Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 16 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Vraag het teamlid: SusanH

 
Profiel   

* Bokt.nl
Bokt community

[ img ]
SusanH en Hocus.


Wil je weten hoe een dag uit het leven van een Lid Bezwaarcommissie eruit ziet? Of welke stappen je (mogelijk) kan zetten als je een angstige ruiter bent? Lees dan verder. Hieronder legt SusanH deze, en nog veel meer, dingen uit. Ook vertelt ze welke gebeurtenis op Bokt haar het meest is bijgebleven, en wat haar grootste blunder is.

* Hoe lang ben je al teamlid?
Ik ben een aantal jaar terug teamlid geweest, ook bij de BZC (bezwaarcommissie). Na een pauze van een jaar of 2 zag ik dat er afgelopen najaar een BZC lid was gestopt. Toen besloot ik Rije (hoofd BZC) een pb te sturen, met de vraag of ze nog iemand zochten. Dat bleek zo te zijn en nu ben ik weer BZC lid :j

* Wat is het leukst aan teamlid zijn?
Ik vind het goed dat Bokt een orgaan als de BZC heeft, zodat gebruikers bezwaar aan kunnen tekenen als ze het niet eens zijn met een bepaalde sanctie. Veel andere fora kennen dat niet. Ik vind het leuk om ergens helemaal in te duiken, en om dan met elkaar zo objectief mogelijk te kijken en samen met de andere BZC leden tot een oordeel te komen.

Ook is het mooi als je door te bemiddelen bij een Markt-transactie ervoor kan zorgen dat het voor de gedupeerde partij naar tevredenheid wordt opgelost. En sowieso is meedenken achter de schermen heel leuk :j

* Wat is je grootste blunder?
Toen ik voor de eerste keer BZC lid werd heb ik wel eens per ongeluk een post van een gebruiker verwijderd :o .

* Kan je omschrijven hoe een dag als Lid Bezwaarcommissie eruit ziet?
Het is een beetje hollen of stilstaan bij ons, er zijn periodes waarin we weinig bezwaren hebben. Maar sowieso check ik elke dag de teamfora, en mijn mail/pb :j . Voor mij is BZC lid zijn ideaal, omdat ik het goed kan combineren met onregelmatig werk, zorg voor de paarden en het huishouden.

* Ben je ook wel eens op Bokt als gewone gebruiker? Oftewel: is Bokt voor jou alleen "werk" of ook nog wel leuk tijdverdrijf?
Ja hoor, ik kan me erg vermaken op Bokt. Ik lees en post graag mee in het Fun-da topic, en ik heb een huiskamer topic waar ik graag in mee klets.

* Welke gebeurtenis op Bokt is jou altijd bijgebleven?
Voor mij zijn de 1 april grappen een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, helemaal als teamlid zijnde.

* Je doet werk voor een paardenforum. Wat is jouw relatie met paarden?
Als klein meisje was ik al gefascineerd door paarden. Een oom van mij had een Welsh en een Haflinger. Ik was daar als klein meisje vaak te vinden en ik was er als de kippen bij als ze weer naar binnen mochten, dan mocht ik erop als mijn oom ze mee naar stal nam. Gewoon zonder zadel en vasthouden aan de manen. Toen ik 7 was, had Donald Duck een actie waarbij je een proefles kon volgen op de manege. Sindsdien was ik helemaal verslingerd. Heb bijrijdpaarden en -pony's gehad, tijdens mijn studie ook weer een tijdje manegeruiter geweest i.v.m. tijdgebrek.

Na mijn studie kreeg ik weer een bijrijdpaard, en op de stal waar dat paard stond heb ik mijn man leren kennen. Vanaf dat moment ben ik gestopt op de manege, en met Kilian (het paard wat mijn man toen had) gaan rijden op de rijvereniging. Wat ben ik mezelf toen tegen gekomen. Ik dacht dat ik best wel een beetje paard kon rijden. Dat viel tegen :') . Ik heb er veel van opgestoken en leer nog elke dag bij. Dat vind ik het mooiste aan paarden, dat ze je continu een spiegel voor kunnen houden en dat je nooit uitgeleerd bent.

[ img ]
SusanH en Branco.

* Jullie hebben een aantal leuke paarden. Kan je ze voorstellen?
We hebben 2 paarden. Of eigenlijk, 1 paard en 1 pony. Ons paard heet Hocus Pocus, roepnaam Hocus. We hebben hem nu 2,5 jaar. In het begin de nodige hobbels gehad, maar nu kunnen we toch wel zeggen dat we elkaar eindelijk snappen. Het is een grote grapjas, enorme knuffel en hij heeft een klein hartje.

Branco is de pony van onze dochter waar we niet naar op zoek waren. Maar hij kwam vorig jaar op ons pad, en heeft ons hart gestolen. Toen hij te koop kwam te staan werd ons gevraagd of wij hem over wilden nemen en toen konden we eigenlijk geen nee zeggen. Hij heeft heel wat mee gemaakt vorig jaar, kwam sterk vermagerd terug bij degene waar onze dochter een bijrijdpony had, en hij heeft tijd nodig gehad om weer op te knappen. Hij is waar hij nu staat helemaal op zijn plek, en onze dochter is echt gek met hem.

* Wat vind je het leukst om met de paarden te doen?
Het liefst gaan wij met het gezin samen naar stal en dan lekker met zijn 3-tjes tutten met de paarden, en samen rijden. Wat we ook erg leuk vinden is om op vakantie te gaan en dan het paard mee te nemen. Dat doen we nu zo'n 12 jaar en we hebben al de nodige mooie plekjes in NL gezien te paard.

* Je praat mee in het kletstopic voor angstige ruiters. Hoe is jouw angst ontstaan? En welke stappen heb je ondernomen om weer ontspannen te kunnen rijden?
Zoals ik al zei hebben we in het begin de nodige hobbels gehad met Hocus. Hocus is een heel gevoelig paard, en zeker toen we hem net hadden stond hij heel hoog in de spanning. Hij kon snel schrikken, en dan wegschieten en hard gaan rennen. Ik reed in de buitenbak, en hij was al wat gespannen. Op een bepaald moment liep het emmertje over, schoot hij weg en ging rennen. Ik was al meteen 1 beugel kwijt. Maar het lukte me gelukkig om hem op de volte te krijgen en hij remde af. Toen hij draafde dacht mijn man, ik pak hem. Maar Hocus draaide snel weg. Omdat ik al 1 beugel kwijt was lag ik er af en ik landde heel ongelukkig. Ik voelde meteen aan mijn knie dat het foute boel was. Ik heb daarna 2 maanden met krukken gelopen. Ik had mijn binnenband verrekt, en een botkneuzing in het bot onder mijn knie.

Na mijn val kon ik dus lang niet rijden. Mijn man reed hem dus, maar die had ook wat spanning gekregen. In de wintermaanden zag ik hem er ook een paar keer naast gaan omdat Hocus snel weg schoot. Ik durfde dus niet weer op te stappen. Wat nu? Want ik wilde wel graag rijden. Maar ik durfde niet meer. Via Bokt kreeg ik een tip doorgestuurd voor een instructrice die gespecialiseerd is in ruiters met angst. Ik vond het enorm eng om haar te bellen. Maar heb het toch gedaan. Dat telefoongesprek was al zo fijn en gaf zo'n goed gevoel. Ik was niet gek, en ik was zeker niet de enige.

Tijdens onze eerste afspraak kwamen we er al achter wat het grootste probleem was. Wij zaten zelf zo hoog in de spanning al voor we op stapten, dat Hocus dat overnam. We versterkten elkaar daarin, dus daar zijn we eerst aan gaan werken. We zijn een aantal dingen anders gaan doen. Zo zijn we voor het opstappen eerst gaan stappen aan de hand. Zo kan Hocus alles al zien, en het lopen geeft jezelf ook rust. Voornaamste dingen die ik heb geleerd is ademhaling, heel bewust diep in en uitademen bij een schrikreactie van jezelf of je paard laat de spanning weer afvloeien. En focus is ook heel belangrijk, focus je op je plannetje, wat wil je doen, waar wil je heen. Daardoor kom je in het moment, richt je je op jezelf en je paard en ben je niet in je hoofd bezig met dat "wat als"-stemmetje.

In het kletstopic zelf klets ik minder actief mee nu, omdat het bij ons lekker loopt allemaal. Maar ik heb er wel heel veel aan gehad, het is fijn om te weten dat je niet de enige bent.

* Wat wil je nog kwijt aan de Bokkers?
Dat paardrijden en omgang met paarden te leuk is om je daar door angst van weg te laten houden. Aan die angst is wat te doen. Ik gun iedereen een plezierige en ontspannen omgang met paarden.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-02-21 12:32 



 
Profiel   

Mooi interview Susan!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-02-21 22:06 



 
Profiel   

Leuk stukje, Susan :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 07:16 



 
Profiel   

Inderdaad een leuk stuk!
En fijn dat je er weer bij bent +:)+

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 08:22 



 
Profiel   

ha Susan, wat een leuk stuk, leuk dat je weer BZC lid bent +:)+

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 08:55 



 
Profiel   

Leuk stukje Susan! die val kan ik me nog herinneren. Ben blij te lezen dat je met de juiste hulp aan je angst hebt kunnen werken en het nu goed gaat met Hocus.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 09:01 



 
Profiel   

Blij dat je me die pb hebt gestuurd Susan, want we zijn gewoon enorm blij met je! :j En heel leuk stukje! :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 09:04 



 
Profiel   

Bedankt voor de leuke reacties :D

Elisa ja daar ben ik ook heel blij mee. Hebben zelfs even op het punt gestaan hem te verkopen. Maar gelukkig niet gedaan, en nog geen dag spijt van gehad. Het is gewoon een heel fijn paard en ik heb van hem zoveel geleerd. Dat had ik niet willen missen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 09:13 



 
Profiel   

Leuk stukje Susan

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 09:38 



 
Profiel   

Leuk stuk Susan!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 10:05 



 
Profiel   

SusanH schreef
Bedankt voor de leuke reacties :D

Elisa ja daar ben ik ook heel blij mee. Hebben zelfs even op het punt gestaan hem te verkopen. Maar gelukkig niet gedaan, en nog geen dag spijt van gehad. Het is gewoon een heel fijn paard en ik heb van hem zoveel geleerd. Dat had ik niet willen missen.


Ik ben blij om dat te horen! :) dat laatste is ook enorm belangrijk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 13:01 



 
Profiel   

Leuk stuk Susan!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 17:14 



 
Profiel   

Dank!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-02-21 17:33 



 
Profiel   

Leuk stuk Susan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-02-21 19:02 



 
Profiel   

Leuk stukje Susan!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-02-21 19:28 



 
Profiel   

Bedankt!
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-02-21 07:09 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 16 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen