Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Klasse 1 en kinderendurance in Mont-Le-Soie (BE)

 
Profiel   

Eerst even kort voorstellen: Dilayla (Di voor de vrienden) is een 11 jarige AV merrie. Sinds 2 jaar onder het zadel. Vorig jaar voor het eerst gestart in de endurance (impuls). Onze vorige wedstrijd in Zutendaal (BE) was een 30 Km en leverde ons ons eerste winstpunt op. Mont-Le-Soie zal onze 2de wedstrijd gaan zijn.

[ img ]

15/8 was het Mont-Le-Soie, Belgie. Deze wedstrijd echt puur als training/ervaring willen meerijden met Dilayla. Gezien de Ardennen wat anders zijn dan dat we gewoon zijn (hier in de buurt vooral veldwegen en alles vlak) met hoogtemeters en harde stenige paden besloten om iets terug te gaan in KM. Goed uitrijden, genieten was het hoofddoel.
Als ze goed uit zou rijden en echt fit to continue was zou mijn zoontje met haar de kinder-endurance van 5 km doen. Die zou hij daarna kunnen starten, voor haar een mooie manier om nog wat uit te stappen (snelheid ligt tussen de 6 en 10 km/u) en als kennismaking met een 2de lus.


s Ochtends vertrokken voor de rit van 2 uur. Di is niet de beste reiziger maar heeft het eigenlijk heel goed gedaan. Eten op de trailer blijft moeilijk maar op de snelweg toch een paar aarzelende hapjes en ze kwam ontspannen van de trailer af. (Eerder haalde ik haar er meestal nat, trillend enz. van af).
Ons rustig geïnstalleerd zover dat ging (wedstrijdterrein was redelijk krap en de eerste 5 minuten waren er al 2 loslopende paarden aan het rondgalopperen over het terrein, hoop gillende mensen er achteraan... dat beloofde). Di at wel gelijk goed en die rustig een uurtje laten staan voordat we naar de voorkeuring gingen. Ook daar was het erg druk, een weidegenootje wat voor haar gekeurd was en vertrok, een erg aanwezige hengst achter haar en iemand die met de meest rammelende bolderkar langsliep hielpen haar hartslag niet mee (60) maar we mochten van start... We hebben puur nog gewacht zodat we rustig konden vertrekken en niet in al het geren, geschreeuw en ehm... niet-altijd-even-netjes-opgevoede-paarden-circus zouden zitten...

[ img ]

Toen het gross weg was haar rustig opgezadeld. Helaas betekende dit wel dat we de wedstrijd alleen zouden starten ipv met een vriendje maar gezien ze nu een heel stuk meer ontspannen was en we deze wedstrijd echt reden voor de ervaring en om te genieten een heel stuk fijner. En ze liep inderdaad heel fijn, ze paste zich goed aan aan de omgeving, en was het heel fijn rijden, los teugeltje, goed haar lichaam gebruiken en zuinig op haarzelf maar wel echt willen werken. Ook het klimmen en dalen deed ze erg fijn al ging de snelheid uiteraard wel iets naar beneden.

[ img ]

Mentaal was de wedstrijd wel een uitdaging voor haar... de hele lus hebben we alleen gelopen en (behalve in de laatste KM) niemand gezien (behalve op de eerste 2 groompunten waar paarden stonden die kreupel waren). Zeker de laatste 4 km merkte ik dat mentaal wel aan haar begon te wegen maar toch bleef ze wel gaan... (Laatste stuk is ook een redelijk zwaar stuk, blijven klimmen tegen een redelijke hellingsgraad voor een aantal km en daar de meest ongelijke stukken met veel losse stenen).
Tot het moment dat we het wedstrijdterrein weer in het oog kregen, oortjes erop en in een vrolijke galop richting de eindmeet.

[ img ]


Tijd genomen voor het koelen (al vond Madam zelf dat er een welverdiend zandbad ook bij hoorde) en naar de keuring. Allemaal A en 1 tjes en een hartslag van 42/40. Goedgekeurd dus en een winstpuntje rijker na de 22 km... en misschien nog wel het allerbelangrijkste een mooie ervaring erbij.

[ img ]

Maar daar hield het niet op, Di was duidelijk weer in haar element en het mentale dipje was ze totaal vergeten dus op naar de voorkeuring van de kinderendurance. Haar hartslag was nu een pak mooier dan deze ochtend (40 ipv 60) en Bryan was ook vertrokken onder begeleiding van papa voor zijn eerste endurance-wedstrijd.Ze hebben gestapt, genoten en tussendoor stukjes gedraafd. en uiteindelijk hebben ze sneller gereden dan dat ze zelf dachten wand tegen een 9,5 gefinisht. Koelen, en aanbieden. Weer allemaal A en 1tjes en een hartslag van 40/38.

[ img ]

MLS een zware wedstrijd maar een mooie ervaring geweest waar ik eigenlijk enkel met een heel goed gevoel op kan terug kijken. Mentaal wat moeilijker (maar goed, klimmen dus wat dat betreft zwaarder en echt geen enkel ander paard zien is ook mentaal al wat meer een uitdaging, weer was ook dat weekend zonnig nadat het de rest van de week meer op herfst leek) dus heel trots op hoe ze het heeft gedaan.


[ img ]
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-21 07:52  
Profiel   

Oh wat mooi! En wat leuk dat je het paard met zoontje kan delen!
Je schrijft ook heel lief in je verslag.
Gefeliciteerd <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-21 08:07  
Profiel   

Leuk verslag van de wedstrijden mandy, knappe dilayla. Ben benieuwd naar de komende wedstrijden, heeft Bryan ook de slag te pakken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-21 08:13  
Profiel   

Wat een mooi verslag, klinkt als een hele waardevolle ervaring voor Dilayla!
Lekker zo doorgaan, jullie komen er wel! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-21 08:22  
Profiel   

Knap gedaan! En wat gaaf dat je zoon ook met dit prachtige paard mee heeft kunnen doen :D zulke paarden zijn goud waard

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-21 09:13  
Profiel   

Wat een mooi verslag! Leuk dat jullie het ook zo delen met elkaar? Lekker samen op pad.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-21 14:51  
Profiel   

Dank jullie :)

Het is zeker waar dat Di goud waard is. Bryan heeft op haar leren rijden en ook mijn vriend is met haar begonnen. (Helaas is ze voor hem niet groot genoeg -O- )

Volgende word Beernem, dan normaal Peer en dan in Oktober in Wassenaar dus er komen er nog aan Femke. Bryan heeft het inderdaad ook helemaal te pakken nu (Die zou willen dat ik Villiers Potterie ook start, daar is nog een kinderendurance...

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-21 20:04  
Profiel   

Wel onwijs leuk om zo je paarden te delen met je gezin. Ga je met je zwarte paard ook die kant uit? (ben even zijn naam kwijt, zo erg) die is nog niet onder het zadel toch?

Leuk dat je in uitgelicht staat vandaag :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-21 20:56  
Profiel   

Dat is inderdaad... een echt familiepaard ;)

Ayaat heeft tot voor de corona shows gelopen (en tijdens de corona meegedaan aan onlineshows) maar heeft wat dat betreft een pauze nu. Die heel rustig aan aan het beleren (echt in mini easy peasy stapjes) maar zodra hij er klaar voor is gaan we ook eens kijken wat hij er van vind. Maar op het gemakje, hij is nu net 5, heeft nog wat tijd..
[ img ]

(en de naam, kan het je vergeven ;)... de arabieren hebben ook niet allemaal de makkelijkste naam haha)

Ah zie het nu je het zegt... keigrappig :D
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-21 21:09 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen