Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Dreamy schreef:Creaties van afgelopen tijd, jullie mogen raden wat het hoorde te zijn
[ [url=m/xZeeDA.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/fLsk4m.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/VGBhFl.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/y1ALB6.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/ZILGRH.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/5Ku9og.jpg]Afbeelding[/url] ]
Hoe de keuken er standaard uit ziet tijdens het bakken..
[ [url=m/U4I3dh.jpg]Afbeelding[/url] ]
Adindaa schreef:Omg een topic naar mijn hart dit hier nog een mislukte keukenprinses!
Toen wij een tijdje terug opeens geen frituurpan meer hadden besloot ik een kaassouflé te maken in een pannetje. Dus hup halve pannetje volgeschonken met olie, kaassouflé erin.
Maar eh, ja, ik hou gewoon niet van koken/bakken en raak heel snel door alles afgeleid. Ik was dus heel even voor de tv gaan zitten en toen ik terug kwam was de hele kaassouflé zwart en roken dat het deed!
Verschrikkelijk, ik ‘bak’ er echt niks van
Dani schreef:Ik kan zelf vrij goed koken, en ik vind jullie verhalen zo grappig. Ik kan me juist niet voorstellen dat je sommige dingen kunt verpesten, haha.
Als ik 't zo lees en zie is geduld + aandacht wel een probleempje, of niet? De hoogste vlam/temperatuur heb je zelden nodig, en je moet gewoon regelmatig even kijken, roeren, proeven. Maar ja, ik vind koken leuk dus ik sta graag in de keuken, als je er een pesthekel aan hebt snap ik dat je snel de aandacht verliest.
De enige dingen waar ik al 'n paar keer problemen mee heb gehad zijn, stom genoeg, cake en cupcakes. Supersimpel recept en eerder is het me ook gelukt, maar ik heb ze beide ook al meermaals verpest. Allerlei ingewikkelde recepten slagen in één keer maar zo'n stomme cake gaat 3 keer op rij fout.
Granoek schreef:Bij verbrande pannenkoeken denk ik altijd aan dit wat ik eens ergens las
“Men are like pancakes, there’s no shame in throwing the first one out”
Tinkerloos schreef:Granoek schreef:Bij verbrande pannenkoeken denk ik altijd aan dit wat ik eens ergens las
“Men are like pancakes, there’s no shame in throwing the first one out”
Ik laat meestal niks verbranden, maar ik heb geen liefde voor koken.
Alles smaakt bij mij vaak hetzelfde.
Als ik een gehaktbal met spinazie en aardappels maak, doe ik zout en peper in het gehakt, en maak er een bal van.
Smaakt naar niks dus.
Ze worden wel altijd mooi bruin.
En de spinazie doe ik ontdooien en opwarmen in de pan, maar dat is het dan ook wel.
Ik giet het nat ook nooit af.
Misschien hoort dat wel, en misschien moeten er kruiden of iets anders bij, maar ik doe dat dus niet.
Ik kook saai, want ik vind het gewoon niet leuk.
Mijn man kan heel smakelijk koken, met een kruid van dit of dat erdoor, en een sausje erbij, heerlijk.
Ik vind dat teveel gedoe.
Angeliquee18 schreef:Haha geweldig om te lezen, zo blij dat ik niet de enigste ben!
Hier altijd discussie met de lasagne.
Het is zoo simpel, gewoon groente, gehakt, saus ect.
Gaat allemaal prima, meet keurig de hoeveelheid water af.
Vriendlief zei al, veeelste veel, de saus is te dun.
Nee hoor, er staat op de verpakking "geen paniek, de saus blijft dun" perfect zou je denken.
Puntje bij paaltje, de bovenkant was aangebrand, En de onderkant was soep.
"Maakt niet uit schatje, ik haal wel patat"
De week er op maar weer geprobeerd, demonstratief een stuk minder water er in gedaan.
Uiteindelijk... veelste weinig saus, droge hap.
Dat was dan ook de laatste keer dat ik heb gekookt.
HelmerG schreef:Gehakt voor balletjes kun je inderdaad heel lekker op smaak maken ja!
Of je koopt gehaktkruiden kant en klaar maar zelf samenstellen met kruiden heeft mijn voorkeur.
Ik gebruik heel graag paprikapoeder en italiaanse kruiden.
Verder nog een versnipperd uitje en er gaat nog een ei en paneermeel doorheen bij mij.
Aanbakken, water erbij en op klein vuur zetten zodat het kan doorgaren.
Britta31 schreef:Ik ben geen keukenprinses en mijn schoonmoeder was dat ook niet.Mijn man eet dus alles op wat ik maak.