Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 81 van de 89 [ 2219 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 89  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Ervaringen met Vitalbix Daily Complete

 
Profiel   

Zou je ook kunnen doen. Maar Vitalbix bevat ook aminozuren waar je paard baat bij kan hebben!
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-11-18 20:05 



 
Profiel   

Hier is de active plus goedgekeurd door m'n kieskeurige merrie! Ze vond het heerlijk. Nu afwachten of het doet wat ik ervan wil. En hopelijk kan ze deze hoeveelheid luzerne hebben. Van losse luzerne, 600 gram per dag, gaat ze schuren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-11-18 21:22 



 
Profiel   

Zidore schreef
dank Skippy01, ik dacht zelf aan Pavo Vital brokjes maar in een ander topic werd me de vitalbix brokjes geadviseerd (welke dan?) en zit er zoveel verschil in..?


Ik zou zelf niet gauw voor pavo kiezen, maar op andere gronden dan het vitamine/ mineralenaandeel in de vital. Van de pavo producten is de vital geen verkeerde in elk geval. Zelf zou ik de voorkeur geven aan bijvoorbeeld vitalbix daily complete, marstall force, je paard gezond en fit, victorious secret 200 (luzernevrij) of pure balance (pure feed, luzernevrij). Er zijn er meer natuurlijk en die zijn vast ook goed, maar om de hele lijst te noemen... Pavo en Metazoa gebruik ik pertinent niet - van Pavo krijgen ze hier kriebels en van Metazoa worden ze gruwelijk ril en vervelend - sobere types paarden wel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 07:02 



 
Profiel   

Wel grappig. Mijn paard werd juist rustig van metazoa. Pavo vital is ze juiste weer ril op. Dus ga waarschijnlijk weer metazoa voeren.

Vitalbix hoor ik dingen over als slokdarmverstoppingen waardoor ik t niet durf te geven

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 09:34 



 
Profiel   

Mandy_89 schreef
Wel grappig. Mijn paard werd juist rustig van metazoa. Pavo vital is ze juiste weer ril op. Dus ga waarschijnlijk weer metazoa voeren.

Vitalbix hoor ik dingen over als slokdarmverstoppingen waardoor ik t niet durf te geven

Hmm ik heb niks gehoord over slokdarmverstoppingen? Ik voer al een tijdje vitalbix, wat is de verklaring voor die verstoppingen dan? De brokjes zijn juist groter dan de vital en de metazoa dacht ik.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 13:02 



 
Profiel   

Ja ik heb idd ook wel eens gehoord over de slokdarmverstopping. Maar hier helemaal geen last van. Zelfs niet bij de voernijdpaardjes

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 13:03 



 
Profiel   

Ik heb zowel de Force lange tijd gegeven als de Vitalbix later en nu 3e zakje Vital, maar merk er verder niks van, bij alle 4 niet.

Ik doe het 's ochtends door de weisencobs ( die geef ik al jaren droog ) en 's avonds door de Hartog lucerne digest mix.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 15:30 



 
Profiel   

ik ben wel bang voor slokdarmverstopping want dat heeft ze wel eens gehad!

pavo vital heb ik eerder gegeven en was er tevreden van

marstal force heb ik hele grote zak gekocht 2 jaar geleden en die ging met moeite op, die vond ze niet meer lekker..

zijn vitalbix brokjes heel groot dan? of zitten er vezels bij (zoals bij luzernemixen bijv?) want daar kan ze niet tegen... ik durf niets meer echt 'droog' te geven, daarom ook de nutrimash gekocht, dan zit alles door de 'slobber'

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 19:46 



 
Profiel   

Ik week alles, dat is ook met vitaminekorrels gewoon te doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 19:58 



 
Profiel   

Ik week het ook vaak, dan vinden die van mij het ineens 10 keer zo lekker, dus weken kan zeker!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 20:01 



 
Profiel   

oh nu brengen jullie me aan het twijfelen omdat ik ook van Martstal net een mash zie die ik wel interessant vind, de bergweide mash, dan eet ze de vitaminebrokjes van marstal waarschijnlijk ook wel want door de slobber kan ik alles gooien...

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 20:50 



 
Profiel   

Als ik week eten ze het slecht. Dan moet ik muesli of iets erdoor gaan doen en dat wil ik niet.

Heb je per se alle vitamines nodig? Mensen zijn bang voor tekorten, maar teveel is ook niet goed. Losse vitamines kun je soms als poeder toevoegen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-11-18 23:35 



 
Profiel   

Geen idee wat ik aan vitamines moet bij geven.. begreep alleen wel dat ze met de nutrimash met hooibrok te weinig binnen krijgt :(

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-11-18 20:38 



 
Profiel   

Kunnen jullie mij hier helpen aan een foto van geweekte en ongeweekte Vitalbix NutriMash? Voor mijn pony waarbij tanden getrokken moeten worden heb ik een slobber nodig zonder harde (graan) stukjes. Nu ben ik een beetje bang dan dat de NutriMash wat teveel vezels bevat wat ook kan gaan irriteren. Pony krijgt nu pavo ease and exel in combinatie met vitalbix waardoor de NutriMash mij de beste tijdelijke oplossing lijkt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-12-18 19:37 



 

Weet niet of het helpt maar hier is een geweekte:
https://www.instagram.com/p/BaL9xrElodB ... e6jxp416db

Zonder de wortels en snoepjes uiteraard :P

Ongeweekt staat wel op de Vitalbix site, zo ziet het er ook echt uit.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-12-18 19:45 



 
Profiel   

Dankjewel :)
Is het echt een gladde massa of zit ere nog redelijk structuur in? Enkel geweekte vitalbix vind ze helaas geen succes. In de proefverpakking die ik heb zitten misschien 10 lucerne stukjes maar dit lijkt op de meeste foto's meer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-12-18 19:50 



 

Goh, het hangt er een beetje vanaf hoeveel water je erbij doet. Maar je kan er wel echt soep van maken als je zou willen, heb toch al een paar keer gehad dat het echt slurpen en drinken was ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-12-18 19:53 



 
Profiel   

Het is vrij glad, geen grote brokken of harde stukken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-12-18 22:37 



 
Profiel   

Vandaag ben ik ook overgegaan op de Active+ en DC. Ik ben benieuwd hoe hij het erop gaat doen. Ik voerde cavalor Endurix, maar wil graag over naar minder suiker en zetmeel. Ik hoop dat hij dan minder last heeft van jeuk. Maar ben een beetje huiverig voor zijn energie. Hij loopt op ZZL niveau en heeft wel wat go nodig.
We zullen het zien. Ik heb een opbouwschema gekregen van Vitalbix. Hij vindt het in ieder geval wel lekker. Dat scheelt....

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-12-18 18:41 



 
Profiel   

[ img ]
Grovere stukjes dan je hier zit, zitten er niet in. :)

Nu een week of 2 over op Vitalbix na het opbouwen. Tot dusverre geen veranderingen maar dat was ook niet de bedoeling. :)

De slobber krijgt hij 1 a 2 keer per week als extra en vindt hij helemaal het einde. Verder krijgt hij de berekende hoeveelheid DC met 2 handjes van de VB lucerne er doorheen. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-12-18 19:16 



 
Profiel   

Super dankjewel! Ik ga een zak bestellen :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-12-18 19:30 



 
Profiel   

De Nutrimash slobber krijgt de mijne hier ook voor de lekker. Hij wordt wel altijd super enthousiast als hij ziet dat ik een potje bij heb voor hem. Hij vindt het echt helemaal het einde en blijft ook de emmer leeglikken tot er echt niets meer in zit. :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-12-18 14:33 



 
Profiel   

Paardje krijgt sinds een maand of 3 vitalbix daily complete elke keer na werken. Zijn hoeven en vacht zijn er duidelijk op vooruit gegaan.
Tot eergisteren was hij hier verzot op maar vandaag heeft hij er de wortels tussenuit gehaald en was het gras aan de zijkant een pak interessanter.
Ik ga nog even afwachten maar vraag hier al:

Zijn er paarden die deze brok ineens niet meer lusten?
Zeker voor mijn graag etende ijslander was dit even raar. Anderzijds heb ik hem nog maar enkele maanden dus zo goed ken ik hem ook nog niet :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 14:36 



 
Profiel   

hier 1, hij at het ongv 2 weken. En daarna niet meer. Terwijl ik een haflinger heb die best wel wat lust haha.Net als metazoa zelfde verhaal 2/3 weken eten.. Maar daarna niet meer

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 14:44 



 
Profiel   

plutolover schreef
hier 1, hij at het ongv 2 weken. En daarna niet meer. Terwijl ik een haflinger heb die best wel wat lust haha.Net als metazoa zelfde verhaal 2/3 weken eten.. Maar daarna niet meer


Oef, toch nog semi- alles eter die van gedachte verandert :D
Ik dacht eerst even dat hij wat ziek was aan het worden, totdat hij de graskanten stevig onder de tanden nam en ik zag dat zijn stukken wortel er keurig tussenuit waren gevist ...
We zullen zien :D
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 14:56 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 81 van de 89 [ 2219 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 89  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen