Mijn favoriete salade is spitskoolsalade: - spitskool klein gesneden - appel in kleine stukjes - rozijnen - geroosterde pijnboompitten - kaassnippers of gorgonzola (net wat je voorkeur heeft qua sterkte) - dressing van citroensap (tegen verkleuren appel), honing mosterdsaus en azijn
Of salade met ricotta of Huttenkase: - sla (heb zelf liefste iets van een melange) - ricotta of Huttenkase - appel in stukken - pijnboompitten - honing
Couscous zongedroogde tomaat blokjes witte Turkse kaas (feta kan ook maar Turkse kaas is zachter) rucola snacktomaatjes in stukjes walnoot of pijnboompitjes geroosterd. appel
2 Buideltjes rijst koken in water met daarin een zakje nasi kruiden. Verder 1 gerookt kipfiletje in reepjes en ananasstukjes. Dan maak je dressing door wat mayonaise wat te verdunnen met het sap van ananas. En verder nog kerrie erdoor.
Zo gaat ie ongeveer
Wiwabalia
Berichten: 4693
Geregistreerd: 09-04-06
Woonplaats: Culemborg
Geplaatst: 26-05-17 16:23
Ik volg, binnenkort op mezelf en wil gezond eten. In de zomer zijn salade's echt hemels, dan eet ik nooit zo zwaar. Ik zoek ook dingen die je makkelijk mee kan nemen naar werk en waar niet de halve supermarkt aan producten in verdwijnt.
Hannanas
Berichten: 13016
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland
Geplaatst: 26-05-17 16:54
Heerlijke recepten! Ik heb er ook nog eentje - gemengde sla naar keuze - rauwe courgette - gebakken en afgekoelde aubergine - gekookte afgekoelde groene linzen - nog wat komkommer, paprika etc - tomaatjes - buffelmozzarella of andere kaas - dressing maak ik met azijn - pesto - pitjes naar keuze
Blabla1980
Berichten: 2054
Geregistreerd: 12-11-09
Geplaatst: 26-05-17 18:09
Pastasalade met rucola,mango, kipfilet (broodbeleg) en pijnboompitjes. Met basilicum/ olijfolie
Ik heb toevallig een hele bundel bleekselderij over, maar totaal geen grote fan van bleekselderij. Wel van salades. Weet iemand een goed en lekker recept met bleekselderij voor een salade?
evt doe je er nog druifjes, rozijntjes, walnoot, pijnboompitten, croutons of tomaat (vers of zongedroogd) doorheen of je vervangt de spekreepjes voor zalm of kipreepjes oid en de feta kun je ook voor andere kaas vervangen. Ik eet hem altijd zonder saus/dressing maar die kun je naar smaak altijd toevoegen natuurlijk.
Yank
Berichten: 696
Geregistreerd: 13-09-05
Geplaatst: 03-06-17 21:54
Afgelopen week gemaakt: pasta (naar keuze) met aardappel anders saus, aubergine, rode ui en makreel. Eventueel peterselie als smaakversterker/garnering. Niet duur en binnen no time klaar!
Julia
Berichten: 24744
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 03-06-17 22:00
Rucola slamelange Gerookte kip Kiwi Mango Tomaatjes Mozzarella Penne koken en dan laten afkoelen Zelf slasaus maken met olijfolie, azijn, honing, beetje peper en zout.
Sla Tomaatjes Mozzarella Sjalotjes Biefstuk Teriyaki saus Biefstuk met sjalotjes en teriyaki saus kort pakken en dan door de sla.
Sla Tomaatjes Mozzarella Garnalen Garnalen kort in de ketjap marineren en in de ketjap kort bakken en dan door de sla.
Sla (meestal ijsbergsla) Komkommer in blokjes Cherrytomaten in partjes Mozarella' Parmezaanse kaas (verse kaas) Surimi sticks fijn gesneden
En als 'dressing' doe ik meestal wat mayo of een remoulade saus uit Duitland, maar dan et genoeg zodat het een beetje aan elkaar blijft plakken. En eventueel een gekookt ei erdoor, maar dat ik bij mij geen moeten.