat het redelijk. Kan weer wat eten maar mijn maag is er nog niet helemaal tevreden mee (flink wat geborrel en gerommel) en mijn darmen zijn ook nog niet wat het zou moeten zijn, maar het gaat weer de goede kant op.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 19:00 



 
Profiel   

De apothekersassistente heeft het aangeraden omdat mijn vriendin vaak misselijk was/is.
En die was verbaasd hoe goed het hielp.
Wij kopen het altijd bij het Kruidvat, dus mocht je het willen proberen kan je het daar sowieso kopen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-19 20:28 



 
Profiel   

Hikarii schreef
@Janneke2 Ik weet het. Maar helaas, een psycholoog heeft me er niet verder mee kunnen helpen. Maar ik ga inderdaad even naar hypnotherapie kijken :) .


Ja, de basisopleiding van de meeste psychologen gaat over cognitieve gedragstherapie. En aangezien angst en paniek niet cognitief zijn, noch gedrag wordt het dan ingewikkeld.
(Er zijn natuurlijk wel gedachten en handelingendie volgen op angst, maar dat is secundair.)

Maar als gezegd, hypnotherapie, emdr, gespecialiseerde kinesiologie en somatic experiencing gaan juist over de 'diepere' lagen van ons brein.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-19 09:37 



 
Profiel   

Het is even stil geweest, het ging super. Wel een knorrende maag en darmen.

Ontlastingsonderzoek is niks uitgekomen. Assistente zei, gebeurd het nog een keer, kom je gelijk diezelfde dag terug en gaan we verder kijken.

En ja hoor.. minder dan 2 weken verder was het weer raak. En weer zo ontzettend heftig. Is de hapraktijk gesloten want ze zijn met vakantie.. Aan de ene kant wel goed. Ik ga v/d week dus even heen en naar een andere arts. Dat het van twee kanten word bekeken, en misschien heeft die arts wel een geniale ingeving..

Maar voel me weer zo ontzettend beroerd. Ademhalingsoefeningen, ontspannen, niks hielp helaas. En kan me ook niet bedenken wat het nu triggerde.. heb vakantie, dus geen stress. Niks geks gegeten. Dus ik zet er weer mijn vraagtekens bij.. zucht

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 12:00 



 
Profiel   

"Ja, net migraine", (ook) zo'n pestaandoening: juist op de eerste dag van de vakantie is het raak.
Denk je in je onschuld lekker te kunnen ontspannen: bam, aanval.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 12:22 



 
Profiel   

Lusitana schreef
Ik heb dit ook een tijd gehad van spanning en verkeerde eetgewoontes, maar het is wel volkomen verdwenen sinds ik B12 injecties krijg, dus ik ga er vanuit dat het niet alleen tussen de oren zat!
Bovendien kan het tekort OORZAAK zijn van spanningen.

Heb je je B12 wel eens laten meten?
https://stichtingb12tekort.nl/vitamine- ... 12-tekort/


Dit is precies wat ik dacht.. Ik heb precies hetzelfde gehad!
Ik las dat je waardes nu goed zijn, maar ik zou toch eens bovenstaande site goed nalezen.. als je erg tekort hebt gehad komt t bijna nooit meer goed zonder injecties te blijven krijgen..

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 12:42 



 
Profiel   

Hikarii, mijn dochter had tussen haar 4de en 13de jaar heftige episodes van braken. Het kwam plots op en na een paar dagen was het ook even plotseling weer over. Ze heeft is hier zeker tussen de 30 en 40 keer voor opgenomen geweest. We zijn de tel kwijtgeraakt maar ze lag meer in het ziekenhuis dan dat ze thuis was.
Een diagnose is nooit gesteld, wel werd er gesproken over CVS (Cyclic Vomoting Syndrom) maar ze noemden het ook wel buikmigraine. Via de kinderarts kwamen we in contact met de patientenvereniging in Amerika waar we, ondanks dat er nooit een werkend middel is gevonden, veel aan hebben gehad.

Er is ook een NL FB pagina: https://www.facebook.com/RegelmatigBrakenSyndroom/

Wellicht heb je hier wat aan.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 12:45 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 2 van de 2 [ 46 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen