Kort bewaren (maandje of 2) in de vriezer kan je gewoon door schoonmaken en invriezen, langer in de vriezer (4 maanden) na blancheren = in kokend heet water 1-2 min. meteen afkoelen in ijswater (dus met flink ijsblokjes er in) goed uitlekken en invriezen. Met blancheren is het makkelijker als je niet meer boontjes doet per keer dan er in je vergiet passen.
Ik heb geen idee wat voor bonen het zijn. Ik denk geen sperziebonen. In de winkel zien sperziebonen er smaller uit.
Ik ga eens googlen op blancheren. Heb ik nog nooit gedaan. Anders gaan ze zo de vriezer in. Moet je ze dan wel doppen?
Bedankt voor alle tips!
ellepel
Berichten: 47355
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen
Geplaatst: 27-07-17 12:07
Ga anders even zoeken op google afbeeldingen,dan weet je wat voor bonen je hebt . en vervolgens kun je ook via google opzoeken wat je er het beste mee kunt doen
meggiemeg
Berichten: 12235
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland
Geplaatst: 27-07-17 12:09
Bonen kun je ook goed rauw invriezen, eerst even doppen (beide kanten de puntjes eraf en eventueel het draadje in het midden overlang) als ze er lang zijn even over midden. In zakken doen met de porties die je wilt eten, doe ze in een ruime zak dan kan je ze mooi plat maken en makkelijker invriezen, neemt het ook minder ruimte in. Vervolgens als je ze wilt eten kan je ze bevroren in het kokende water gooien en normaal koken als of ze niet bevroren waren.