Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Brainless schreef:Citaat:Gehakt of gehackt, wie proeft het verschil in de pasta?
Ik en 2 van mijn kinderen proeven al het verschil tussen half om half- en rundergehakt.
Zelfs in een pasta of gehaktballetjes.
Ir111 schreef:Ik eet al jaren vega. Omdat ik nooit met vlees gekookt heb gebruik ik weinig vleesvervangers. De meeste vind ik niet lekker omdat ze te vlezig qua structuur zijn. Ben sinds een tijd bezig met de switch naar vegan maar dat vind ik dus knap lastig. Zo ben ik echt een tijdje bezig geweest om te ontdekken wat ik nu ipv koffiemelk in de koffie kan doen. Het duurde ook even voor ik de vegan variant van kookroom ontdekt had die ik eetbaar vind. En wat gebruik je voor product gebruik je ipv yoghurt als je raita maakt? Ik heb nog geen alternatief gevonden.
Wat ik eigenlijk wil zeggen, als je al een tijd een bepaalde eetstijl hebt dan is het moeilijk voor te stellen dat een ander dat lastig vindt. Nu ik bewust switch merk ik ineens dat je eetpatroon omgooien soms niet zo eenvoudig is. Respect dus voor alle vleeseters die deze week vega eten, top! Alle kleine beetjes helpen en wie weet zijn er mensen geïnspireerd om voorgoed hun eetstijl om te gooien. Dat zou helemaal mooi zijn.
Janine1990 schreef:Volgens mij voegt het meer toe dan we denken. Poes(?) schreef op de 1e pagina van dit topic dat het niet alleen gaat om wat je zelf doet maar ook het signaal dat je er mee afgeeft. Als jij hier over verteld aan vrienden zet je ze misschien wel aan het denken en nemen zij ook de stap om minder vlees te eten.Ik wil alleen wel kijken of ik ervoor kan zorgen dat ik elke week iets zonder vlees kan maken en elke week een maaltijd met een vleesvervanger. Ik ben maar alleen, dus heel veel zal het niet toevoegen. Maar het is in ieder geval een stukje afwisseling voor mij. En wie weet kan ik dat doorgeven
Ir111 schreef:Janine1990 schreef:Volgens mij voegt het meer toe dan we denken. Poes(?) schreef op de 1e pagina van dit topic dat het niet alleen gaat om wat je zelf doet maar ook het signaal dat je er mee afgeeft. Als jij hier over verteld aan vrienden zet je ze misschien wel aan het denken en nemen zij ook de stap om minder vlees te eten.Ik wil alleen wel kijken of ik ervoor kan zorgen dat ik elke week iets zonder vlees kan maken en elke week een maaltijd met een vleesvervanger. Ik ben maar alleen, dus heel veel zal het niet toevoegen. Maar het is in ieder geval een stukje afwisseling voor mij. En wie weet kan ik dat doorgeven
En wie weet bevalt het je zo goed dat je over 2 jaar besluit nog minder vlees te eten. Elke reis begint met een eerste stap. Succes!
Ir111 schreef:Ik eet al jaren vega. Omdat ik nooit met vlees gekookt heb gebruik ik weinig vleesvervangers. De meeste vind ik niet lekker omdat ze te vlezig qua structuur zijn. Ben sinds een tijd bezig met de switch naar vegan maar dat vind ik dus knap lastig. Zo ben ik echt een tijdje bezig geweest om te ontdekken wat ik nu ipv koffiemelk in de koffie kan doen. Het duurde ook even voor ik de vegan variant van kookroom ontdekt had die ik eetbaar vind. En wat gebruik je voor product gebruik je ipv yoghurt als je raita maakt? Ik heb nog geen alternatief gevonden.
Wat ik eigenlijk wil zeggen, als je al een tijd een bepaalde eetstijl hebt dan is het moeilijk voor te stellen dat een ander dat lastig vindt. Nu ik bewust switch merk ik ineens dat je eetpatroon omgooien soms niet zo eenvoudig is. Respect dus voor alle vleeseters die deze week vega eten, top! Alle kleine beetjes helpen en wie weet zijn er mensen geïnspireerd om voorgoed hun eetstijl om te gooien. Dat zou helemaal mooi zijn.
Ir111 schreef:Dank je voor de tips! Ik gebruik in de koffie soya almond. Die kun je in kleine verpakking kopen zodat ik niet de helft weg hoef te gooien. De smaak is even wennen maar wel écht lekker.
Soja yoghurt of kokosyoghurt vind ik an sich wel lekker maar niet voor het gerecht dat ik er mee wil maken. De raita die ik graag maak is met courgette, knoflook, chilli en wat andere hartige kruiden. De zurige yoghurt smaakt past daar perfect bij. Soja yoghurt is ronduit vies in dit gerecht vind ik, de kokosvariant doet het hem ook niet. Heb jij nog een ander (zuriger) alternatief Just-Bo?
Deetjeeuh schreef:Met deze week ga ik ook proberen de stap te maken naar vegetarisch! Vis at ik sowieso al niet, dus dat scheelt. Eerlijk gezegd denk ik ook dat ik, net zoals Janine, niet kan zeggen dat ik nooit meer vlees zal eten. Daarvoor vind ik carpaccio/varkenshaas etc. op zijn tijd te lekker voor, maar ook met de "sociale verplichtingen".
Toch denk ik dat het nuttig en goed is om alsnog 90% van de tijd minder vlees te eten, dus ik hoop dat dat door mijn omgeving ook begrepen wordt.
Vegan vind ik ook een hele interessante stap, wel nog iets te ver en voor nu toch ook te lastig. Ir111, mag ik vragen hoe jij dan aan voldoende voedingsstoffen komt?
Deetjeeuh schreef:Vegan vind ik ook een hele interessante stap, wel nog iets te ver en voor nu toch ook te lastig. Ir111, mag ik vragen hoe jij dan aan voldoende voedingsstoffen komt?
Just_bo schreef:Ik gebruik de ongezoete maar die smaakt ook te afwijkend helaas.Hmm lastig! Gebruik je nu gezoete soja yoghurt? Dan zou je nog de ongezoete kunnen proberen. Als ik iets anders tegenkom laat ik het je weten!
Brainless schreef:@Pleun
Ik als vleeseter vind vleesvervangers ook "vies".
Dit omdat de structuur/smaak heel anders is dan vlees.
Ik eet prima een groenteburger/champignon- of kaaskroket hoor, maar zodra iets namaak is (zoals gehackt) wat dus de smaak/structuur van vlees moet vervangen zijn niet lekker.