Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
jasz schreef:ik meng me even in dit topic, ik heb gelukkig bijna nooit blunders, maar ik volg een opleiding, dus dan zou ik ook wel erg slecht bezig zijn
Soesjes zijn eigenlijk heel simpel, alleen moet je mengsel echt goed gaar zijn voor je er eieren bij doet. Dat zie je, want dan krijg je zo'n aanslag op de bodem van de pan. De eieren moeten er echt 1 voor 1 door. En het beste is om de eieren te wegen. Ga uit van 50 gram per ei. Het moet ook niet te nat zijn, dus als je denkt dat het klaar is, maar je hebt nog ei over, dan is dat niet erg en stop je.
Dan moeten soezen ook gelijk de oven in, anders worden ze droog aan de bovenkant en willen ze niet meer opkomen in de oven. En dan moeten ze echt flink heet bakken, 200 graden of hoger. Als ze eenmaal lekker groot zijn kan de oven lager en dan moeten ze echt helemaal gaar zijn (de meeste recepten bakken ze veel te kort. lekkere kleffe soezen) Dat duurt dus echt wel even, soms wel 20 tot 30 minuten. Ik hoop dat het helpt