Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

[AG] Stempelhengsten: Chin Chin

 
Profiel   

Stempelhengsten.eu
Fokkerij

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Chin Chin was op jonge leeftijd geen indrukwekkende verschijning. In 1980 is hij op de hengstenkeuring van het Holsteinse stamboek niet goedgekeurd voor de fokkerij en op de veiling na afloop van de keuring bracht hij DM 10.000 op.

In 1987 is hij aangekocht door de Mexicaanse amateur springruiter Jaime Azcarraga en begon zijn zegetocht in de springsport. In Amerika won de combinatie vijf World Cup-wedstrijden op rij en in 1988 is de zesde plaats behaald op de Olympische Spelen in Seoul. In 1989 en 1990 heeft hij deelgenomen aan de finales van de World Cup en in 1990 ook aan de World Equestrian Games in Stockholm. In 1992 heeft Chin Chin voor de tweede keer deelgenomen aan de Olympische Spelen.

Vanaf 2002, Chin Chin was toen al 24 jaar oud, is hij met veel succes ingezet in de Europese springpaardenfokkerij. Hij heeft diverse uitstekende springpaarden gebracht, zoals Sancha LS SBS (David Bluman), VDL Groep Eureka BWP (Maikel van der Vleuten) en Gin Chin van ’t Lindenhof BWP (Bertram Allen).

Van zijn dochters zijn er 35 moeder van een goedgekeurde hengst geworden en 48 van zijn zonen zijn goedgekeurd voor de fokkerij, waaronder de keurhengsten Phin Phin BWP en Arezzo VDL KWPN. Beide hengsten hebben zelf goed gepresteerd in de sport, maar hebben ook goed presterende nakomelingen gebracht, zoals Wilexo KWPN, die aan de Olympische Spelen heeft deelgenomen, en VDL Edgar M KWPN.

Andere zonen van Chin Chin die goed hebben gepresteerd in de fokkerij zijn Triomphe de Muze BWP en Tolano van’t Riethof BWP. Triomphe de Muze is veel gebruikt en heeft goede nakomelingen gebracht. Tolano van’t Riethof is de vader van diverse goede springpaarden, waaronder de ruin Voyeur KWPN, waarmee Kent Farrington vele successen heeft geboekt.

Voorkomen en afstamming
Chin Chin DE321210016878 Holst (V. Constant Holst) is een bruine hengst met een stokmaat van 168 cm. Hij is op 28 maart 1978 geboren en hij is gefokt door Hans-Jürgen Köhnke uit Badendorf, dat enkele kilometers ten westen van Lübeck in Sleeswijk-Holstein ligt.

De vader van Chin Chin is de 168 cm grote vos hengst Constant Holst (V. Cor de la Bryère SF). Hij is in 1972 geboren en is gefokt door Claus J.H. Thormählen uit Neuendorf, dat vijftien km ten westen van Itzehoe in het zuidwesten van Sleeswijk-Holstein ligt. Constant is volgens dr. Dietrich Rossow in zijn “Hengstbuch der Holsteiner Warmblutzucht” een forse hengst met veel uitstraling, goede lijnen en een goede bespiering. Hij heeft ruime bewegingen, een goed temperament en veel bereidheid om te werken. Hij heeft veel aanleg als springpaard en een uitstekende voorbeentechniek.

De vader van Constant is de in Holstein immens veel invloed hebbende Franse importhengst Cor de la Bryère SF, die 110 goedgekeurde zonen en 106 hengstenmoeders heeft gebracht.
De moeder van Constant is de bruine merrie Ella Holst (1968, V. Colt Holst), die ook de moeder is van de hengsten Tarento Holst (1975, V. Tumbled xx), Randers Holst (1979, V. Ronald Holst) en Le Sauvage Holst (1989, V. Le Grand I Holst).

De moeder van Chin Chin is de bruine staatspremiemerrie Larese Holst (1974, V. Farnese Holst). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Lordano Holst (1992, V. Lord Holst) en Lord Chin Holst (1993, V. Lord Holst). Lordano is goedgekeurd door het Holsteinse stamboek, het Rijnland-Palts-Saar stamboek en het Rijnland-Palts-Saar International stamboek en Lord Chin is goedgekeurd door het Beierse stamboek.
Tweede moeder van Chin Chin is de bruine Cesta Holst (1966, V. Sorgenbrecher xx). Zij is ook de tweede moeder van de hengsten Aconto Holst (2001, V. Acord II Holst) en Can Ya Makan Holst (2006, V. Canturo Holst), die beide zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek.

Gerekend over acht generaties heeft Chin Chin een afstamming met 56,3 % Holsteins bloed en 34,4 % Engels- en Arabisch volbloed.

Lees het hele artikel op Stempelhengsten.eu.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-11-22 20:11 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen