Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 2 van de 2 [ 47 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Plaats een nieuw onderwerp

Moelijke eter.. (hond)

 
Profiel   

Misschien een keer een speelbal proberen waar brokjes uitvallen bij beweging.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 18:30  
Profiel   

Keell94 schreef
klinkt misschien gek maar zou er een natuurlijke specialist naar laten kijken, evt accapunctuur.

Wij hebben iemand die dat bij de paarden op mijn werk doet en heeft al veel klachten op kunnen lossen door middel van natuurlijke poeders en druppels.
paarden werden eerst behandeld door een gewone ostheopaat, DA kon niks vinden maar toch steeds vage klachten.

Als er iets van binnen niet goed zit uit dat zich naar buiten, in dit geval het slecht eten.
Wij hebben een paard die steeds uit het niets stil ging staan en steeds een opgezwollen buik had, bleek dus ook in de maag iets niet goed te zitten, na druppels/poeders op natuurlijke basis doet ze dat nauwelijks meer en ook geen opgezwollen buik meer.

was er eerst ook een beetje sceptisch over tot ik nu zie dat het wel degelijk resultaat geeft en de DA dus niks kan vindenDat is ook nog een goed idee! Hier helemaal niet aan gedacht maar onze moeilijke eter staat onder behandeling van de homeopaat en is daardoor wel wat beter gaan eten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 19:01  
Profiel   

Wij hebben na 1,5 jaar de moed op gegeven en laten castreren. Hij eet nu oke

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 19:12  
Profiel   

Mijn moeilijke eter is dol op verse maaltijden van Renske.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 19:13  
Profiel   

Wij hadden dit met onze witte herder teef. Ze at dan een hele tijd goed en opeens was ze er klaar mee.
Ook binnenstebuiten laten keren maar kerngezond.
Bij haar hielp het om 2 keer daags haar voer maar 10 minuten aan te bieden en dan weg te halen.
At ze niet? Jammer dan. 12 uur later weer kans.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-19 19:59  
Profiel   

Ik heb even met mijn vriendin gecheckt (paravet), allergie is eigenlijk uitgesloten. De hond is 2x op de echo geweest (om dit probleem en een tweede keer vanwege langdurige diaree, dat is inmiddels verholpen) door een gerenommeerd radioloog, welke darmproblemen (en dus ook allergieën) hiermee kan uitsluiten.

Paardenvet is nog wel goed te proberen, dat kan neem ik aan wel over zijn brokken heen. Ik zal ook eens kijken naar een natuurgenezer/homeopaat, of deze in onze omgeving te vinden is.

Zijn eten wordt altijd na het eetmoment weggehaald, gezien er dus bijna altijd een tweede hond loopt, plus 5 katten. Binnen, buiten, apart, in de groep, maakt voor hem niet uit. Dat hij wat schommelt in gewicht kan ik mij prima overheen zetten (en dat is echt fors), maar het braken daardoor vind ik gewoon erg vervelend en wil ik voorkomen, ook voor zijn gezondheid. Een tijd goed eten heeft hij sinds hij ongeveer 6 maanden was nooit gedaan. Daarom met 6 maanden chemisch gecastreerd en met een jaar definitief (omdat de verdere uitwerking op zijn karakter dus wel goed was).

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-19 08:33  
Profiel   

En in plaats van (vers) vlees vis geven? Of vindt hij dat niet lekker? Wel een dure hond wordt het dan ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 20:13  
Profiel   

Paardenvet kan inderdaad gewoon over de brokken heen :)
Maar waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd en ben ik laat :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 20:19  
Profiel   

Hier ook zo een miemel met eten en ik vrees dat ik het alleen erger maak. Vaaket wat blikvoer gaat het er wel in dus nu loopt die naar zijn bak, kijkt en keurt het af.
Laatst wel brokken gevonden waar die enthousiast van werd maar nu zijn we halverwege de zak en is het weer afgelopen. Bij de oppas eet die wel gewoon droge brokken.

Ik heb nu het advies gekregen van niet meer te wisselen dus ga nu alles opvoeren en stap dan over naar het voer van de oppas.

Alles wat geen brokken is vreet die trouwens gewoon zonder problemen. Enkel met vlees en brokken is het miemel, aka als het in de voerbak zit. Dus die wissel ik ook regelmatig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 20:40  
Profiel   

Ik snap de logica van het castreren totaal niet, maar dat terzijde. :?

Misschien helpt het om zelf iets samen te stellen?
Mijn kieskeurige eter lustte wel al het menseneten. Klinkt alsof dat bij jouw hond ook zo is. Je moet je er wel even in verdiepen, en niet meteen zwaar gaan barfen want dat moet hij dan toch niet. Maar gewoon beginnen met gekookte aardappels, gekookte groenten, beetje gaar vlees. Hij krijgt dan in elk geval wat binnen. Als hij eenmaal eet kan je er af en toe wat hondenvoer in "verstoppen" om hem daar aan te laten wennen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 21:24  
Profiel   

Heeft beweging nog invloed op zijn eetlust? Mijn poedel eet alleen na een wandeling. Anders ligt de boel stil of zo en eet hij gerust helemaal niet en begint dan ook gal te kotsen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 21:42  
Profiel   

Nikass schreef
Ik snap de logica van het castreren totaal niet, maar dat terzijde. :?


Sommige reuen eten niet als ze last hebben van hun hormonen.

Onze reu was vanaf 7 maanden oud ook verschrikkelijk met eten. Hij was een keer heel ziek geworden en ik denk dat hij dacht dat het van het eten kwam dus liet ineens alles staan.

Tot 2 jaar iedere keer wel strijd. Dan at hij een paar weken goed en ineens niet meer. Ik heb wel eens gedaan dat ik dan het eten weer wegpakte maar na 5 dagen niet eten vond ik het wel welletjes. Ik heb hem toen een rauwe biefstuk gegeven en dat at hij wel. Laten castreren en toen was het vrijwel gelijk over.

Nu krijgt hij KVV en heel soms wil hij weer eens niet eten. Als ik dan zeg; nou dan gooi ik het weg, dan eet hij het snel met lange tanden op :+ Dan bied ik hem een dag later weer wat aan.

Succes TS, het is zó lastig als ze niet willen eten.. paardenvet kan je inderdaad eens proberen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 22:02  
Profiel   

Warme bouilon over zijn eten , liefst zelf getrokken van wat soepvlees enof schenkeltje...laatste niet geven, wordt tandensloper, maar is wel heerlijk voor bouillon.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 22:15  
Profiel   

Hier ook een lastige eter. Eerst at hij elke week een brok middelmatig en daarna moesten we wisselen anders at hij niet. En ook als we gewoon niets gaven at hij niet. Dan lag hij alleen de hele dag een beetje op zijn plaats (als hond van 1,5). Uiteindelijk hebben we nu de hondenbrokken van de Aldi, de enige die hij zonder problemen wil eten. Ook vlees etc at hij niet. Nu eet hij dat wel als we het af en toe geven, maar 2 dagen achter elkaar al niet (en dan laat hij het ook liggen). Het scheelt wel dat we voor hem gewoon 24/7 eten hebben staan, al eet hij ook alleen als wij er allebei zijn (mijn moeder en ik). Als ik een weekend weg is eet hij een paar hapjes en an pas weer als ik terug ben.
Ik heb niet zo snel tips, behalve dus misschien afwisselen maar lastig! Wil hij wel botten oid?

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 22:18  
Profiel   

xGoldenHero schreef
Nikass schreef
Ik snap de logica van het castreren totaal niet, maar dat terzijde. :?


Sommige reuen eten niet als ze last hebben van hun hormonen.


Dat zou voor mij nooit een reden zijn om te castreren. Zeker niet zo jong. Elke puber reu heeft last van zijn hormonen. Ze hebben op die leeftijd namelijk zeven keer zoveel testosteron in hun lichaam als een volwassen reu.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-10-19 22:23  
Profiel   

Wij hadden ook echt een slecht etende reu. Soms at hij wel 10 dagen helemaal niets. Ook vanalles geprobeerd.. en eten altijd weggehaald omdat dat het beste zou zijn.
Inmiddels heeft die gewoon de hele dag brokken, staat iets hoger zodat de andere hond er niet bij kan en eet die echt super. Hij eet gewoon wanneer hij de behoefte heeft en omdat het niet meer moet.. eet die nu wel 2 bakken brokken per dag. Ondanks dat vrijwel iedereen zegt brokken weghalen, was laten staan voor onze reu juist de oplossing. Dan kan die eten wanneer hij wilt.
Daarnaast krijgt hij s ochtends een Boterham
Tegen het galbraken.
Hij krijgt royal canin Gianni.. zijn echt grote brokken, was ik heel sceptisch over want hij hield ook niet van kauwen.. maar deze vind die echt prima en hij hoeft er niet zoveel van om toch genoeg te eten. As je uit de buurt komt mag je er best een paar proberen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 05:54  
Profiel   

Hier trouwens ook eten dat de hele dag blijft staan voor beide honden. Ze blijven uit elkaars bak.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 08:48  
Profiel   

Ik heb 2 honden en hun bakken staan de hele dag vol brokken, als ze leeg zijn dan schep ik er weer wat bij. Ik heb ook niet iedere dag om 7 uur honger dus de ' je eet nu je bak leeg of je eet niet ' strategie vind ik niet prettig. Nu lopen ze af en toe langs de bak voor een hapje maar er zijn ook wel dagen dat diezelfde brokken 3 dagen in de bak liggen. Wat ik zelf hilarisch vind is dat als ik de afwas doe ( 1 keer per week) ze ineens die bakken leegeten. Soort van Pavlov effect ofzo? Haha.

Maar goed, qua brokken zijn ze lastig. Ik kreeg een tijdje terug een paar proefverpakkingen van Farmfood en daar zijn ze hier heel enthousiast over. Ik heb de afgelopen 7 jaar vanalles geprobeerd maar hier werd blij naar gesnuffeld en snel opgegeten. Er zitten geen extra smaakmakers in en dat maakt het voor hen blijkbaar toch extra smakelijk. Maar laatst waren ze een weekje bij mijn vader en die zei: ze willen niets eten behalve brood met leverworst := tuurlijk pap _O-

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 09:19  
Profiel   

Mijn hond is ook een zeeeeeer moeilijke eter en wordt ook extreem ziek als hij niet eet.

Heb alles geprobeerd en werd echt moedeloos ervan.. als hij echt niet at dan gaf ik hem frikandel of een gehaktbal omdat ik niet met een zieke hond wilde zitten.
Soms at hij nog kipfilet uit de airfryer maar verder trok hij zo goed als overal zijn neus voor op.

Ik ben gelukkig bij een fijne dierenwinkel terecht gekomen die me ontzettend veel proef verpakkingen heeft meegegeven of verpakkingen aanbrak om me te laten proberen.

Toen ik bijna de hoop had opgegeven troffen we iets wat hij eet! Darf gestoomde worst in de smaken kip en rund (lam eet hij niet).
Ik laat het bij hem dus juist wel staan omdat hij vaak op een rustmoment eet als er niemand naar hem kijkt of als er niets in huis gebeurd.

Hij is nu sinds 2 maanden ook een ruime kilo aangekomen! Lijkt niet veel maar hij woog maar 2,6 dus het is echt behoorlijk.
Zit veeeeel beter in zijn vacht ook en mooi qua energie.

Je zou dat nog eens kunnen proberen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 09:57  
Profiel   

Dank voor alle reacties.

Alle tips die worden gegeven heb ik helaas al geprobeerd bij hem. Ik probeer er zo min mogelijk een punt van te maken, mij erop te focussen dat hij minimaal 1x per 2 dagen iets eet om te voorkomend dat hij misselijk wordt. Van het weekend heeft hij voor het eerst goed gegeten, erg fijn! We zijn er nog lang niet, maar zolang we kunnen zorgen dat hij zich verder goed voelt en er goed uit ziet moeten we het maar gewoon los proberen te laten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 10:56  
Profiel   

Mijn reu, Mechelse herder, heeft tot 3.5 ook erg slecht gegeten.
Hij woog 27 kilo, graatmager.
Vanaf 3.5 is hij ineens gaan eten, soms nog met moeite, maar hij weegt nu toch 34 kilo (nog steeds erg slank, maar hij verliest geen spier meer)

Ik gaf hem in de ochtend zijn brokken, lam rijst van cavom, met smuldier erdoor, en in de avond pasta met smuldier.
Gezond? Vast niet echt. Maar hij moest toch eten. Zo ging er in elk geval wat in.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 11:27  
Profiel   

Ja het blijft een lastig iets. Hier ben ik voornamelijk het probleem. Krijgt die dezelfde brokken bij mijn ouders vreet die ze gewoon netjes op zonder zeuren.
Thuis gaat die zielig naast zijn volle bak zitten en mij aanstaren.

Nu ben ik dus op het punt dat de bak mmvol zit en als die leeg is vul ik hem wel weer smorgens of savonds. Scheelt wel dat die op de zaak brood krijgt (niet van mij :')) mee luncht (ook niet met mijn lunch b')) en we wandelen en hij dan dus koekjes krijgt bij netjes passeren etc.
Verhongeren zal die van mij dus niet doen maar het is wennen. Hiervoor hadden we een lab kruising en als je als tweede of derde persoon binnenkwam deed die net alsof die nog eten moest krijgen. Die vrat dus soms 3 bakken na elkaar op.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-19 20:44 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 2 van de 2 [ 47 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen