Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

[VIDEO]Breitling LS wint eerste onderdeel WB-finale Parijs

 
Profiel   

*kwpn / knhs
Springen

[ img ]
Beezie Madden en Breitling LS. Foto: FEI

Beezie Madden is voortvarend van start gegaan in Parijs. Met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS pakte ze de zege in het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale.

De 37 combinaties kregen een op 1.60m uitgeschreven snelheid- en wendbaarheidsparcours voorgeschoteld, gebouwd door Santiago Varela. Als snelste foutloze finishte Beezie Madden met de KWPN-goedgekeurde hengst Breitling LS (Quintero uit Armonia la Silla van Acord II, fokker La Silla uit Nuevo Leon). Een kleine seconde langer had haar landgenoot Devin Ryan nodig met de pas negenjarige Zirocco Blue VDL-zoon Eddie Blue (stb.naam Ed Hardy, uit Silvana keur prest van Marlon, fokker J. Honcoop uit Chaam), die daarmee knap derde werd in dit eerste onderdeel. Ook in de top-10 eindigde Carlos Enrique Lopez met de Padinus-zoon Admara (uit Somara ster prest van Murano, fokker A. van Nuland uit Nistelrode).Weinig geluk
Nog net tot de prijswinnaars behoorde Harrie Smolders met de Nabab de Rêve-zoon Zinius (uit Winia van ’t Vennehof van Kannan, fokker Mario Everse uit Waddinxveen), die weliswaar razendsnel was maar door twee springfouten tegen acht strafseconden aanliep en daarmee 16e werd.

Harrie Smolders had daarmee helaas geen gedroomde start in de finale van de FEI Wereldbeker. Smolders bracht in dit eerste onderdeel de bruine Zinius aan de start. De combinatie ging snel rond, maar kreeg in het delicate parcours ook twee springfouten. Dat resulteerde in een bijtelling van acht seconde bij de eindtijd van zijn parcours. Met dit resultaat staat Smolders op een voorlopige 16e plaats en zal zich geen enkele fout meer kunnen permitteren om uitzicht te houden op een goede klassering. In het tweede onderdeel van deze finale zal Harrie Smolders de hengst Emerald aan de start brengen. Smolders werd in 2016 tweede in de finale van de wereldbeker.
Het klassement wordt aangevoerd door de Amerikaanse Beezie Madden met Breitling LS.

Vrijdagavond 13 april om 20.30 uur staat het volgende onderdeel voor de springruiters op het programma, zondagmiddag strijden de beste 30 combinatie in de finale.

Uitslag eerste onderdeel FEI Longines World Cup finale
1. Beezie Madden (USA) – Breitling LS, 61.89 sec
2. Daniel Deusser (Dui) – Cornet d’Amour, 62.61 sec
3. Devin Ryan (USA) – Eddie Blue, 62.84 sec
16. Harrie Smolders (Lage Mierde) – Zinius, 70.07 sec

Kijk hier voor alle uitslagen.

Kijk hier voor de startlijst van het tweede onderdeel van de wereldbekerfinale.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-04-18 22:55 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen