Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 4 van de 137 [ 3407 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 137  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

[VOLG] Mijn gevleugelde vleeseters

 
Profiel   

Rochiril schreef
poes schreef
Voor de jacht worden fazanten uitgezet. Er wordt amper op wilde dieren gejaagd en het verhaaltje van zieke dieren afschieten lijkt mij ook niet zo heel accuraat. Dit is wel in België.


Ik was stille meelezer, prachtige dieren. De raaf vind ik helemaal geweldig :j

Maar ik kan het niet laten op bovenstaande te reageren. Dit is echt niet waar. Ik ben zeer bekend met de jacht in Nederland, België en Duitsland. Het uitzetten van dieren voor de jacht is verboden, en wordt door het grootste deel van de jagers ook niet gewaardeerd.
Afschot zijn natuurlijk niet alleen zieke dieren, maar er wordt wel degelijk goed geselecteerd.
Er bestaat echt een verkeerd beeld, veelal door social media, die stroperspraktijken en trofeeenjagers in beeld brengen, die geen enkel respect voor het wild tonen. Jammer.... ik hou meestal wijselijk mijn mond, maar soms kan ik het toch niet laten.

Mooi dat je gaat jagen met de vogels, dat ze kunnen doen waar ze voor geboren zijn. de afmeting van de verblijven heb ik geen idee van, een vogel lijkt mij een energiebespaarder, zoals bijna ieder roofdier, die idd de rest van zn tijd gewoon zit te suffen als hij zijn buik vol heeft. Of een groter verblijf dan zinnig is?
Hier worden ook fazanten uitgezet door de jagers. Je ziet dat ze echt mensen gewoon zijn omdat je tot op enkele meters van de dieren kan komen. In de bossen staat ook een ton met eten 'verborgen' voor die fazanten. Verschrikkelijk vind ik dat. :(

Erg interessant topic TS! Vooral de uilen hebben me altijd gefascineerd, het zijn prachtige dieren.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 10:28 



 
Profiel   

Hoi rochiril, dank je voor je antwoord. Wil je toelichten wat dan wel goed is aan de jacht? Ik zie er zelf geen enkel nut in eerlijk, maar ik sta wel open voor jouw mening :j

Fazanten niet of nauwelijks uitzetten, echt onzin. Ze komen net niet uit mijn hand eten en dat altijd toevallig twee weken voor het jachtseizoen begint. Zowel rond Gent als Waasmunster. Jammer dat dit dus toch nog vaak gebeurt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 10:57 



 
Profiel   

Tessa_93 schreef
Uhmmm even kijken..

[ [url=m/biL3iW.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/6pjWaT.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/hHgzZQ.jpg]Afbeelding[/url] ]


Haha hij is gaaf! Thanks voor het delen van de foto's

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 11:19 



 
Profiel   

poes: Ik wil jagen omdat ik graag een goed stukje vlees op mijn bord wil, wat vrij geleefd heeft en ik vind het mooi om samen te werken met een wild dier die dan ook gebruikt word waarvoor het gemaakt is.
Het jagen doen we op overpopulatie, we vangen niet álles weg want dan hou je niks meer over. Voor zover ik weet worden er geen tamme dieren losgelaten om op te jagen zoals bij trofee jacht in een soort verblijf..
Denk aan konijnen. Bij een teveel aan konijnen komt er myxamatose, een vreselijke dood krijgen ze dan, de neus en ogen ontsteken waardoor ze blind worden en stikken omdat ze geen adem meer kunnen halen.
Gezonde dieren zullen 9vd10x ook kunnen ontsnappen aan de vogel. Alleen een gezonde, kleine populatie blijft dan over.
Verwar een jager niet met een stroper, een jager heeft respect voor de natuur en een stroper knalt/vangt alles weg wat ze tegen komen.
In het jachtgebied waar ik vorig jaar was geweest waren ALLE konijnen weg gestroopt, er was niks meer te vinden. En wij maar zuinig zijn op ons gebied. Het gaat je echt aan je hart.

Citaat
Dus zeggen dat jij vogels mag houden omdat alle andere dieren slecht gehouden worden, vind ik niet zo'n goed argument.


Dat zeg ik niet, of misschien dat het verkeerd over komt. Ik bedoel dat ik dit geen leed vind hoe ik mijn dieren hou, maar dat je over andere dingen niemand hoort, terwijl ik mijn dieren de vrijheid geef en bijvoorbeeld een konijn in een hokje gestopt zit in zn eentje, en dat mag wel en is niet zielig. :j

En ik geef de prooien waar ik op jaag geen goed leven, dat doen ze zelf in de natuur.

Laurora: Voor uilen social imprint, en voor roofvogels absoluut PR. Bij haviken kan social imprint ook wel, mits je echt weet wat je doet en ze jou niet als ouder zien. Bij mijn mentor zijn al zijn haviken social imprint, gedragen zich echt als roofvogels naar mensen toe, hoor je niet schreeuwen, zijn niet agressief naar eten toe en zijn relaxter dan PR vogels. Haviken zijn nogal neuroten :j
Bij mij eten ze duif, kwartel, konijn, cavia, goudhamsters, russische dwerghamsters, eendagskuikens, muis, rat, volwassen haan, en als ze zelf een prooi vangen mogen ze er uiteraard ook van eten :j Duif geef ik altijd zonder kop en krop ivm eventuele ziektes. En als 't geel heerst krijgen ze even geen duif. Mocht ik een duif hebben met 't geel gaat het direct naar de destructie en word alles ontsmet. Is een dodelijk iets namelijk en niks tegen te doen.
Ik geef ook workshops, maar als je even een pb stuurt in welke plaats je woont zal ik een goed adres in de buurt doorgeven :j Ik weet dat je in België sinds kort bij een vriend van mij mee kan gaan. Hij is valkenier. (dus ga je mee jagen!)

xyzutu2: 9vd10 keer worden vogels in een groot verblijf nooit gevlogen. Ik weet dat in België er minimum afmetingen zijn voor het huisvesten als ze niet vrij gevlogen worden. Als ze wel vrij vliegen mag je ze aan een touwtje vastzetten.
Roofvogels en uilen hoeven niet heel veel vrij te vliegen. Het zijn energiebespaarders, die doen liever de hele dag niks. Als ik mijn uil te lang doorvlieg gaat ie op het dak zitten of in een boom en kan ik er een tentje onder uitklappen, want de komende 23 uur zal ie op de tak blijven zitten. (een collega spreekt uit ervaring met haar buizerd :j ) Het zijn geen paarden die je een lol doet met een grote wandeling zegmaar. Als hun krop of maag vol zit gaan ze in energie-bespaar-modus en lekker verteren. Het zijn roofdieren :j
Mijn woestijnbuizerds werken op een werkdag gemiddeld 12 uur in de zomer, of 8 uur in de winter. Of tot hun krop vol is. Hetzelfde met mn uilen, die vlieg ik tot ik merk dat ze minder appél hebben (minder op mij gericht zijn) want dat betekend dat ze bijna vol zitten. Dan willen ze ook niet meer vliegen en gaan ze op stok. Dus qua tijd is het steeds verschillend, het kan 10 minuten zijn of een uur, ligt eraan hoeveel eten ze willen.
Ik kan ze niet tegelijk losgooien, dan word het een groot bloedbad gezien ze in de natuur ook prooi zijn van elkaar.
Ik kan wel 2 van mijn 3 harris wijven samen losgooien, zij leven in de natuur ook in groepen. Mijn imprint harris kan er niet bij omdat die dus full imprint is én verkeerd is grootgebracht. (dus eigenlijk gewoon verpest) Zij ziet zichzelf niet als harris (woestijnbuizerd) en zal dus alles pakken waar ze de kans voor krijgt.
De vogel moet weten dat een fret geen prooi is, dus geen kennis mee laten maken wbt leren dat ze daar een volle krop van krijgen. Maar vaak willen ze een fret ook niet hebben. Het konijn zal ook altijd eerst de pijp uit springen, het fretje volgt een paar minuten later of langer.

Simbaa: Staat eerder in dit topic vermeld :)
Inderdaad ik vind het triest dat daar niks aan gedaan word en iedereen het oké vind lijkt wel. Ik zie ook op mijn fb nog steeds mensen met 1 ''knuffelkonijn'' fouter dan fout....

Sanet: ik heb inderdaad ook 1 woestijnbuizerd gehad die regelmatig op thermiek ging, echt heerlijk om te zien en laat ze dan lekker hun ding doen :j Helaas is hij overleden. Filmpjes heb ik idd, alleen geen idee hoe ik dat hier moet plaatsen?
Gopro kan.. dan zou ik eerst een backpack om moeten doen bij de vogel maar zie er de meerwaarde niet zo van. Er is ook weer een risico dat ze zich ermee verhangen in een boom.

poes: Ik heb nog nooit gehoord van een jager dat ze tamme fazanten in hun jachtterrein hebben. Heb wel regelmatig losgelaten konijnen gespot die zich helaas aan het voortplanten waren met de wilde populatie. (flora en faunavervalsing) Ook in NL worden zieke dieren afgeschoten gelukkig om ze het lijden te besparen.
Ik heb een vrijwilligster die ook met de vogels bezig is, doe het dus niet alleen :j
Vaak vinden mensen het zielig omdat ze geen idee hebben hoe de dieren denken en doen, wat hun behoeftes zijn. Dit leg ik ook zo'n 19x uit per dag :')

Rochiril: Helemaal goed verteld ! ;) _/-\o_
Edit: Leuk dat je ook jouw kennis en ervaring deelt! :j Heb zelf geen kennis over jacht met een geweer, wel eens meegegaan maar het trekt mij niet zo om het zelf te doen. Leuk dus om de andere kant ook te horen (lezen in dit geval :o)

Indestal: Myxamatose !! Verschrikkelijke dood hebben ze dan ;( Ooit eens uitgezet door mensen om de populatie in te dalen (naar horen zeggen omdat ze geen jagers wilde inzetten), maar nu elk jaar drama ermee en niet weg te krijgen..

rider: Jazeker, het word ook zelf gegeten :j Niks word weggegooid en er worden enkel diersoorten gevangen waar we wat aan hebben voor dier of mens. Dus geen plezierjacht.

Maanlicht: Stuur maar pb hoor ;)


Veel te veel tekst weer zie ik :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 11:46 



 
Profiel   

Helemaal niet veel te veel tekst, juist fijn! Duidelijke uitleg. Dat je vogels niet graag het fretje pakken is ook wel logisch, het is zelf ook een roofdier en over het algemeen pakken roofdieren inderdaad liever het malse prooidier.

Wat er gevangen wordt, eet jij dus zelf op? Bij ons op stal lopen wel muizen en toevallig hadden we afgelopen weekend een stuk of 5 in de klem. Heb even getwijfeld of ik ze mee moest nemen voor mijn fret, maar ik durf het toch niet zo goed aan met wilde dieren geven aan mijn gedomesticeerde, gevoelige fretje :=

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 12:43 



 
Profiel   

Fretjes zijn gek op vlees hoor! Je kan het gerust geven, mits je zeker weet dat ze geen gif op hebben. Fretten zijn carnivoren :j
Konijn/haas ofzo eet ik zelf op, duif niet, heel sterk vlees. Is lekker voor de vogels :Y)

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 12:46 



 
Profiel   

Bedankt voor de antwoorden tessa, super leerzaam!
Ik heb het afgelopen uur google rondgezocht op kennismakings workshops, maar ik zie door de vogels het bos niet meer :')
Ik woon in groningen, weet je toevallig een goed adres hier in de buurt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 12:52 



 
Profiel   

troi schreef
Prachtige dieren maar ik zou ze vrijlaten geloof ik ( of trainen om vrij te gaan leven, want dat zal door het weghalen bij de moeder vlak na de geboorte wel niet kunnen)..

Ik wordt altijd wat verdrietig van zulke machtige dieren in een hokje puur voor het plezier van mensen ;(

Dat vind ik ook. Dit zijn prachtige dieren inderdaad en die horen vrij te zijn. Het zijn geen al tienduizenden jaren door mensen als huisdieren doorgefokte dieren zoals koeien en de meeste paardenrassen die zich in de natuur niet meer kunnen handhaven.Wie vindt het nu leuk om een wilde vogel met riemen om zijn poten in een hokje te zien.Fok ze dan door en dan krijg je net zoiets als de plofkip.Heel wat anders dan een wild hoen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 13:39 



 
Profiel   

Tessa_93 schreef
Fretjes zijn gek op vlees hoor! Je kan het gerust geven, mits je zeker weet dat ze geen gif op hebben. Fretten zijn carnivoren :j
Konijn/haas ofzo eet ik zelf op, duif niet, heel sterk vlees. Is lekker voor de vogels :Y)

Hij eet ook muizen en ratten hoor, maar dat zijn gefokte dieren. Ik ben vooral bang voor gekke ziekten. Geen idee wat zo'n wilde muis kan hebben en dat vind ik dus wel een risico. :D

Dat je duif niet eet, snap ik wel ja. Dat lijkt mij ook niet zo lekker. Wel geprobeerd, dus?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 13:44 



 
Profiel   

anjali schreef
troi schreef
Prachtige dieren maar ik zou ze vrijlaten geloof ik ( of trainen om vrij te gaan leven, want dat zal door het weghalen bij de moeder vlak na de geboorte wel niet kunnen)..

Ik wordt altijd wat verdrietig van zulke machtige dieren in een hokje puur voor het plezier van mensen ;(

Dat vind ik ook. Dit zijn prachtige dieren inderdaad en die horen vrij te zijn. Het zijn geen al tienduizenden jaren door mensen als huisdieren doorgefokte dieren zoals koeien en de meeste paardenrassen die zich in de natuur niet meer kunnen handhaven.Wie vindt het nu leuk om een wilde vogel met riemen om zijn poten in een hokje te zien.Fok ze dan door en dan krijg je net zoiets als de plofkip.Heel wat anders dan een wild hoen.


De valkerij, ofwel het jagen met vogels word al sinds de oudheid gedaan, en dus zijn de dieren ook tot op zekere hoogte gedomesticeerd. Ik vraag me af of een roofvogel gefokt voor de valkerij zelf zou kunnen overleven. Je zou het ze misschien wel kunnen leren, maar je moet je afvragen of je dat wil. Zeker met vogels die uitheems aan nederland zijn. Zij kunnen het evenwicht in de nederlandse natuur ernstig bedreigen dunkt me.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 13:51 



 
Profiel   

@Laurora: zijn de hier gebruikte vogels dan in gevangenschap geboren? Dan heb ik er minder moeite mee. Als ze daarentegen wild geboren en gevangen zijn vind ik het niet kunnen.Net als met andere wilde dieren trouwens: in gevangenschap geboren weten ze niet wat ze missen,maar wilde dieren vangen om als "huisdier"te houden vind ik fout.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 14:06 



 
Profiel   

Interessant topic TS, ik volg ook :)

xyzutu2 schreef
In Nederland zijn de maten voor volieres/kooien voor uilen nog niet vastgelegd maar in Duitsland al wel. De uilenfokkers die zich daarop baseren en dus echt uitgaan van het welzijn van hun (verkoop)uilen geven dit als minimummaten voor woonverblijven bij de nieuwe eigenaren:
- 3 x 5 meter
- 2,5 x 6 meter

Ik vond het interessant dat de lengte nog belangrijker was dan de breedte ivm het even kunnen vliegen; in hokken van minder dan 5 meter lang kan dat niet meer/genoeg.
De maten voor roofvogels ken ik niet, maar ik heb het laatst toevallig eens voor uilen opgezocht: zo'n klein witgezichtuiltje zou volgens de Duitse normen als leefruimte 7,5 vierkante meter buitenhok moeten hebben + een binnenhok van 1,5 vierkante meter. Een oehoe heeft als leefruimte minimaal 12-18 vierkante meter (afhankelijk van de soort) nodig en afhankelijk van de ondersoort ook nog een binnenhok eraan vast.
Met een hok van 2 x 2 zou je dus nooit een dier meekrijgen van een uilvriendelijke fokker. Zijn jouw hokken zo klein omdat je tijdelijk in een verbouwing of iets dergelijks zit, en krijgen de uiteindelijke hokken dan wel de internationale minimumafmetingen, of heeft dit een andere reden?

Het is dan jammer dat de hokken zo klein zijn, maar wel echt gaaf om te zien hoe je ze zo precies hebt ingericht. Apart dat ze 'doorgelegen plekken' krijgen aan de klauwen op kaal hout en niet op kunstgras. Hoe doen ze dat dan in het wild, want als ze volgens je uitleg in het wild maar 2 uur per dag vliegen, dan zitten ze de overige 22 uur toch ook met de klauwen op een tak? Maakt het schors van een natuurlijke tak zoveel verschil?


Om hier even op in te haken: Duitsland heeft voor de meeste dieren richtlijnen, net zoals veel andere landen dat hebben (dat zijn dus geen vastgestelde internationale minimummaten zoals jij het stelt). Die zijn over het algemeen ruim opgezet, niet wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ken ik bijna niemand in Duitsland die (weliswaar niet met uilen want die mensen ken ik niet, maar andere dieren) zich aan die richtlijnen houdt, ook aangezien ze voor sommige diersoorten kant noch wal raken (al zijn ze over het algemeen wel oké).

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 14:08 



 
Profiel   

Wat gaaf! Onze buren hebben steenuilen in een kast in het bos zitten. Ik gok dat ze pas geringd zijn, de jongen. Het zijn wel wilde.

Onze ponies hebben er tijdelijk in de wei gestaan. Toen een man die dat in de gaten houdt kwam, mocht ik ook even kijken (hij verwachtte trouwens alleen eitjes maar er waren al jongen van een week). Van die meneer mocht ik er eentje vasthouden, de moeder zat achterin in het kastje.
Dat was wel echt gaaf.
Ze zijn nu een maand oud denk ik, was begin mei ergens.

Ik volg dit topic ook :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 14:20 



 
Profiel   

anjali schreef
@Laurora: zijn de hier gebruikte vogels dan in gevangenschap geboren? Dan heb ik er minder moeite mee. Als ze daarentegen wild geboren en gevangen zijn vind ik het niet kunnen.Net als met andere wilde dieren trouwens: in gevangenschap geboren weten ze niet wat ze missen,maar wilde dieren vangen om als "huisdier"te houden vind ik fout.


in het geval van TS weet ik het niet, maar ik ga er niet van uit dat ze uit hun nestjes geroofd zijn, ts lijkt me daar veel te verantwoordelijk voor. volgens mij mag het niet eens in nederland, een vogel uit het wild plukken (wat natuurlijk niet meteen wil zeggen dat het niet gebeurd, hier of in het buitenland. maar dat zal deels met onwetendheid te maken hebben)
(TS, hoe zit dat, een vogel moet toch papieren en een ring hebben om gehouden te mogen worden?)
overigens ben ik het met je eens dat dieren die in het wild geboren zijn ook gewoon lekker in het wild moeten blijven, een wild dier tot huisdier proberen te maken vind ik een no-go.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 14:41 



 
Profiel   

anjali schreef
@Laurora: zijn de hier gebruikte vogels dan in gevangenschap geboren? Dan heb ik er minder moeite mee. Als ze daarentegen wild geboren en gevangen zijn vind ik het niet kunnen.Net als met andere wilde dieren trouwens: in gevangenschap geboren weten ze niet wat ze missen,maar wilde dieren vangen om als "huisdier"te houden vind ik fout.


Het is strafbaar om vogels uit nesten te stelen. Daarbij gok ik dat exotische soorten zoals een Amerikaanse woestijnbuizerd, een sneeuwuil en een witgezichtuil, niet in de Nederlandse natuur voorkomen :') ;)

De dieren zijn geringd en je hebt citespapieren om aan te kunnen tonen dat het in gevangenschap gekweekte dieren zijn.

En tja, alles was ooit wild. Iedere diersoort heeft wel gevallen van verwaarlozig of simpelweg geen kennis. Om dan maar een diersoort te verbieden... Ik durf te wedden dat menig roofvogel het beter heeft dan het gemiddelde konijn. Simpelweg door het aanbod, prijs en hetgeen wat je ervoor moet doen, leren of kennen voor je het kunt aanschaffen.

Dat met die fazanten, ik heb gewerkt bij een vogelopvang die inderdaad een keer een hele partij in beslag genomen fazanten binnen kreeg die gekweekt waren om uitgezet te worden voor de jacht.
In beslag genomen ja, dat lees je goed, het mag niet en is zeker niet de normale gang van zaken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:02 



 
Profiel   

anjali schreef
troi schreef
Prachtige dieren maar ik zou ze vrijlaten geloof ik ( of trainen om vrij te gaan leven, want dat zal door het weghalen bij de moeder vlak na de geboorte wel niet kunnen)..

Ik wordt altijd wat verdrietig van zulke machtige dieren in een hokje puur voor het plezier van mensen ;(

Dat vind ik ook. Dit zijn prachtige dieren inderdaad en die horen vrij te zijn. Het zijn geen al tienduizenden jaren door mensen als huisdieren doorgefokte dieren zoals koeien en de meeste paardenrassen die zich in de natuur niet meer kunnen handhaven.Wie vindt het nu leuk om een wilde vogel met riemen om zijn poten in een hokje te zien.Fok ze dan door en dan krijg je net zoiets als de plofkip.Heel wat anders dan een wild hoen.
.

Die ook nog eens voor een deel met een touwtje om de poten kort vastgebonden zitten en dagelijks tussen 10 minuten en een uur los komen..

-O-

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:21 



 
Profiel   

Wat een gejammer. Dit zijn geen wilde dieren. Alsof je paard wel op een weiland (of erger, een stal) "hoort" 8)7
Of je een hond, kat, kip, konijn, stokstaartje etc. hebt... dieren houden is áltijd egoïstisch en voor het eigen plezier.
Ga niet de heilige uithangen en doen alsof jaren van domesticatie betekenen dat het houden van die dieren niet egoïstisch zou zijn. Deze dieren zijn net zo min wild als een paard of koe want gewoon in gevangenschap geboren. Er zijn zat paarden die - gezien alle verwilderde paarden in vele landen, net als honden, katten enz. - zich overigens toch echt prima kunnen redden in het wild over het algemeen. Tot zover "domesticatie". Voor domesticatie heb je overigens geen tienduizenden jaren nodig en die definitie is ook niet voor iedereen hetzelfde. Over de manier van houden, de grootte van de hokken etc. valt te discussiëren, maar dat staat los van of deze dieren in gevangenschap gehouden zouden moeten worden of niet.
Als je op die tour gaat zou je namelijk het houden van alle dieren moeten verbieden wil je niet hypocriet zijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:25 



 
Profiel   

Maar ze vliegen dus maar tien minuten tot een uur omdat dat hun natuurlijke gedrag is Troi.
Dat haal ik tenminste uit de teksten van TS :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:33 



 
Profiel   

gerlindie schreef
Maar ze vliegen dus maar tien minuten tot een uur omdat dat hun natuurlijke gedrag is Troi.
Dat haal ik tenminste uit de teksten van TS :j


Je kan ze moeilijk dwingen te vliegen, dat zou pas dieronvriendelijk zijn :=

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:36 



 
Profiel   

Sommige dieren zijn heel geschikt om tot wederzijds voordeel met mensen samen te leven ,een soort symbiose. Dat zijn in de eerste plaats honden. Ook katten en huisdierpaarden. Maar bij de meeste vogels vind ik dat ze wel erg veel moeten inleveren,omdat ze het vrije luchtruim moeten missen.Ik vind het trouwens wel apart dat die roofvogels terugkomen als ze tijdelijk losgelaten worden. Dat zal wel een soort instinct zijn want duiven keren ook terug naar hun hok-maar dat is dan omdat ze daar een nestje hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:50 



 
Profiel   

anjali schreef
Sommige dieren zijn heel geschikt om tot wederzijds voordeel met mensen samen te leven ,een soort symbiose. Dat zijn in de eerste plaats honden. Ook katten en huisdierpaarden. Maar bij de meeste vogels vind ik dat ze wel erg veel moeten inleveren,omdat ze het vrije luchtruim moeten missen.Ik vind het trouwens wel apart dat die roofvogels terugkomen als ze tijdelijk losgelaten worden. Dat zal wel een soort instinct zijn want duiven keren ook terug naar hun hok-maar dat is dan omdat ze daar een nestje hebben.


Roofvogels zijn behoorlijk luie beesten. Ik vraag me oprecht af of ze het zo verschrikkelijk vinden om in een verblijf te zitten en gevoerd te worden, want hoe minder ze hoeven te doen, hoe beter (in hun ogen). Ze kunnen wegvliegen maar bij de mens is eten, dus waarom zouden ze?
Je kan dieren ook teveel vermenselijken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 15:56 



 
Profiel   

troi schreef
anjali schreef

Dat vind ik ook. Dit zijn prachtige dieren inderdaad en die horen vrij te zijn. Het zijn geen al tienduizenden jaren door mensen als huisdieren doorgefokte dieren zoals koeien en de meeste paardenrassen die zich in de natuur niet meer kunnen handhaven.Wie vindt het nu leuk om een wilde vogel met riemen om zijn poten in een hokje te zien.Fok ze dan door en dan krijg je net zoiets als de plofkip.Heel wat anders dan een wild hoen.
.

Die ook nog eens voor een deel met een touwtje om de poten kort vastgebonden zitten en dagelijks tussen 10 minuten en een uur los komen..

-O-

Ja dat is ook wel echt heel erg, en dat terwijl ze in het wild 22 uur per dag niets doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 16:45 



 
Profiel   

_Micha_ schreef
troi schreef


Dat vind ik ook. Dit zijn prachtige dieren inderdaad en die horen vrij te zijn. Het zijn geen al tienduizenden jaren door mensen als huisdieren doorgefokte dieren zoals koeien en de meeste paardenrassen die zich in de natuur niet meer kunnen handhaven.Wie vindt het nu leuk om een wilde vogel met riemen om zijn poten in een hokje te zien.Fok ze dan door en dan krijg je net zoiets als de plofkip.Heel wat anders dan een wild hoen.
End quote

Die ook nog eens voor een deel met een touwtje om de poten kort vastgebonden zitten en dagelijks tussen 10 minuten en een uur los komen..

-O-

Ja dat is ook wel echt heel erg, en dat terwijl ze in het wild 22 uur per dag niets doen.


Als de dieren dat geen punt vinden dan kun je de touwtjes wel achterwege laten toch, voegt niks toe als ze er zelf zo gelukkig worden van uren op 1 stok zitten ? En de deur van de kooi mag ook weg, immers dan kruipen ze zelf wel in hun hok en blijven daar tevreden wachten tot baaslief ze komt halen? Of toch niet?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 17:01 



 
Profiel   

Ja want doen we met onze honden en katten ook? (Oke ik ken mensen die dat wel met hun katten doen maar daar ben ik geen voorstander van).
Voor mij is het eerste punt waarom ik je mening niet deel dat je verantwoordelijkheid hebt over jouw dieren. TS mag dan graag dieren willen hebben maar de buurt heeft daar niet om gevraagd. Als ik de deur open zet zal mijn hond vast ook wel de hort op gaan, misschien wat meer bewegen omdat dingen nieuw zijn en thuis alles vertrouwd. Betekend dat dat mijn hond het thuis niet goed heeft? Absoluut niet. Denk ik dat hier de mensen daar in de buurt blij van zouden worden? Nee ook niet bepaald.

Hoe je het wend of keert het is geen wild dier, geen enkel dier wat wij mensen in huis houden is een wild dier en leeft zo. Ben je dan helemaal tegen het houden van dieren? Of alleen deze vogels?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 17:10 



 
Profiel   

troi schreef
Als de dieren dat geen punt vinden dan kun je de touwtjes wel achterwege laten toch, voegt niks toe als ze er zelf zo gelukkig worden van uren op 1 stok zitten ? En de deur van de kooi mag ook weg, immers dan kruipen ze zelf wel in hun hok en blijven daar tevreden wachten tot baaslief ze komt halen? Of toch niet?



Nou, als dat de criteria zijn :=
Mijn Shetlanders blijven ook niet in de wei als ik het hek open laat staan hoor :')
En ik denk toch dat ze daar tevreden zijn.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-17 17:11 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 4 van de 137 [ 3407 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 137  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen