Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 3 van de 30 [ 730 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Wie heeft er ook een afstammeling van Don Primero?

 
Profiel   

Klopt. Hij heeft zowel aan vaders zijde donnerhall bloed als aan moeders zijde. Hij is om eerlijk te zijn ook best wel heel goed gefokt! Komt uit een mooi lijntje. Kwa karakter in het werk vind ik hem wat moeilijk. Doet geen stap harder dan gevraagd en is wat flegmatiek. Is ie wel voorwaarts dan is het allemaal weer niet te controleren. Hij trekt ook graag zijn eigen plan. je moet ook echt alles heel netjes vragen aan hem anders weigert ie iets te doen. Je zult hem ook echt iedere seconde in de gaten moeten houden anders kan hij er zomaar eens tussenuit naaien. Dus al met al niet een hele makkelijke. Verder is ie in omgang wel heel lief maar hij is gewoon een beetje apart. Kan zomaar zonder aanleiding een beetje doordraaien. Ik weet wel dat hij een verleden heeft en daar zou dat gedrag natuurlijk vandaan kunnen komen.

Zijn bekken zit iedere keer "vast". Daardoor heeft hij vrij weinig beweging in het achterbeen. En omdat het dus elke keer na behandelen binnen 3 maanden terugkomt vertrouwen we het niet. Dus ben heel erg benieuwd wat er uit de onderzoeken komt.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-14 17:28 



 
Profiel   

Ik herken de Donnerhall trekjes helemaal :D Ik heb er zo ééntje zelf gefokt... ook een beetje een aparte }>
Wat vreemd van dat bekken...is het SI-gewricht dat niet helemaal spoort of zie ik dat verkeerd ?
Daar moeten ze toch echt iets aan kunnen doen...die knapperd moet nog een heel aantal jaren mee !
Ik duim mee voor jullie !
By the way, hier in belgie zit echt een specialist in benen, rug, onregelmatigheden enzo...als je interesse hebt, dan roep je maar ! ;)

Ik zie dat je ook een pre rijdt (wat een leukerd ! <3 ) ... hier net hetzelfde ! Sinds 4 jaar ook een PRE aangeschaft :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-14 19:34 



 
Profiel   

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Jeej! Gelukt een aantal foto's te plaatsen. Niet de mooiste, maar de rest staat op een usb die ik even niet kan vinden...

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-14 20:00 



 
Profiel   

Ook al zo'n leuke, Bebble ! <3 Lijkt heel erg op mijne, enkel heeft mijn merrie een platter kruis...wat niet in haar voordeel was voor dressuur natuurlijk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-11-14 20:05 



 
Profiel   

Lianne, hoe is het nu, al bij de kliniek geweest en meer zekerheid? Qua karakter klinkt hij wel heel anders, mijne juist makkelijkste die ik ooit heb gehad.

Pandora, jullie mooie weg gehad dan samen, hoop wij ook ooit zover gaan komen, lijkt me echt super en snap dan niet meer weggaat.

Bebble, leuk dier! Ziet idd wel kleiner is maar past mooi samen.

Ik weer een beetje meer verliefd op baret, zo ontzettend leuk dier. Loopt dressuurmatig echt fijn en vandaag zeiden kleinkinderen staleigenaar opeens wel keer op pony wilde zitten, maar die hebben we niet dus mochten wel op baret als klaar zou zijn. Opstappen met been op kont geïnteresseerde dr niks, en met stappen liep ze echt met dr hoofd tegen me aan mee te sjokken, vond allemaal prima en de extra aandacht daarna natuurlijk helemaal geweldig. Zo fijn, bij mij flink wakker en blijft lopen, bij beginner doet ze dus niks, weer voor wat geslaagd

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-11-14 16:04 



 
Profiel   

Ik ben ook stiekem een beetje feliefd op Baret...heb je filmpje in je profiel ook nog eens bekeken.. <3 :D :D

Rustig hier anders...alles ok met de Don's en hun eigenaars verder ? :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-11-14 19:13 



 
Profiel   

Mijn Don heeft een rustig weekje gekregen na zijn race actie met mij erop.
Longe, werken aan de hand, los gewerkt en vandaag los gesprongen. Denk dat we weer vrienden zijn en dat ik morgen wel weer op kan stappen.
Startkaart is gister binnen gekomen dus we moeten nu toch wat serieuzer gaan oefenen:)

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-11-14 19:53 



 
Profiel   

Ze is leuk he pandora :D bedoeling was dat ze jaartje of 2 mocht blijven maar ze is nu al begonnen met tijdrekken denk ik, en dat in 3 maanden tijd :+

Danoesje, fijn jullie weer vriendjes zijn! Succes morgen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-11-14 20:08 



 
Profiel   

Haike als je ze beu bent, mag je ze brengen hoor...strikje om hoeft niet :D Sterker nog, ik wil ze zelfs komen ophalen :') Nee joh, dit is toch echt een blijvertje ! <3

Danoesje een startkaart is altijd leuk en motiverend ! :j Fijn dat de vriendschap weer hersteld is !

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 09:07 



 
Profiel   

Haike, dat moet een goed gevoel geven!leuk hoor, dat het zo goed voelt!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 12:20 



 
Profiel   

nou wij kunnen 2 december pas terecht op de kliniek. de arts is op vakantie. dus we moeten nog even wachten voor we duidelijkheid hebben :\ . maar wil persee deze arts dus we wachten wel geduldig.

@pandora het kan inderdaad zijn dat het SI gewricht niet goed is. ik wil dit helemaal uitgezocht hebben. zijn voorbeen lijkt op het zachte wel verbeterd alleen op het harde helaas niet. en ja we hebben ook een PRE! superfijn ding! wil echt nooit meer iets anders :D


nou danoesje! leuk dat je startkaart er is! lekker gaan starten!

haike, fijn dat ze zo lief is voor kinderen. dat is die van mij ook wel! daar durf ik ook wel een kleintje op te zetten. wat dat betreft is het ook weer een goudeerlijke.

gisteren met Keano voor het eerst met dubbele lijnen gelongeerd. pakte hij heel leuk op! en omdat we nog niet echt intensief met hem aan de gang kunnen heb ik hem eventjes tussen de lijnen in de bak rondgestuurd. stiekem kreeg ik toen het idee om er ooit een kar achter te binden :P . wisten jullie ook dat ijsbrand chardon een don primero in zijn topspan heeft of had?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 18:31 



 
Profiel   

Huh? Chardon met een Don Primero in zijn span ? Nee, nooit van gehoord...Ik ga ergens op zoek naar beeldmateriaal ( heb alleen zo even geen idee waar :D )

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 18:34 



 
Profiel   

Dat wist ik ook niet, als je beeldmateriaal gevonden hebt pandora wel delen hier he!

Lianne, vervelend nog tot 2 december moet wachten maar als dan fijne arts hebt en weet hoe of wat, is het dat wachten wel waard. Ook fijn op het zachte iets verbeterd lijkt, en als braaf is met lange lijnen idd wel leuk ooit mee te gaan mennen dan!

Danoesje, als je keer in de buurt start van purmerend wil ik graag komen kijken, mooi combineren met bezoekje schoonmoeder.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 18:39 



 
Profiel   

ja heb het een keertje in de hoefslag gelezen dat hij er eentje in zijn span had! maar probeer het nu op internet een beetje uit te zoeken maar kan het niet echt terugvinden. hier in de buurt liep een don primero in het inter 1. verder zie ik ze nog steeds niet heel erg veel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 18:43 



 
Profiel   

gevonden: http://www.blup.se/en-US/horses/159346-don-marcell-swb deze liep op de WEG 2014 nog in zijn span!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 18:46 



 
Profiel   

Jaaaa, inderdaad !!! En ik heb nog een fotootje gevonden van het span in Normandie op de WEG....alleen...deze computerleek kan het niet plaatsen hier -O-
Via Google intikken '' Don Marcell met Ijsbrand Chardon '' en dan bij de eerste lijn aanklikken :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-14 18:54 



 
Profiel   

Wat leuk een Don primero in een span.

Lianne; gelukkig is het nu zo 2 december. Kan me voorstellen dat je op je eigen arts wilt wachten.

En ik zag een startkaart voor Danoesje voorbij komen, altijd leuk! Ga je in januari beginnen dan?

De mijne is wat dwars momenteel. Wat nukkig in de buiging. Is vaker zo wanneer ze weer wat meer op stal komt ivm de winter. Ze loopt wel elke dag buiten, maar niet meer de hele dagen zoals van het zomer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-11-14 12:56 



 
Profiel   

Hier heeft de Don Primero diarree ... -O- Heeft ze ooit nog een keertje gehad toen ik geen hooi meer had en ze dus wat voordroog gegeten had, maar nu is er niks veranderd in haar rantsoen. Ben alvast begonnen met een kuur psyllium tegen eventueel zand in de darmen. Gelukkig blijft ze wel goed eten en drinken, maar echt kiplekker voelt ze zich toch niet...arm oudje ;(

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-11-14 13:00 



 
Profiel   

Bebble, dat was het plan. Ware het niet dat ie vorige week gruwelijk met me aan de haal is gegaan (niet bokken maar wel enorm stuurloos rondscheuren) wat ie normaal nooit doet en waar ik toch behoorlijk de angst weer door terug heb die ik van mijn vorige paard heb gekregen :S Ik hoopte gister na een week rust weer op te stappen en dan te denken: oooh dat was een vergissing van hem...maar helaas. Hij had best veel spanning, wilde niet stilstaan met opstappen. Dus alleen beetje rondgestapt aan de longeerlijn. Baal als een stekker! Hij is ook zo verdomde snel!
Zou 8 jan dan moeten starten maar ik denk niet gezien de huidige spanning dat ik dat ga redden.
Even tien stappen terug dus, maar die kaart ligt er en daar gebeurt niks mee, dus al wordt het april, ook goed, als ik m maar weer relaxed krijg en natuurlijk mezelf erbij:)

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-11-14 13:00 



 
Profiel   

Niet fijn Pandora. Hopelijk knapt ze snel op. Niets aan als ze niet lekker zijn. Je pakt het in elk geval goed aan om te zorgen dat ze snel weer opknapt.

Danoesje; die spanning komt me bekend voor. Ben er kort geleden zelf afgevallen en daardoor heb ik ook nog steeds wat last van spanning. Dan zit ik haar weer dwars en hebben we een slechte wisselwerking op het moment.

Dan kan je inderdaad beter eerst even de tijd pakken en op pad gaan wanneer jullie er samen weer klaar voor zijn. 10 stappen terug, betekent straks in 1x weer 12 stappen vooruit! Je kan nu op elk moment dat het goed voelt gaan beginnen, dat is het mooie dat de kaart in elk geval al binnen is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-11-14 13:37 



 
Profiel   

Bebble, helemaal mee eens. Rotgevoel he! Baal er zo van dat ik niet naar mijn gevoel heb geluisterd en hem los heb gegooid voor ik erop ging zitten! Dom dom dom. Nja komt wel weer, t blijven ukjes!

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-11-14 14:07 



 
Profiel   

Misschien tijdelijk een bodyprotector aandoen ? Geeft in elk geval meer rust in het kopje van de ruiter en dan durf je ook net iets meer ( is mijn eigen ervaring toch toen ik een ex-renpaardje ging rijden }> ), en dat is al een grote stap voorwaarts :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-11-14 18:53 



 
Profiel   

Wat een pech iedereen hier weer!

Bebble, moet ze nu weer even omschakelen en dan straks meestal weer fijner, of de hele winter wat minder fijn? Merk dat Baret als het donker is altijd wat meer opstarttijd nodig heeft met rijden, dan wat afgeleider, maar dan eenmaal bezig weer prima.

Pandora wat rot! Begint de kuur al wat te werken?

Danoesje dus niets geholpen weekje weer vriendjes worden, vervelend! Had je hem niet alsnog aan de longe even rond kunnen slingeren en dan terug erop? En die tip van Pandora vind ik wel slim, al is het maar voor het idee, denk de spanning door jouw angst alleen maar groter wordt in plaats van afneemt. Want mijn ervaring is dat door af te wachten ze alleen maar trubbeliger worden, goed werken en belonen vaak snelste effect, maar dat moet je wel durven natuurlijk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-11-14 09:29 



 
Profiel   

Pandora, denk inderdaad dat ik die uit de schuur ga trekken. Een onding met veel te groffe blokken maar ach, alle beetjes helpen.
Gister opgestapt nadat stalgenootje m had gereden en ging alweer een stuk beter. Hij wilde ook weer gewoon zijn bit in, wat ie de dag ervoor nog niet wilde.
Haike, op zich heeft het voor hem wel geholpen, voor mij alleen nog niet maximaal. Heb m wel aan t werk gehad afgelopen week, alleen niet erop. Gister was ie weer aardig chill dus we komen er wel weer.
Ik kan door best veel dingen heel rijden, maar ongecontroleerd aan de scheur vind ik echt niet grappig:)

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-11-14 10:30 



 
Profiel   

De merrie hier komt alweer wat fruitiger voor de dag...haar oren gaan weer plat en ze probeert mij weer af en toe te bijten }> ...gaat dus de goede kant op! Mest is ook al minder plat...vandaag dubbele dosis psyllium gegeven, ze vindt die behangpap echt heerlijk en zo gaat het misschien wat sneller :P

Danoesje heeft hij geen last van ( doorkomende ) wolfstandjes? Omdat je sprak over het bit niet willen aannemen...die kleine ondingen kunnen vreselijke hinder geven aan de paarden...
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-11-14 19:12 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 3 van de 30 [ 730 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen