Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 470 van de 502 [ 12536 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473 ... 502  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Puppy erbij 2019

 

Wat een schatjes Yvetjes.

Ik heb Nysse destijds 1x mee genomen op bezoek bij de pup iom de fokster. Ze vond het eerst doodeng al die puppies :')
Daarna werd ze relaxter en het was erg grappig dat van alle puppies Ylvi de enige was die echt contact bleef zoeken.

Bij thuiskomst met Ylvi hebben we eigenlijk niets bijzonders gedaan. Gewoon losgelaten en aankijken. Nu is Nysse heel tolerant en confrontatievermijdend dus dat helpt. Ze geeft heus wel grenzen aan inmiddels maar accepteert veel.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 10:20 



 
Profiel   

Oooh wat een droppies! Wij zijn in eerste instantie met Bo naar de fokster gegaan en hebben op zeer neutraal terrein gekeken hoe hij op de merle dames reageerde. Hij trok heel duidelijk naar de lilac merle dame en uiteindelijk trok die ook naar mij en is ze dus mee naar huis gegaan een week (of 2) later. Toen hier in de tuin neer gezet en maar gewoon de honden laten snuffelen en doen. Ging eigenlijk vrij goed. Gewoon zelf zo min mogelijk mee bemoeien.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 10:25 



 
Profiel   

Dus beiden met de oudere hond op bezoek gegaan. Wat fijn.

Deze fokker heeft zelf oma en mamma en houdt een teefje uit het nest. En haar vriendin ook.

Fien (huidige hond) is ook erg lief en sociaal dus verwacht geen problemen. Welke pup we ook kiezen. Zal eens vragen hoe zij tegenover bezoek staan met hond.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 10:36 



 
Profiel   

@suze
Wat een prachtige foto van je stel! Ja en zelfs met m’n man erbij (2 paar ogen) was het nog niet voldoende om dit te hebben voorkomen als het was gebeurd. Maar het is voor ons ook weer een leer. En fijn dat Nysse ook verdedigd. Ik vind het wel een fijne gedachte om te weten dat Arya er is voor hem (en eventueel ons) mocht zoiets rots voorvallen. Ik hoop natuurlijk niet dat zoiets vaker gebeurd haha, maar ik was eigenlijk wel heel trots op hoe ze de situatie handelde.

@xDenies
Die foto van die vensterbank haha. Geweldig! Kruising met een kat idd. En wat vervelend zeg, die ervaring met je cursus. Kan me voorstellen dat je er een nare bijsmaak aan hebt overgehouden. En wat anderen ook al zeggen; ze zijn geen robots he. En het niet complimenteren, maar alleen maar dat taktaktak-negatief gewauwel stimuleert cursisten toch ook echt niet zeg. Hopelijk gaat volgende week beter, ben eens benieuwd! En idd, achteraf denk je ook echt aan de ‘had ik maar…’ dingen haha. Maar idd, het kan zo snel gaan zoals je zelf ook al aangeeft met je eigen voorbeeld, maar het gaat soms zoals het gaat en jezelf achteraf ‘straffen’ is idd ook niet perse de oplossing haha. Doe ik graag, maar je schiet er niks mee op. Proberen van me af te schudden en idd weer vooruit kijken.

@Kimvicious
Wat een leuke naam heeft je poezel hihi! En fijn dat het zo snel al zo goed gaat met Skye. Lekker genieten.

Welkom @Yvetjes!
Ja, dat was inderdaad echt schrikken. En echt heel bijzonder dat Arya dat deed met haar 4,5 maanden oud tegenover een hond die 2x zo groot was als haar. Ze twijfelde geen seconde en ze stond er al tussen om blaffend duidelijk te maken dat dit niet ok was en gelukkig dat de hond ook onder de indruk was ervan.

En wat een leuk vooruitzicht zeg, de komst van de pup. Geweldig ras ook waar je voor gaat! Met 5 weken zijn ze idd vre-se-lijk schattig haha. Toen zijn wij ook wezen kijken. Benieuwd waar jullie keus op gaat vallen volgende week. Die pup foto’s zijn echt te aandoenlijk, wat een knappies allemaal!

Ik heb voor Arya tuigjes van Dog Copenhagen gebruikt tot nu toe. Deze zijn wel duur in aanschaf, maar ik ben tot nu toe gewoon heel tevreden over de functionaliteit ervan, dus blijf dan liever bij wat ik nu ken hihi. Ondanks dat Arya hard groeit, zijn de tuigjes tot nu toe heel goed aan te passen en heeft ze met het eerste tuigje zo’n 3 maanden gedaan (ze heeft afgelopen week een nieuwe gekregen, een grotere maat, en die moet ik nog even precies afstellen, maar verder ben ik ook weer super tevreden erover: heb een ander model en kleurtje gepakt nu)

Ze had een DC comfort walk Air, zwart
[ img ]

[ img ]

En nu heeft ze de DC Comfort walk Pro, rood
[ img ]

[ img ]


@kiwiwitje
9 maanden alweer, wauw! Prachtige foto’s van frummeltje.

@Simoonzel
Kan me voorstellen dat je dat spannend vind, maar het is ook wel leuk denk ik om te zien dat hij vertrouwen heeft in zichzelf en opkomt voor zichzelf :) En ik vind het inderdaad ook niet verkeerd dat Arya dit heeft gedaan. Het moet idd niet onvoorspelbaar gedrag gaan worden, maar ze reageerde eigenlijk ook pas echt op het moment dat die hond (in onze ogen al, dus misschien dat Arya ook wel andere signalen nog las) een vreemde ‘vibe’ af gaf toen hij als een stier op m’n zoontje af rende. Was ook echt heel onvoorspelbaar gedrag, want de seconde ervoor was hij nog aan’t spelen met Arya. Brr.

@dierenfan
Vervelend dat ook overdag al zo geknald wordt :( En we hebben nog even te gaan he. Mogen ze van mij afschaffen, dat vuurwerk, brr. Dat tuigje van jou ziet er ook fijn uit!

---

Verder gaat hier alles z'n gangetje. Gister idd een mooi rondje gelopen samen met Kim en al haar leukerds.
Groeps foto maken was nogal een opgave, maar het was gelukt hihi. :')

[ img ]

[ img ]

[ img ]

En het is ook hier genieten van de combinatie hond/kat. Arya en Sansa blijven elkaar opzoeken telkens, zo leuk. Zo slaapt Sansa steevast alleen nog maar bovenop de bench zodat ze dichtbij Arya is 's nachts. Dat soort dingen. Blij dat ik de negatieve reacties van mensen die vooraf riepen dat we dit niet moesten doen (pup en kitten samen) naast me neer heb gelegd. Het is zo leuk om ze samen te zien opgroeien.

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 10:49 



 
Profiel   

Wat geweldig die foto's, Yvetjes <3 <3
Ik heb nog nooit twee honden tegelijk gehad dus kan daar helaas niet bij helpen. Maar ik denk dat als de volwassen hond een beetje sociaal is het niet zo'n probleem zal zijn.

Ik heb vanmorgen een eerste "oefenrondje" met Popo gedaan aan de fiets! Helaas moet ik nog een beetje knutselen om de fietsbeugel helemaal goed te monteren, maar daarvoor ga ik eerst wat langere boutjes halen bij de gamma vanmiddag. Mede daarom hebben we ook nog niet gefietst vandaag, eerst gewoon ernaast lopen om te oefenen. Hij vond het wat gek maar ook heel leuk! In het begin liepen we langs een strook gras die natuurlijk heel lekker rook, dat was wel even wennen voor hem, niet kunnen snuffelen. Gelukkig viel het kwartje wel vlot. Uiteindelijk heb ik een stukje gestept zodat hij rustig mee kon draven en dat deed hij heel netjes. Echt een heel statig poedeldrafje wat hij doet als hij enthousiast wordt, ik lach me kapot.
Gelukkig was het zondagochtend want dan is er zowat niemand op straat. Ik had nu trouwens nog wel een jachtlijntje om zijn nek hangen voor iets meer controle en om hem wat bij te kunnen sturen in de bochten totdat hij links en rechts goed begrijpt. Hij snapt stoppen al wel heel goed, dat pikte hij echt in een minuut op. Ik zeg gewoon hooooo en hij remt af. Net een paard. :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 11:10 



 
Profiel   

Leuke foto's weer cursebreaker en heerlijke foto's van de pups.

Hier zat boellie natuurlijk bij t nest. En die vond t allemaal wel apart. Maar toen Djes wat groter werd vond ie t prachtig!


Ik had ook zo'n fietsbeugel simone. Maar behalve dat ik t echt een onding vind ook begonnen zonder de beugel. Want als er iets gebeurd kun je er niets meer mee doen als ie vast zit. terwijl je met de riem in de hand bijv nog meer lijn of gewoon de lijn los kan gooien (afhankelijk van waar je fietst en wat er gebeurd. )

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 11:20 



 
Profiel   

Als ik een riem in mijn hand heb kan ik niet meer remmen :+ Dus dat idee laat ik varen. Ik ben nog een beetje aan het kijken naar een handig veiligheidsmechanisme dat ik kan gebruiken zodat de riem los schiet van de beugel bij een (te) harde ruk eraan. Voordat ik dat betrouwbaar heb zitten ga ik niet op de weg fietsen :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 11:31 



 
Profiel   

Geen achteruittraprem?
Ik heb dat opgelost door mn handremmen om te draaien. De kabel kan er bij mijn fiets af en dan kun je die wisselen van kant. Dus ik kan remmen en heb toch de riem in mn hand.

Je hebt ze met klitteband, die schiet dan los. Maar of dat echt werkt weet ik niet. En ik wil ze ook niet zomaar los hebben lopen zegmaar.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 11:46 



 
Profiel   

Nee, zoals eerder eens gemeld, ik heb een mountainbike. :P
Ik moet met beide handen kunnen fietsen en remmen, zeker als we het bos in gaan over ongelijk terrein. Het wordt waarschijnlijk iets met klittenband idd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 12:09 



 
Profiel   

Oh dat was niet blijven hangen :+
Ik fiets gelukkig niet over heel ongelijk terrein. Veel te bang dat ik zonder hond al op mn smurf ga _O-

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 12:13 



 
Profiel   

Dat is met een mountainbike wel lastig ja. Je zou een paniekhaak eraan kunnen doen. Die schiet niet zelf los maar die heb je binnen een seconde los als je eraan trekt. Ik heb zo'n ding ook aan mn bikejorset hangen. Gebruik m ook om hond mee aan hek vast te maken op training. Hoef je niet elke keer een knop in je riem te maken en weer los te maken. Iedereen is jaloers op dat ding als ze m zien _O-

Ik heb deze: https://rundog.nl/hulplijnen-en-onderde ... klijn.html

Pup introduceren aan hond, wij hadden Dundy mee naar de pups. Toen ook gekeken naar welke pup naar Dundy toe trok en andersom. Met ophalen pup Dundy in de kofferbak en toen we thuis waren samen een plasrondje gedaan. Dundy was eerst heel bezitterig met zijn speeltjes en met mij maar dat was na een dag wel klaar. Ze zijn beiden nooit moeilijk geweest naar andere honden in hun huis. Dat maakt het wel een stuk makkelijker.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 13:39 



 
Profiel   

@ Kim: wat leuk met kat & hond zo! Om me heen hoor ik altijd dit soort succesverhalen, maar ik heb zelf alleen 2 faalverhalen. Zig heeft 2 jaar met katten gewoond en kan er nog steeds niet mee en de hond van m'n tante woont al 5 jaar met katten en kan er nog steeds niet mee := . Zig heeft nog steeds een plek op z'n oor van toen m'n tante haar kat er dwars doorheen ging met een nagel. AJ is er mee opgegroeid en kan er wel mee (binnen) :j.

@ cursebreaker: schrikken zeg! Meer dan je kind altijd naast je hebben staan, kun je toch niet doen. Je kunt niet alles controleren.

@ persoon met puppy foto's wiens gebruikersnaam ik vergeten ben :') : ik heb na het ophalen van m'n puppy een stukje samen gewandeld met beide voordat ik naar binnen ging en toen eerst hekjes in huis gezet om beide honden te scheiden. Daarna langzaamaan bij elkaar gelaten. Maar dat komt ook omdat Zig extreem jaloers is naar mij en echt tijd nodig had. Ik ben ook niet gewend dat fokkers het goed vinden dat je je oudere hond meeneemt, dus het verrast me dat jullie dat allemaal wel mochten. Wel gevraagd, maar alle fokkers waar ik interesse in had, vonden dat niet goed.


@dierenfan: vervelend van die knallen! Hier gelukkig nog niks, al geven ze er ook niet echt om.

Ik had laatst trouwens ook weer een vage situatie. Ik was bij een lezing van een dierenarts en ik had Zig mee, van te voren aangevraagd of dat mocht omdat je daar toestemming voor nodig had. Bleek er nog iemand met een hond te zijn. Ten eerste gaat ze in de 1e pauze pal voor onze neus met een trektouw spelen, waarop die hond begint te blaffen en grommen. Zig schrikt en snauwt, waarna ze gelukkig wel het touw weer wegdeed. Dan loop je toch even weg := , genoeg ruimte overal. Vervolgens vraagt ze of ze even kennis kunnen maken, waardoor ik in de veronderstelling was dat haar hond dus vriendelijk zou zijn. Ik laat Zig los, omdat hij aan de riem niet kan kennismaken, en hij loopt vriendelijk op haar hond af. Die vervolgens keihard uitvalt _-:( . Gelukkig liep Zig gewoon weg zovan 'die is gek, baasje' , maar hij had echt niet nóg een vervelende ervaring nodig. Voortaan vraag ik mensen wel héél duidelijk of hun hond vriendelijk is, verwachtte toch meer van iemand bij zo'n lezing die mijn hond uitnodigt kennis te maken. := . Nadat de lezing over was (er waren 3 uitgangen en ik zat bij Nr. 1), loopt ze recht op Zig af met de hond, waarna deze wéér uitvalt. Er waren genoeg andere mogelijkheden om het lokaal uit te komen, loop dan een andere kant uit... En geen sorry of niks ook....

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 13:45 



 
Profiel   

@cursebreaker kitten en puppy vind ik nog steeds knap van je hoor haha. Ik durfde zelf geen kitten aan omdat ik nooit katten gehad heb ;)

Wat een stom volk is er toch altijd ZoZenn... Iets met hondenmensen en mensen met honden... Die had van mij toch echt even de volle lading gehad :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 14:46 



 
Profiel   

Kimvicious schreef
@cursebreaker kitten en puppy vind ik nog steeds knap van je hoor haha. Ik durfde zelf geen kitten aan omdat ik nooit katten gehad heb ;)

Wat een stom volk is er toch altijd ZoZenn... Iets met hondenmensen en mensen met honden... Die had van mij toch echt even de volle lading gehad :P


Gaat echt super vanaf het begin. Voor ons ook de eerste kat. Ze hebben nog nooit lelijk gedaan naar elkaar. Komen ook uit hetzelfde huis en schelen zich een week maar in leeftijd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 15:29 



 
Profiel   

Wat een vervelende ervaring Zozenn!! Ik scan altijd de hele straat om te weten waar ik gewoon op ons gemak kan lopen. En ja tuurlijk wij komen ook wel eens honden tegen maar dat gaat nu al een stuk beter.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 15:30 



 
Profiel   

Ik vind het juist altijd wel bijzonder dat mensen zich zoveel aantrekken van een uitvallende hond. Hier letten ze er niet eens op. En Dundy heeft drie keer hechtingen gehad voor een beet dus die is niet zonder trauma's. Wat een drukte tijdens een wandeling als je op alle tegemoetkomende honden let. (Edit: dit is trouwens niet specifiek op jou ZoZenn of iemand anders. Maar veel berichten die ik hier lees.)

Bij de fokker van Dexter was het geen probleem om Dexter mee te nemen. Was op een boerderij en er kwamen daar veel honden over de vloer dus ze waren wel wat gewend.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 18:26 



 
Profiel   

Nee hoor, wij hebben heerlijke ontspannende wandelingen :D Ik heb gewoon een onzekere dodo en zal zelf ook niet perfect zijn in mijn houdingen etc.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 18:32 



 
Profiel   

Popo wil op alle honden duiken dus ik vind het ook wel relaxed als ik niemand tegenkom. :')
Hoewel hij bij uitvallende honden veel minder interesse toont. Vooral in een losloopgebied is hij snel weg als hij wordt afgesnauwd gelukkig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-19 20:35 



 
Profiel   

Hier terug thuis van een dagje show in Kortrijk. Onder een rasspecialist stond Aelynn in een grote klas van 8! Jeugdteven. Waarvan de meeste van grote fokkers. Aelynn slaagde erin 3e te worden met een uitmuntend :D (de keurder heeft ook erg veel honden zeer goed gegeven).
Dus al bij al heel tevreden.
En dan hebben we nog deze mooie XL mand van patann creations gekocht :D bij thuiskomst was het al een beurtrol wie er in mocht :D

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 09:59 



 
Profiel   

Gefeliciteerd! :)

bij de SBT's was er ook geen ''sinterklaas'' als jury. Veel ZG ipv U-tjes.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 10:03 



 
Profiel   

Gefeliciteerd Zoe! Leuk die mand!

Hahaha geen Sinterklaas kiwiwitje :P goeie vergelijking :D

Hier helaas goed de griep te pakken dus rustig aan doen. Vinden de dames hier niet erg geloof ik ;)
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 10:08 



 
Profiel   

Ja niet om in de ''sfeer'' te blijven. Maar zo noemde mijn baas dat vroeger altijd als we op wedstrijd gingen en je Jury's had waarbij iedereen spontaan een winstpunt reed. Vooral onterecht zegmaar. :o
Of vooral dat er niet zo streng gejureerd werd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 10:10 



 
Profiel   

bij de borders is er treng maar rechtvaardig gekeurd vond ik :D niet overdreven veel ZG's (bij sommige keurders zoals die die ik in leuven bij het jachthondje had kreeg enkel zijn bob U en al de rest ZG). Honden die het verdiende kregen wel U vond ik :D erg leuk als van zo'n rasspecialiste met zo'n faam (haar moeder was ook keurder en fokken al jaren zeer succesvol borders) je hondje dan met een U beloond :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 10:13 



 
Profiel   

ach bij de sbt op dag 1 een teef in jeugd als enige een U, stonden er wel meer in de klasse die een zg kregen. Daarna ook nog 3e beste jeugd en de dag er op een zg en geen plaatsing.
Maar ik durf niet te zeggen hoeveel en welke er de 2e dag bij stonden. Dat kan zeker verschil maken.
Al heeft die teef ook al meerdere Utjes in NL en Be en al meerdere CAC's en is ze ook NJK.

T is toch een jurysport. Wat de ene wil zien wilde ander gewoon niet zien. :)




Overigens; bij Herinnering op linnen nu 40% korting. Dus als iemand nog een leuke uitvergroting wil?! :D
Wij hebben de heide foto's maar gelijk besteld **\O/**

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 10:29 



 
Profiel   

ja het blijft idd een jurysport. Aelynn heeft in puppyklas ooit 1 keer belovend gehad (al de andere keren veelbelovend en best puppy of breed, dus waar die belovend vandaan kwam?). Dat was een week voor ze 9 maanden werd. zaterdag er op show in rotterdam, aelynn was 9 maanden en 1 dag, ds net een jeugdhondje. Krijgt ze 1 uitmuntend JCAC, CAC, beste teef en BOS! (voor wie er niets van kent ze was dus de beste teef van het ras van de volwassen teven erbij). Alsof mijn hondje op een week zoveel veranderd is.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 10:40 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 470 van de 502 [ 12536 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473 ... 502  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen