Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 10 [ 243 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Gladiator Glamourdale x UB40 x Farrington

 
Profiel   

Gladiator Glamourdale x UB40 x Farrington – 1,76m – zwart – 2015 – KWPN 2de bezichtinging – NRPS

NRPS Goedgekeurde hengst

[ img ]

Gladiator is een zoon van het toptalent Glamourdale (v. Lord Leatherdale x Negro). Glamourdale was zelf de KWPN kampioen hengstenkeuring 2014, en hij ontwikkeld zich in de sport en de fokkerij op een geweldige manier.

Gladiator is een product uit een super moderne sport (dressuur) stam met o.a. In de zesde en negende generatie volbloed inbreng, en generaties lang “grote en belangrijke” hengsten die veel voor de dressuurpaard fokkerij hebben betekend. (de dubbele “Doruto” inbreng van Farrington en El Corona, en dubbel “Amor” inbreng via El Corona en Huzaar).

Gladiator's moeder Edorette is een 1,73 m metende voorlopig keur prok dochter van onlangs keur verklaarde UB40 (v. Michelangelo).

Het allerbekendste “vlaggepaard” uit deze stam is natuurlijk de helaas in 2017 overleden tophengst “Don Juan des Hus”. Deze “Don Juan des Hus” voert in Duitsland de lijsten aan met een hoogste fokwaarde en was zelf naast een extreem getalenteerd dressuurpaard ook een zeer goede en waardevolle fokhengst. Don Juan des Hus is o.a. Vader van de wereldkampioen 2017 Don Mantillo en van vele goedgekeurde hengsten en vele sportpaarden.

Gladiator is een grootramige hengst met sterke verbindingen. Hij beschikt over 3 extreem goede basisgangen en een super loop mechaniek.

Gladiator kreeg na aanwijzing van het NRPS het volgende jury commentaar:
“Uitmuntende stap, uitmuntende draf, uitmuntende galop, met een geweldig hengstenmodel”.

Inmiddels is Gladiator onder het zadel en daarin laat hij zijn super kwaliteiten zien.

[ img ]

[ img ]

In dit toppic alles omtrent de hengst Gladiator:
- Wie gaat ermee dekken?
- Uit wat voor soort merrie's?
- Zijn prestaties
- En natuurlijk zijn nakomelingen waarvan de 1e in 2019 geboren gaan worden.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 07:06  
Profiel   

Mooi dier
Weet jij waarom hij er in de 2de bij het kwpn uit is gegaan toevallig?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 07:56  
Profiel   

Nee ik heb geen idee.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 08:58  
Profiel   

Vriendin van mij verwacht er volgend jaar een veulen van.
Erg fijne hengst, fijn karakter ook op stal een enorme knuffel.
Vind ik ook niet onbelangrijk.
Braaf dier.
Ik ben ook heel benieuwd naar wat er uit komt volgend jaar.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 09:44  
Profiel   

Mijn sport-merrie (dres) V: Sir Donnerhall X Maraschino X Rokoko is nu bijna 60 dagen drachtig van hem. Mijn merrie heeft veel schwung een enorm goed voorbeen, maar mag absoluut sterker en vlugger worden van achteren. Door een ernstig longeer ongeluk is ze niet meer geschikt als rijpaard, maar zet ik haar nu in voor de fok.

Ik heb gekozen voor Gladiator om meerdere redenen:
1) Hij beweegt super en zeker zijn achterbeen gebruik was ik van onder de indruk tijdens de keuring
2) Zijn maat en model. Mijn merrie is 1.63m en Gladiator meet nu 1.76m (live op stal bekeken en bevestigd door stalmanager)
3) zijn gedrag, hij is voor een 3 jarige hengst poepie mak en braaf op stal. Erg knuffelbaar en sociaal. Laat zich niet gek maken wat er ook voor zijn neus langs loopt.
4) Het dekgeld :D hij is nog vrij goedkoop en dit wordt het eerste veulen voor mijn merrie. Dus wilde niet teveel geld uitgeven.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 10:48  
Profiel   

Ik kreeg even wat klanten tussendoor. Ik heb van Van Olst begrepen dat ze hem bij de 2e bezichtiging eruit hebben gestuurd omdat hij nog te jeugdig was en zijn moederlijn niet interessant genoeg.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 13:26  
Profiel   

Ik volg mee :) Vind het een interessante hengst en ben benieuwd naar zijn nakomelingen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-18 13:55  
Profiel   

Overigens zijn er meer dan 20 merries geïnsemineerd, dat vind ik behoorlijk wat voor een pas gekeurde NRPS hengst. Van Olst heeft er 1 merrie mee gedekt een Nespresso, de rest van de merries zit qua bloedlijn te dichtbij Gladiator zelf. Daarnaast heeft Van Olst de andere hengsten die dit jaar GGK werden bij het NRPS verkocht op de veiling behalve Gladiator.. Dat zegt ook wel wat...

TS: is jouw merrie ook drachtig van Gladiator? En wat voor merrie is dat dan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-18 09:43  
Profiel   

Gingen ze hem volgend jaar niet weer naar de kwpn keuring brengen?
Door zijn grote is hij nu inderdaad nog wat jeugdig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-18 10:25  
Profiel   

Hij gaat eerst de sport in, KWPN komt misschien nog, maar sport en eventueel in Duitsland komt nog.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-18 10:38  
Profiel   

Ja Mer1980 dat vond ik ook bijzonder dat Gladiator als enige niet geveild werd. Maar mijn merrie is inderdaad drachtig van Gladiator. Het is een merrie uit Ticallux Verte x Lemmod. Ticallux is een zoon van de goedgekeurde kwpn hengst Lux. Ze is spring gefokt. En momenteel heeft ze een veulen van Everdale aan de voet.

Aanvankelijk zouden we met Fireball dekken omdat we een dekking van hem gewonnen hadden maar hij was op het moment niet beschikbaar omdat hij aan het trainen is voor de PAVOcup. Toen kregen we gladiator aangeboden. En als ik na de hengsten uit deze prijsklasse kijk dan heb je fireball, gladiator en jason en dan vind ik gladiator toch wel de leukste. Hij heeft interessant bloed en ziet er natuurlijk erg mooi uit. Dus ik ben erg benieuwd naar zijn nakomelingen maar ook na zijn prestaties. Op internet is natuurlijk nog erg weinig over hem te vinden helaas. Dus ik hoop via dit forum meer over hem te weten te komen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-18 21:54  
Profiel   

Jouw merrie is inderdaad helemaal spring gefokt, mijn merrie op haar vader na ook ;) Hoe bevalt het veulen van Everdale? Wat zijn de verbeter punten van je merrie?

Ik had zelf ook al een shortlist hengsten bedacht voor mijn merrie, maar na de keuring van het NRPS werd dat meteen geschrapt :D

Mijn merrie heeft ruim een maand op stal gestaan bij Van Olst dus daar heb ik Gladiator ook nog even live bekeken en bij hem in de box geweest. Daar heb ik vele vragen gesteld. Zij zien in hem een toekomstige dressuurtopper met extreem talent en dat is de reden dat ze hem aanhouden. Hij wordt ook niet actief aangeprezen op de website, hij heeft geen eigen dek advertentie, nog helemaal niets. Dus veel meer dan zelf vragen ga je aan informatie over hem nog niet vinden. Op het moment dat mijn merrie daar stond waren er 23 merries geïnsemineerd. Ik ben benieuwd hoeveel veulens er dan volgend jaar van hem komen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-18 09:19  
Profiel   

Ik heb hem gezien op de eerste bezichtiging en vond het een heel compleet paard om te zien, groot maar goed in model en verhouding en 3 goede gangen. Waar de andere Glamourdales vaak traag waren achter had deze wel een goed achterbeen. Ik ben dus ook heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en hoe hij gaat fokken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-18 11:04  
Profiel   

Dat klinkt allemaal veel belovend. Klopt, er is nog niets over hem bekend. Vandaar dit topic. Hij staat wel al in de van olst hengstencatalogus maar idd nog niet op de website.

Het everdale veulen is echt een schatje. Een hengstveulen geboren op everdale zijn verjaardag. Hij is super braaf en leergierig. Hier wat foto's van hem:
[ img ]
[ img ]

Mijn merrie mag wat meer opwaartse bouw hebben en wat ruimer in het voorbeen. Everdale paste qua bouw heel mooi bij haar.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-18 21:16  
Profiel   

Dan snap ik de keuze voor Everdale wel, is ook een knappe hengst maar veel meer fijntjes gebouwd dan Gladiator. Dat is echt een buffel. Op de foto lijkt hij luxer dan dat hij in het echt is. Het was echt een bonk van een paard, echt een stoere hengst zou bijna zeggen: Mannenpaard. Zijn naam past hem goed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-18 09:59  
Profiel   

Okee, ja gladiator is dus met toeval gekomen doordat we de dekking van fireball gewonnen hadden en die niet beschikbaar was ivm pavo cup. Maar ik vind hem wel de leukste hengst van de 3 nrps hengsten van van olst. Volgens mij liep hij ook mee bij de hengstenshow dit jaar maar dat weet ik niet meer goed omdat ik vooral voor everdale kwam. Heb jij toevallig nog foto's van Gladiator die niet op internet te vinden Zijn? Ben wel benieuwd naar meer van hem. Misschien dat ik eens ga kijken of ik bij van olst mag gaan kijken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-18 10:36  
Profiel   

Dit filmpje heb ik op de NRPS hengstenshowdag gemaakt dit jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=kavVjQWqmDY

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-18 10:56  
Profiel   

Ziet er goed uit :j
Kan wel een combi zijn met 1 van onze merries volgend jaar maar eens in de gaten houden hoe de veulens het doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-18 11:05  
Profiel   

Ik heb ook 2 merrie's laten dekken met Gladiator. Vind het ook een geweldige hengst in model en beweging.
Afgelopen jaar 2 prachtige Everdale veulens. Wilde in eerste instantie weer met Everdale dekken maar na de WFFS perikelen toch gekozen voor Gladiator, ondanks dat hij (nog) niet KWPN goedgekeurd is

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-18 11:42  
Profiel   

Lochtenburg schreef
Ik heb ook 2 merrie's laten dekken met Gladiator. Vind het ook een geweldige hengst in model en beweging.
Afgelopen jaar 2 prachtige Everdale veulens. Wilde in eerste instantie weer met Everdale dekken maar na de WFFS perikelen toch gekozen voor Gladiator, ondanks dat hij (nog) niet KWPN goedgekeurd is


IK ben wel benieuwd naar wat voor merries je hebt laten dekken door Gladiator. :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-18 08:58  
Profiel   

2 merries uit de Tettie stam. een equador x pele en obelisk x junior stv

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-07-18 10:11  
Profiel   

Ik ben benieuwd naar een linkje in horsetelex ;)

Mijn merrie vandaag toch even laten scannen voor de zekerheid, ze was wel erg enthousiast de afgelopen dagen naar de nieuwe buurman := maar het zit er nu al ruim 70 dagen mooi in :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-08-18 10:47  
Profiel   

Gelukkig Mer.

Wij hebben vandaag de 30 dagen controle gehad en alles ziet er goed uit en het hartje klopt!
[ img ]
[ img ]

De echo met de kleurtjes is de doorbloeding van het veulen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-18 11:01  
Profiel   

Mooie echo hoor :D Goed duidelijk. Ik heb ook een foto op mijn mobiel, zal ik straks eens uploaden hier. Mijn merrie is 2 mei uitgerekend (340 dagen).

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-18 13:42  
Profiel   

Ooee ik ben wel benieuwd naar jouw foto.

De mijne is 11 juni uitgerekend. Dit jaar was ze 11 dagen te vroeg.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-18 14:02 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 10 [ 243 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen