Hahahahaha. Die soep in blender is wel makkelijk als je de keuken een andere kleur wilt geven.
Naskapower
Berichten: 3245
Geregistreerd: 22-11-07
Woonplaats: Arnhem
Geplaatst: 12-05-17 20:59
KimL86 schreef:
Op internet las ik dat het ook in de blender kan. Vast wel, maar niet als de soep nog gloeiend heet is
Hete soep kan prima in de blender maar dan moet je de blender maar halfvol doen. Ik doe dat altijd en dat gaat gewoon goed.
Lienepien95
Berichten: 817
Geregistreerd: 20-06-10
Woonplaats: omgeving Tiel
Geplaatst: 16-05-17 13:00
Helaas geen foto gemaakt, maar vandaag wel een perfect misbaksel gemaakt. Ik moest volgens de beschrijving mijn koek insmeren met ei voor een glimmende laag. Ik dat gedaan, 20 minuten zit er een mooi gebakken ei bovenop mijn boterkoek. Toch iets verkeerd gedaan denk ik. Mijn vriend kwam niet meer bij van het lachen.
Ergens bij je soezenbeslag is het al volledig mis gegaan hahaha, want hij is vrijwel niet gerezen. Soezenbeslag is echt wel flink pittig om te maken, ik lag in een deuk om je foto.
Utixo daar heb ik over na gedacht, alleen de vulling is slagroom en de chocolade gaat er heet overheen (of eigenlijk moet je hem in de chocolade dompelen..
Ondanks dat ze er verschrikkelijk uit zien smaken ze wel echt zoals het hoort..
Misschien is het mis gegaan door de bloem, ik had hier alleen patentbloem en ben er vanuit gegaan dat dat gewoon kon.. nouja volgende x gewoon alleen maar soesjes
Soezenbeslag is wel echt next level hoor! Toevallig hebben de leerlingen vandaag soesjes gemaakt. Maar de meeste zagen eruit zoals de foto hierboven . Maar ik zeg dan altijd: 10 for trying!
Op YouTube staat een filmpje over smoesjes maken. Een oude meneer met zijn kleindochter. Dat filmpje heb ik altijd naast mijn kom staan tijdens smoesjes maken!
ik meng me even in dit topic, ik heb gelukkig bijna nooit blunders, maar ik volg een opleiding, dus dan zou ik ook wel erg slecht bezig zijn
Soesjes zijn eigenlijk heel simpel, alleen moet je mengsel echt goed gaar zijn voor je er eieren bij doet. Dat zie je, want dan krijg je zo'n aanslag op de bodem van de pan. De eieren moeten er echt 1 voor 1 door. En het beste is om de eieren te wegen. Ga uit van 50 gram per ei. Het moet ook niet te nat zijn, dus als je denkt dat het klaar is, maar je hebt nog ei over, dan is dat niet erg en stop je. Dan moeten soezen ook gelijk de oven in, anders worden ze droog aan de bovenkant en willen ze niet meer opkomen in de oven. En dan moeten ze echt flink heet bakken, 200 graden of hoger. Als ze eenmaal lekker groot zijn kan de oven lager en dan moeten ze echt helemaal gaar zijn (de meeste recepten bakken ze veel te kort. lekkere kleffe soezen) Dat duurt dus echt wel even, soms wel 20 tot 30 minuten. Ik hoop dat het helpt