Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 4 van de 4 [ 85 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4
Plaats een nieuw onderwerp

Oren Medisch couperen, voor En tegens?

 
Profiel   

Hoppit, daar zeg je wat... Ik had er nooit aan gedacht maar de oren zijn natuurlijk ook een communicatiemiddel. Niet alleen om te ontvangen (geluid) maar ook om te zenden. Couperen zou inderdaad best wel problemen kunnen geven in de communicatie met andere honden.

Geen idee in hoeverre dit daadwerkelijk zo is hoor, maar het is wel iets om in gedachten te houden.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-19 20:49  
Profiel   

dierenfan schreef
Zou een dierenarts zoeken die wel achter mij als eigenaar staat. Overigens al eens naar een specialist geweest? Hoe lang achtereenvolgend antibiotica gegeven?
Een dierenarts is als een huisarts. Ze weten overal een beetje vanaf. Vandaar dat ik voor specialist zou gaan. Zou verder een kweek willen hebben van die wonden. Kijken of en zo ja welke bacteriën er in zitten. Vervolgens kiezen. Geen bacteriën zou ik idd amputeren. Wel bacteriën dan zou ik zeer uitgebreid, lang behandel programma met de specialist op stellen.

Niet vanwege het uiterlijk maar de flappers beschermen de gehoorgang niet voor niets. Ze hebben absoluut een functie en belangrijke ook. Daarom zou ik alles op alles zetten om te behouden.

Misschien is tijdelijk omhoog tapen, zalven en fikse, langdurige antibiotica kuur of kuren wel een optie.

Immers zo abnormaal is de oor stand niet en normaal geeft die stand totaal geen probleem.


Specialist lijkt me inderdaad een goed idee. Maak voor de zekerheid een afspraak bij een dermatoloog, zou me niks verbazen als hier een onderliggende oorzaak achter zit. Opereren kan altijd nog, maar terug kan niet meer. Zou rot zijn als er een ander (huid) probleem heerst en de wond niet wil genezen of de klachten elders terug komen

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-19 21:21  
Profiel   

Ben met een paar in gesprek maar merendeel vinden het een logisch verhaal maar couperen liever niet of Eggen eerlijk dat ze er geen ervaring mee hebben.

Heb nu een arts niet heel ver uit de buurt die wel ervaring heeft met het couperen van oren en met een beetje geluk behoud ze best wel wat oor. Alleen gaan we nog verder kijken wat de medische noodzaak erachter is.

Dit zou het dan ongeveer worden als ze het over de omslagrand zouden Pakken.
[ img ]

Vooralsnog is couperen niet mijn pre maar vanuit alles wat we deden is het wel iets wat ik liever zou willen dan het vooraf genoemde.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-19 21:33  
Profiel   

Hoppit schreef
Zou hem dan zo minimaal mogelijk couperen.
Wat je heel vaak ziet bij gecoupeerde honden (en dan helpt jouw ras ook al niet), is dat - ondanks vriendelijke karakters - ze verkeerd gelezen worden door minder vriendelijke karakters. Ze komen dus ook regelmatig in conflicten die ze niet per definitie uitgelokt hebben. Mss dat het al genoemd was hoor, heb niet alles gelezen.

Dit heb ik ook meegenomen is mijn besluit.

Nu met der flaporen wordt ze ook volop aangevallen door de iets minder vriendelijke rassen. :')


Als ik het doe moet er niks beters zijn laten we het daarop houden. Ik ben zelf echt zwaar tegen het couperen van het oor, maar ik ben een beetje uitgedacht.

Een vriendin van me is dierenartsassistente en die helpt ook erg mee in dit verhaal.

Zij snapt daarbij mijn besluit ook volledig, maar we hebben zelf ook begrip voor het feit dat het wel moet kunnen Als er geen opties meer zijn.

Ik heb voorlopig nog niks gehoord waar ik niet al mee bezig ben geweest of wat ik niet geprobeerd heb en dat maakt de keuze naar het couperen gewoon groter.

Het is ook niet zo dat dit een keuze is die ik binnen een week wil doorzetten, maar ik wil het volledig overdenken en me goed voelen bij de keuze die ik maak.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-11-19 21:40  
Profiel   

Hoi ts ben benieuwd hoe het nu gaat. Zijn er nog meer opties besproken?
In geval van couperen, hoe zit het met regen? Heb begrepen dat als er kort gecoupeerd wordt, de regen zó in het oor komt, met alle gevolgen van dien. Heeft je dierenarts het daar ook over gehad?

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 15:48  
Profiel   

Hoppit schreef
Zou hem dan zo minimaal mogelijk couperen.
Wat je heel vaak ziet bij gecoupeerde honden (en dan helpt jouw ras ook al niet), is dat - ondanks vriendelijke karakters - ze verkeerd gelezen worden door minder vriendelijke karakters. Ze komen dus ook regelmatig in conflicten die ze niet per definitie uitgelokt hebben.

Ook vriendelijke honden kunnen een hond met gecoupeerde oren verkeerd begrijpen. Wij hebben een sul van een reu. Op de 9 jaar dat we hem hebben is hij 1x boos op een andere hond afgestormd. Dat was een gecoupeerde doberman. Gelukkig kon ik mijn hond terugroepen en even gelukkig was de doberman heel vergevingsgezind. Na de miscommunicatie hebben ze gewoon leuk gespeeld, het was blijkbaar de eerste aanblik die een misverstand opriep.
In dit geval lijkt couperen me toch nogal drastisch. Als de hond gevoelige oren heeft gaat misschien de wonde van het couperen ook niet netjes genezen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 16:20  
Profiel   

Je hebt een hele goede reden om het te doen. Mensen blijven toch altijd vooroordelen hebben, maakt niet uit wie je bent wat je bent of wat voor ras hond je hebt. Als jij er volledig achter staat dat het moet gebeuren, doe het vooral. Ik denk dat je je hond er ook veel plezier mee doet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 16:31  
Profiel   

Morgen heb ik toevallig contact met een echte arts die gespecialiseerd is in deze gevallen.

Ook die het oor op een mooie manier kan behouden.

Je hebt verschillende manieren van couperen. Bij mijn hond wordt er zoveel mogelijk oor bespaard.

Dat betekent dus dat ze een groter deel van het oor behoudt dan onze welbekende coupering waar bijna alles eraf gaat.

Besef dat dobermannen enz van zichzelf al veel dominantie uitstralen naar andere honden. Ze lopen erg opwaarts met een trotse grote houding. Deze is voor vele honden al best wel dominerend en dat kan bij vele al irritatie oproepen en dan ook nog eens de oren is helemaal alles bij elkaar.

Mijn hond heeft een vrij onderdanige houding van haarzelf en dat kan dus positief uitpakken

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 16:40  
Profiel   

Is het dan meer dat ze er een stukje af halen waardoor de oren minder in een knik hangen, maar niet helemaal tot aan de knik? Eigenlijk net als dat je je haar knipt waardoor het dan minder 'hangt'?

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 17:22  
Profiel   

Ze wilde een stukje kraakbeen weg halen maar helaas is de kans op terugkomen gewoon groot. Dan heb je ook nog eens dat ze eerst 1 oor wilde doen.

Alle operaties aan een oor met dit effect zijn gewoon niet fijn voor een hond dus een paar keer die operatie is niet eerlijk naar de hond.

Dat beaamde de laatste dierenarts namelijk ook die ik sprak. Die zegt ook dat ze de hond dan net zo goed per direct kunnen couperen en dan geen risico op terugkomen loopt.

Tuurlijk is het geen prettige operatie en moet dit niet gezien worden als normaal of alledaags, maar wat deze hond heeft is ook niet alledaags helaas.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-11-19 20:49 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 4 van de 4 [ 85 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen