Dat vind ik ook een voordeel idd. Die ijsmachines met een voorgevroren bak dat vind ik echt een ramp. Je moet het beslag kort vtv maken. Je moet het dan eerst voorvriezen maar niet te lang. Dan nog 45min in die machine en dan vind ik het vaak nog meh... En die zelfvriesmachines zijn vaak zwaar en log, dus dat vind ik ook niet fijn.
Ik hoop met deze het beste van beide te hebben. Juist doordat er 3 bakken zijn kun je gewoon wat smaken in voorraad hebben zoals bij gekocht ijs en dan is het ook met een paar minuten gepiept.
Nientsje
Berichten: 5245
Geregistreerd: 16-02-08
Woonplaats: Friesland
Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-23 10:50
Dat ja! Ik heb ook wat reviews gelezen over die Domo. Zijn ook niet allemaal even positief. Dat de mengspatel niet fijn is en er veel aan blijft plakken. Dat de knoppen snel lam worden en dat het niet goed koud wordt. Plus je moet daar echt recepten voor gebruiken. Im smijt nu nu gewoon in de vriezer wat ik wil, lekker simpel. En dan heb ik ijs
En die containers kan je gewoon nabestellen. Dus als je wilt kan je gewoon meer smaken maken en invriezen pp voorraad. Wanneer je dan een x zin hebt in ijs. Kan je binnen een aantal minuten eten
Binoche
Berichten: 532
Geregistreerd: 15-08-08
Woonplaats: België
Geplaatst: 04-06-23 11:21
Een groot voordeel lijkt mij ook wel dat je de overschot opnieuw kan mengen. Na het invriezen wordt zelfgemaakt ijs mss wel sneller te hard.
Is er een minimum volume? En is het toestel makkelijk schoon te maken?
Nientsje
Berichten: 5245
Geregistreerd: 16-02-08
Woonplaats: Friesland
Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-23 11:34
Ja klopt je kan het opnieuw door de machine halen dan!
Euh een minimum geen idee. Hier gaat een bakje met zijn 2en helemaal op. Mijn vriend kan dit in zijn eentje wel wegkrijgen dus ik vul hem gewoon tot de max steeds
Ik denk dat je hem ook wel voor de helft kan doen. Het mengmes draait gewoon rustig naar beneden tot hij op de bodem is. Je moet alleen wel je bakje rechtop invriezen. Als de inhoud heel scheef is maak je de machine kapot. Maarja gewoon rechtop in de vriezer zetten en niks aan de hand
Hij is heel makkelijk schoon te maken. Het mengmesje klik je zo los. Sopje en voila!
Ja hij is niet goedkoop. Maar ik heb hem mijzelf gegund. Heb zelf een niet zo'n fijne periode dat ik even iets leuks nodig had. En aangezien ik toch niet op vakantie kan, dan maar ijsjes maken
Mijn vader maakte vroeger altijd witte yoghurt voor ons, gemixt met verse perziken en suiker. Dat ga ik sowieso proberen! En verder yoghurt met blauwe bessen of aardbeien en eiwitpoeder met bananensmaak.
Jouw yoghurtijs ziet er super lekker uit alleszins
Ik weet niet wie er nog meeleest en wie niet maar.
Vandaag had ik, slagroomijs met perzik.
Een pakje slagroom (niet eerst opgeklopt) en perzik uit blik met sap.
Deze hoefde ik maar 1x te spinnen op de "light icecream" stand. Wel had ik de container vantevoren al even buiten de vriezer gezet.
Ik heb nu 3 nieuwe containers in de vriezer: 1x slagroom met perzik (blik moest wel op) 1x kokosyoghurt met ananas en ananassap. 1x met de resten ananas en perzik samen met hun sap.
Ik ben benieuwd, ben van plan om van de kokos ananas een piña colada te maken door er wat rum doorheen te mixen
Na lang overleggen besloten een zelfvriezende machine te kopen. Helaas wel groter. Maar ook goedkoper en geen ruimte in de vriezer nodig. Na het weekend gaan we op jacht, het gaan een primo worden van 1 liter ijs maximaal. Omdat ik toch regelmatig een volle vriezer heb. Zou jammer zijn als ik dan geen ijs kon maken.
Ik ga zeker jou recepten uitproberen maar wil beginnen met een simpele havermelk chocolade erin te doen en eens zien wat daarvan wordt
Ik betwijfel eerlijk gezegd of je met een reguliere ijsmachine ijs kan maken obv alleen chocolademelk. Normaal heb je dan echt een ijsbeslag nodig...
karuna
Drukke kabouter
Berichten: 37247
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl
Geplaatst: 07-06-23 22:45
Geen idee, ik ga het proberen, eerder lukte het ook daarmee met de vooraf ingevroren bak. Sorbetijs was fruit of fruitsap met suiker en in de voorgevoren bak dat ging ook best. Zo niet moet ik gewoon idd de officiele recepten gaan gebruiken. Al is dat eigenlijk hetzelfde maar dan met geklopt eiwit erbij als ik de recepten zo lees.
Daar ga ik volgende week wel achterkomen deze is in ieder geval een heel stuk goedkoper. En geen vriesruimte nodig