Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
FleurSandro schreef:Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen!
FleurSandro schreef:Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen!
daantjuhhh schreef:Je hebt van diepvries dingen van iglo
[ [url=m/YzLdqO.jpg]Afbeelding[/url] ]
Ideaal voor de langere werkdag.
Je hebt veel verschillende soorten.
Ff 8 minuten in de koekenpan opbakken met een paar eetlepels water...
Ik heb vandaag zelf shoarma gemaakt met groente
Joolien schreef:Ik snap nooit zo goed wat er lastig aan is, want je kunt best veel dingen maken voor 1 persoon. Loop de groenteafdeling op en pak groente voor 1 persoon. Kijk op de vleesafdeling voor 1 stuks vlees, of gooi de rest in de vriezer. Rijst, pasta, aardappels kun je allemaal voor 1 persoon maken.
daantjuhhh schreef:Joolien schreef:Ik snap nooit zo goed wat er lastig aan is, want je kunt best veel dingen maken voor 1 persoon. Loop de groenteafdeling op en pak groente voor 1 persoon. Kijk op de vleesafdeling voor 1 stuks vlees, of gooi de rest in de vriezer. Rijst, pasta, aardappels kun je allemaal voor 1 persoon maken.
Dat klopt. Maar ik verkijk mij er altijd gewoon heel erg op. Dan pak ik wat pasta.. wat groente.. wat vlees. En dan doe ik het samen op 1 bord. En dan zijn het ineens 3 borden
FleurSandro schreef:Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen!
Many schreef:daantjuhhh schreef:Dat klopt. Maar ik verkijk mij er altijd gewoon heel erg op. Dan pak ik wat pasta.. wat groente.. wat vlees. En dan doe ik het samen op 1 bord. En dan zijn het ineens 3 borden
Dat is toch gewoon een kwestie van een beetje de hoeveelheden in de gaten houden? Voor 1 persoon houd ik altijd 60 - 70 gram pasta aan, 250 - 300 gram groente en 80 - 100 gram vlees. Rijst is 50 - 60 gram per persoon, aardappels 150 - 250 gram. Met die richtlijn kook je eigenlijk nooit veel te veel of juist te weinig.
MelanieB schreef:Macaroni/spaghetti is ook makkelijk voor 1 persoon te maken.