Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 2 van de 2 [ 32 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Plaats een nieuw onderwerp

Paard van 13 jaar oud opnieuw beleren?

 
Profiel   

Wat leuk dat ik dit nu tegen kom. Ik heb sinds een week een nieuw bijrijpaard van 13. De basis van het rijden zit er in.. lees start stop en stuur. Maar nu voor de 2e keer opgestapt en nu snap ik de wens van de eigenaar... Ze moet echt nog verder doorgereden.. dus ik ga nu juist weer terug naar de grond en daar eerst met wijken voor druk ed aan de slag.

En jij al opgestapt..?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-11-21 00:49  
Profiel   

Ik heb een paar keer een fokmerrie gereden die na 12 jaar weer een zadel op kreeg. Opstappen en wegrijden. Had er spijt van dat ik er niet eerder op gestapt was want het was een verrassend fijn paard.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-11-21 02:42  
Profiel   

Als de basis goed is, is het een kwestie van weer opbouwen.

Nu was het al je eigen paard, maar ik start met elk nieuw paard bij 0. Natuurlijk gaat het snel als ze al gereden en ook pas nog gereden zijn, maar ik neem wel even alles door. En ik vind het belangrijk dat de stap naar rijden ook mogelijk is qua lijf en conditie.

13 Vind ik zelf ook niet oud en opbouwen is opbouwen.

Wel probeer ik een ritme op te pakken. Ik ga niet morgen starten als ik weet dat ik daarna weer dagen/weken niks of weinig kan doen. Rust tussendoor is goed, maar wil wel wat stapjes maken als het goed gaat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-11-21 02:52  
Profiel   

Mijn Tinkerhengst was ongeveer 14 jaar niet serieus gereden, op een aantal keer 6 jaar geleden een rondje door de paddock na. Hij was 20 toen ik hem weer op pakte. Hij was snel weer in het ritme me en blijkt nog topfit, we vreten lekker kilometers en af en toe neem ik hem mee naar les. Heb er echt een prachtig veelzijdig paard aan. Onlangs zelfs een sprongetje gedaan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-11-21 03:04  
Profiel   

Gewoon rustig aan beginnen met hangen enzo om te kijken hoe het paardje reageert. Vaak herkennen ze t snel als ze vroeger wel bereden zijn. Zelf ook paar maand geleden nog met een 10jr paard gedaan wat volgens zeggen ooit zadelmak gemaakt was

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-01-22 09:05  
Profiel   

Ik zou gewoon opnieuw beginnen en dan aan de longeerlijn.
Zelf doe ik dat bijvoorkeur met dubbele longeerlijn en daarmee krijg ik ze nageeflijk. Als ze dat goed doen, dan ga ik het onder het zadel weer proberen.

Paarden hebben een ijzeren geheugen dus het rijden an sich zal wel lukken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-01-22 22:32  
Profiel   

ik denk dat het wel kan, maar wel rustiger als bij 3-jarig paard/pony
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-07-22 09:03 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 2 van de 2 [ 32 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen