Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 8 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Kaakpijn

 
Profiel   

Ik heb er niet heel veel last van, maar het is wel een vervelend probleempje.. Wie weet herkent iemand dit.

Ik ben een paar weken geleden naar de tandarts geweest. Een vulling moest vernieuwd worden.
Rechtsonder heb ik een flinke verdoving gekregen, en toen heb ik een half uur met mijn mond ver open moeten zitten terwijl de tandarts redelijk druk bezig was in mijn mond :+
Ik voelde al wat kramp in mijn kaak.

Toen de verdoving 's avonds was uitgewerkt heb ik even flink kramp in mijn kaak gehad, zo erg dat ik een paar paracetamols heb gepakt, en toen was het ook snel over.
De dag erna, een klein beetje kramp.. Overbelast waarschijnlijk, dus ik dacht, dat is morgen vast over.

Maar het werd juist langzaam een beetje erger. En dan alleen bij het ver openen van de mond op het punt waar de kaak 'knakt' zeg maar, waar die over dat punt heen gaat. Als ik mijn mond te ver open deed of bijvoorbeeld in een grote appel wilde bijten dan voelde ik die 'kramp' weer.

Inmiddels wil mijn kaak helemaal niet meer over dat 'knak' punt heen :=
Ik weet niet of het de spier is.. of gewoon het gewricht zelf.. Ik voel de kramp nu niet echt meer, maar de kaak blokkeert gewoon als ik mijn mond echt ver open wil doen.

Ik heb er verder geen last van, en hoop nog steeds dat het binnenkort vanzelf weer weg trekt.
Maar misschien is er een bokker die het herkent, en een idee heeft hoe lang het duurt of wat de beste manier is voor genezing. Rust, of juist beweging en een beetje blijven 'oprekken'..?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 12:18  
Profiel   

Kaakfysio. Nu ben ik een apart geval :') maar bij mij bleef het erger worden tot ik er dus hele dagen last van had. Paar sessies bij een fysio gespecialiseerd in kaken en het ging uiteindelijk weg.

Was e3n combinatie van het gewricht en spieren die verkrampt waren en losgemaakt moesten worden. Heel pijnlijk, maar wel een opluchting daarna.

Edit, begon dus met alleen openen, dacht ook dat het vanzelf over zou gaan maar werd langzaam steeds erger. Waarschijnlijk omdat ik door de pijn af en tie toch anders ging kauwen. Ik werd na een tijdje s nachts wakker van de enorme pijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 12:48  
Profiel   

Heb precies t zelfde. Heb altijd al last gehad van mijn kaak. En sinds mn verstandskiezen eruit gehaald zijn gaat hij ook niet verder open dan dat knakpunt.

Bij mij is het geval dat mijn spieren 'uitgerekt' waren, en mijn onderkaak dus alle kanten op wiebelt wanneer ik mijn mond open doe. Hierdoor gaat het gewricht scheef in zijn kommetje zitten waardoor het knakt of niet open wil.

Wat helpt is het oefenen van het recht openen van je mond. Ga voor de spiegel staan/zitten, leg je vingers zachtjes op je kaakgewrichten zodat je ook het verschil kan voelen. Tong tegen je gehemelte plakken en heel langzaam proberen om zo recht mogelijk je mond open en dicht te doen.

Fysiotherapie heb ik ook gehad bij ieman die gespecialiseerd was in het kaak/hals gedeelte. Heeft toen erg geholpen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 13:35  
Profiel   

Zal de tandarts zelf bellen en om advies vragen. Ook goed voor die persoon om feedback te krijgen

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 13:48  
Profiel   

Ik had het ook veel en de kaakfysio deed echt wonderen! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 13:54  
Profiel   

Bedankt voor de reacties allemaal!
De kaakfysio, daar had ik nog nooit van gehoord :))
Als het binnenkort niet vanzelf beter wordt dan ga ik daar zeker eens naar toe.

MyWishMax, jee dat klinkt niet fijn zeg.. Wat goed dat je er nu vanaf bent!

Pepperrr, dat klinkt wel herkenbaar, alleen is mijn onderkaak niet heel erg wiebelig. Maar ik ga er zeker eens op letten dat ik recht ga kauwen.
Kun je nadat je bij de fysio bent geweest wel weer je mond helemaal openen, of heb je er altijd last van gehouden?

De tandarts zal ik het bij de volgende controle zeker even laten weten, maar ik ga er in het vervolg ook zelf op letten dat ik niet meer te lang met mijn mond open blijf zitten.

Ik ga mijn kaak eerst even wat rust geven, kijken of dat verschil maakt, en anders binnenkort naar de kaakfysio :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 14:21  
Profiel   

In de fysio periode ging het goed, en daarna ook wel, maar het blijft opletten met taaie/harde dingen kauwen, spieren raken heel snel overbelast.

Het is nu een maand geleden dat mijn kiezen eruit gehaald zijn en het openen gaat wel steeds weer beter, dus zolang het verbetert is het goed, en moet ik gewoon nog even rustig aan blijven doen en zacht voedsel eten. Helaas ga ik bij spanning of wanneer ik niet helemaal lekker in mn vel zit heel snel onbewust kaakklemmen, dus vooral dat moet ik nog even zien te tackelen. Kom er vaak wel achter dat ik het doe en dan moet ik even alles releasen...

En terugkomend op dat wiebelen, dit had ik in eerste instantie ook niet in de gaten. Tot ik van mijn fysio dus die oefening in de spiegel moest doen en tegelijk mn gewrichten voelen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 15:04  
Profiel   

Toen ik twee jaar terug van m'n fiets gevallen was en vol op m'n gezicht geland was bleef ik ook wat problemen met m'n kaak houden, ook slechte beweeglijkheid (niet ver open kunnen doen, geen harde dingen afhappen, m'n mond alleen scheef open doen) en toen heeft kaakfysio ook onwijs goed geholpen! :)
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-19 15:33 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 8 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen