Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Beezie Madden houdt stand en wint Wereldbeker 2018

 
Profiel   

Equnews.nl
Springen
[ img ]
Harrie Smolders en Emerald. Foto: Nils Boeser


In Parijs stond vandaag de apotheose van het weekend op het programma: de grote finale van de FEI World Cup jumping. Aan het begin van de twee rondes stond Beezie Madden in de beste papieren. Zij was de enige die op donderdag en vrijdag geen balken uit de lepels tikte en kon zo dus met een schone lei aan de finale van vandaag beginnen. Henrik von Eckermann zat haar op de hielen met vier strafpunten achter zijn naam. De Amerikaan Devin Ryan volgde met zes strafpunten.

In de eerste ronde moesten de combinaties volgens omgekeerde ranking binnenkomen. Dit betekende dat Ryan, Von Eckermann en Madden de drie laatste combinaties waren die de ring mochten betreden. Terwijl de combinaties die voor hen kwamen vaak wel balken uit de lepels tikte en er daarmee voor zorgden dat het klassement flink doorheen werd gehaald, kon de top drie de nul wel op het scorebord houden. Madden, Von Eckermann en Ryan konden dus als nummer één, twee en drie aan de laatste ronde beginnen. Harrie Smolders stond op dat moment op de twaalfde plaats in het algemeen klassement na een mindere ronde met Emerald (v. Diamant de Semilly). De vosse hengst tikte twee balken uit de lepels wat resulteerde in een totaal van acht strafpunten.

In de tweede ronde gingen de ruiters opnieuw in omgekeerde volgorde van start. Harrie Smolders kon met Emerald opnieuw de nul niet op het scorebord houden. Hij eindigt in het eindklassement op de zeventiende plaats.

De eerste van de drie grootste medaillekandidaten die mocht aantreden, was Devin Ryan. Hij reed Eddie Blue (v. VDL Zirocco Blue) na een spectaculaire ronde foutloos ronde, waardoor hij de druk op Madden en Von Eckermann stevig wist op te drijven. Na drie dagen kwam Ryan op een totaal van zes strafpunten. Madden en Von Eckermann wisten dus wat hen te doen stond: foutloos rijden.

Von Eckermann kon die opgave jammer genoeg niet voltooien. Toveks Mary Lou (v. Montendro) tikte de tweede hindernis uit de lepels, waardoor Von Eckermann eigenlijk al wist dat het over was voor hem. Hij slaagde er wel in om de rest van het parcours zonder fouten door te komen, wat zijn totaal op acht strafpunten bracht.

De laatste die de ring mocht betreden was de Amerikaanse amazone Beezie Madden. Met Breitling LS (v. Quintero) onder het zadel, kon ook zij de nul niet op het scorebord houden. Ze tikte het tweede element van de driesprong uit de lepels, maar dit was alsnog genoeg om de eindoverwinning in de wacht te slepen. Beezie Madden mag vanavond de Wereldbeker mee naar huis nemen. Haar landgenoot Devin Ryan eindigt op de tweede plaats.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-18 19:19 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen