Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 2 van de 2 [ 47 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2 |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Jullie lekkerste quiche/hartige taart? |
---|
assie | |
Duran123 schreef Oh wat een lekkere ideeën! Veel met broccoli zie ik. Dat is een van de weinige groentes die ik niet lust, maar wie weet is dat in een quiche weer anders?! Ga het zeker proberen! Als er nog meer suggesties zijn: graag!! Mijn ervaring is dat je broccoli vaak kunt vervangen voor bloemkool (niet in ieder recept uiteraard), mocht je bloemkool wel lekker vinden |
Laatste bericht |
Geplaatst: 21-09-21 15:19 |
Soepblik | |
Een echte Zweedse Västerbotten pie! Aangezien we geen Västerbotten kaas hebben in Nederland, moet je de kaas in de recepten hier vervangen met Gruyere.
En nog een lekkere: Plaattaart met gecarameliseerde ui, geitenkaas en uitgebakken pancetta. |
Geplaatst: 21-09-21 16:25 |
Duran123 | |
Soepblik schreef Een echte Zweedse Västerbotten pie! Aangezien we geen Västerbotten kaas hebben in Nederland, moet je de kaas in de recepten hier vervangen met Gruyere. En nog een lekkere: Plaattaart met gecarameliseerde ui, geitenkaas en uitgebakken pancetta. Zou je hier de recepten van hebben voor mij?? |
Geplaatst: 21-09-21 16:45 |
wyoming | |
Hartige taart met gerookte kip en paprika.
Deze: https://www.ah.nl/r/523002 Alleen dan doe ik ipv de crema di balsamico er rode pesto doorheen. |
Geplaatst: 21-09-21 17:35 |
Soepblik | |
Zeker!
Västerbotten cheese pie: Ingredienten deeg: 125 g roomboter 130 g bloem 1 el water vulling: 300 g gruyerekaas 3 eieren 200 ml slagroom snufje zwarte peper Method: Oven voorverwarmen op 225°C. Boter en bloem in een keukenmachine mixen tot het kruimelig is (kan ook met de hand). Voeg het water toe en kneed tot het een deeg is. Druk het deeg in een pievorm of taartvorm (24 cm in diameter). Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet voor 10 minuten in de oven. Klop de eieren met de room, en doe de kaas erbij. Maak op smaak met zout en peper. Giet de vulling in de bodem en bak voor ongeveer 20 minuten, of totdat deze gestold is. Laat afkoelen. Gekaramelliseerde uientaart: 4-5 zoete uien, in ringen gesneden 1 el boter 1 el olijfolie 1 el balsamico azijn 1 grote rol bladerdeeg (kan je op een rol kopen bij de appie) 180 ml sour cream 80 gram geitenkaas, verkruimeld 5 dikke plakken bacon of pancetta, in stukjes gesneden Bereiding Smelt de boter en olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Doe de uien erbij met een flinke snuf zout. Roer regelmatig totdat de uien gekaramelliseerd zijn (dit duurt zo'n 25 tot 30 minuten, je hebt dus wat geduld nodig maar het is het helemaal waard!). Voeg op het laatst de balsamico azijn toe. Verwarm de oven voor op 205 graden celsius. Meng de sour cream en geitenkaas met wat peper en zout in een kommetje. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakblik met bakpapier, en smeer het geitenkaas mengsel erop. Verspreid de uien eroverheen en daarbovenop de stukjes bacon. Bak voor 25-35 minuten of totdat de bovenkant mooi goud en gebakken is. |
Geplaatst: 21-09-21 17:46 |
Duran123 | |
Soepblik schreef Zeker! Västerbotten cheese pie: Ingredienten deeg: 125 g roomboter 130 g bloem 1 el water vulling: 300 g gruyerekaas 3 eieren 200 ml slagroom snufje zwarte peper Method: Oven voorverwarmen op 225°C. Boter en bloem in een keukenmachine mixen tot het kruimelig is (kan ook met de hand). Voeg het water toe en kneed tot het een deeg is. Druk het deeg in een pievorm of taartvorm (24 cm in diameter). Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet voor 10 minuten in de oven. Klop de eieren met de room, en doe de kaas erbij. Maak op smaak met zout en peper. Giet de vulling in de bodem en bak voor ongeveer 20 minuten, of totdat deze gestold is. Laat afkoelen. Gekaramelliseerde uientaart: 4-5 zoete uien, in ringen gesneden 1 el boter 1 el olijfolie 1 el balsamico azijn 1 grote rol bladerdeeg (kan je op een rol kopen bij de appie) 180 ml sour cream 80 gram geitenkaas, verkruimeld 5 dikke plakken bacon of pancetta, in stukjes gesneden Bereiding Smelt de boter en olijfolie in een hapjespan op halfhoog vuur. Doe de uien erbij met een flinke snuf zout. Roer regelmatig totdat de uien gekaramelliseerd zijn (dit duurt zo'n 25 tot 30 minuten, je hebt dus wat geduld nodig maar het is het helemaal waard!). Voeg op het laatst de balsamico azijn toe. Verwarm de oven voor op 205 graden celsius. Meng de sour cream en geitenkaas met wat peper en zout in een kommetje. Rol de rol bladerdeeg uit op een bakblik met bakpapier, en smeer het geitenkaas mengsel erop. Verspreid de uien eroverheen en daarbovenop de stukjes bacon. Bak voor 25-35 minuten of totdat de bovenkant mooi goud en gebakken is. Super!! Ontzettend bedankt!! |
Geplaatst: 21-09-21 17:56 |
Fleda | |
https://www.smulweb.nl/recepten/1368310 ... nja-bakker
Ik ben nog steeds fan van de sonja bakker taart. Ik doe meer cashewnoten er doorheen, iets meer kaas en een plakje bladerdeeg extra |
Geplaatst: 21-09-21 21:04 |
Bienotje | |
Voor hartige taart maak ik het deeg meestal zelf volgens recept van rutgerbakt.nl
Vulling meestal ui, spekjes en dan vooral prei/ broccoli/ courgette/ paprika even aanbakken en als vulling op deeg storten. Beetje geraspte kaas erover. Dan ei en (slag)room gemengd met peper/ zout/ kruiden en evt wat mosterd er over gieten. Nog een beetje extra kaas erover en in de oven Ik vind hartige taart juist ideaal met opmaken van overgebleven groent, eigenlijk alles kan er wel in! Alhoewel ik niet snel voor bonen of witlof enz zou kiezen |
Geplaatst: 21-09-21 21:29 |
friezenfan2 | |
Dit recept is altijd lekker maar wat wil je met boursin
6 plakjes bladerdeeg, bakje hamblokjes( maar kan ook met zalm of kip, ik denk ook vegetarisch erg lekker), boursin (gewoon de goedkoopste roomkaas doet het ook) 4 eieren, 200 ml room (1 pakje) , origineel recept zegt 1el dille maar dat heb ik nog nooit gedaan. En zout en peper. Bladerdeeg ontdooien en in vorm doen. Oven voorverwarmen op 200 Vlees verdelen over de bladerdeeg, boursin verkruimelen en verdelen over de vorm Eieren loskloppen, room, dille, snufje zout en beetje peper 25 minuten a 30 minuten afbakken |
Geplaatst: 21-09-21 21:49 |
Flynn00 | |
mijn favoriet is een hartige taart met shoarma en krieltjes. Verder beetje groentes erin, ei en room. Echt super lekker. Het liefst nog met zelfgemaakte knoflooksaus.
|
Geplaatst: 22-09-21 10:06 |
JudithO | |
Ik heb 2 favorieten.
1. Tomaat, mozzarella, ei, melk en basilicum (en bladerdeeg uiteraard) 2. Courgette, ham, boursin en cherry tomaten (wederom met bladerdeeg) |
Geplaatst: 22-09-21 10:58 |
Duran123 | |
JudithO schreef Ik heb 2 favorieten. 1. Tomaat, mozzarella, ei, melk en basilicum (en bladerdeeg uiteraard) 2. Courgette, ham, boursin en cherry tomaten (wederom met bladerdeeg) Met tomaat…dat zie je niet zoveel volgens mij. Heb je hier een recept van?? |
Geplaatst: 22-09-21 11:03 |
JudithO | |
Ja, heb ik wel.
3 tomaten 4 takjes basilicum (1 el gedroogd) 2 bolletjes mozzarella kaas 3 eieren 6 plakken bladerdeeg (diepvries ontdooid) 2,5 dL melk 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. 2. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Ontdoe de tomaten van de vellen en snijd ze in kleine blokjes. 3. Snijd de mozzarella heel klein en snijd de basilicum in reepjes. 4. Verdeel de tomaten, mozzarella en de basilicum over de bodem van de vorm. 5. Klop de eieren met de melk en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit over de vulling. 6. Bak de taart in ong. 45-50 minuten gaar. |
Geplaatst: 22-09-21 11:10 |
__Sannne | |
Ik heb gisteren deze gemaakt toevallig: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-kruiden Met salami, puntpaprika en verse kruiden. Was erg geslaagd!
|
Geplaatst: 22-09-21 11:23 |
Duran123 | |
JudithO schreef Ja, heb ik wel. 3 tomaten 4 takjes basilicum (1 el gedroogd) 2 bolletjes mozzarella kaas 3 eieren 6 plakken bladerdeeg (diepvries ontdooid) 2,5 dL melk 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. 2. Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen. Ontdoe de tomaten van de vellen en snijd ze in kleine blokjes. 3. Snijd de mozzarella heel klein en snijd de basilicum in reepjes. 4. Verdeel de tomaten, mozzarella en de basilicum over de bodem van de vorm. 5. Klop de eieren met de melk en breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit over de vulling. 6. Bak de taart in ong. 45-50 minuten gaar. Dankjewel! |
Geplaatst: 22-09-21 11:59 |
blackstar | |
__Sannne schreef Ik heb gisteren deze gemaakt toevallig: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-kruiden Met salami, puntpaprika en verse kruiden. Was erg geslaagd! Ja die is ook erg lekker. Maak ik ook regelmatig. |
Geplaatst: 22-09-21 17:08 |
Morganlefay | |
O ja de bodem rol ik zelf. Geen bladerdeeg dus.
|
Geplaatst: 22-09-21 19:20 |
Berdien | |
Geplaatst: 22-09-21 20:36 |
Duran123 | |
Berdien schreef Dat ziet er heerlijk uit! Dank voor het delen! En iedereen die ik nog niet heb bedankt; bij deze! Ik heb heel veel inspiratie opgedaan en ga er zeker een aantal maken! |
Geplaatst: 22-09-21 22:28 |
Berdien | |
https://www.feeling.be/lifestyle/food/r ... che-quiche
Dit recept aangevuld met geroosterde pijnboompitjes. Héérlijk! Volgende keer doe ik eerst de ingrediënten en dan het ei-mengsel Maar zo smaakte het ook! |
Geplaatst: 25-09-21 19:34 |
petitparis | |
een topic voor mij, quiche is leuk om te maken.
2 varianten die hier altijd een succes zijn: Bloemkool quiche met pancetta: https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... en-cheddar Groene groenten quiche https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... jes-en-ham De laatste heeft imo weinig voorbereidend werk en draagt mijn voorkeur om te maken. De eerste is lekkerder, maar mag mijn vriend maken |
Geplaatst: 15-11-21 13:23 |
Vliendertje | |
Bami taart !
Bladerdeeg, bami / nasi groenten, kip, bami/nasi kruiden, eitje er over heen. Dichtklappen en in de oven! |
Omhoog |
Geplaatst: 15-11-21 13:31 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 2 van de 2 [ 47 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2 |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |