Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Citaat:schaal met kreeft in een paar varianten
Citaat:voorbereiden
- vastkokende aardappels goed schoonborstelen
- circa 10/15 minuten koken (nog niet helemaal gaar)
- aardappels even laten afkoelen
- kapje eraf snijden
- de aardappels uithollen tot circa een halve cm van de schil
- het kruim vermengen met boursin (oid) en wat zure room en evt op smaak brengen met zout en peper
- het mengsel weer terug doen in de uitgeholde aardappels
bereiden
- aardappelen in een ovenschaal doen
- circa 15 minuten op 200 graden opwarmen
Lielle schreef:Citaat:voorbereiden
- vastkokende aardappels goed schoonborstelen
- circa 10/15 minuten koken (nog niet helemaal gaar)
- aardappels even laten afkoelen
- kapje eraf snijden
- de aardappels uithollen tot circa een halve cm van de schil
- het kruim vermengen met boursin (oid) en wat zure room en evt op smaak brengen met zout en peper
- het mengsel weer terug doen in de uitgeholde aardappels
bereiden
- aardappelen in een ovenschaal doen
- circa 15 minuten op 200 graden opwarmen
Oscar schreef:Lielle, ik ben wel heel erg benieuwd naar de groententaartjes
Heppie misschien een receptje?
Citaat:Zoete groentetaartjes
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (pakje 10 stuks, diepvries), ontdooid 2 eieren, losgeklopt 250 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 100 g hamreepjes julienne (duopak 200 g) 1 doosje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
Materialen
4 eenpersoonstaartvormpjes (a 10 cm), ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvormpjes ieder met een plakje bladerdeeg. Prik gaatjes op de bodem. Klop de eieren los en schep de tuinerwten en de ham erdoor. Verdeel dit mengsel over de taartvormpjes. Verdeel de cherrytomaten over de taartjes. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de taartjes midden in de oven in 20 tot 25 minuten gaar. Lekker met gehaktballetjes.
Lielle schreef:alleen ga ik voor die doperwten nog wat anders bedenken.
inge81 schreef:Ik begin met een amuselepel van rodebiet met parmaham.
Vooraf: Terrine van zalm en spinazie, met daarbij een lekker sausje (die moet ik nog verzinnen)
.