frambozenroomkoepel

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Missy

Berichten: 6518
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

frambozenroomkoepel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-09-03 19:36

Zondag heb ik een erg lekker toetje gemaakt die ik het wel waard vond om met jullie te delen. Hier het recept Vingers aflikken

Benodigdheden:

voor de massa:
*4 blaadjes witte gelatine
*60 gr suiker
*2 eierdooiers
*1 el citroensap
*1 el sinaasappelsap
*2,5 dl slagroom
*2 el frambozenlikeur
*200 gr (diepvries)frambozen

de bodem en het smeersel wat erop moet
*bisciuttaartbodem(kant en klaar te koop)
*40 gr suiker
*3 el water
*1 el frambozenlikeur
*4 dl slagroom


Bereiding:
Steek of snijd uit de bodem een cirkel ter grootte van de diameter van de kom.
Week de gelatine zoals op de verpakking staat. Sla de slagroom stijf.
Doe de suiker, de eierdooiers, het citroen en het sinaasappelsap in een kom en klop deze met een garde au bain marie totdat er een romige massa is ontstaan. Haal de kom uit het water en klop hem koud.
Druk de gelatine uit, los hem op en meng het met drie eetlepels van de massa. Voeg het vervolgens bij de rest en roer goed door. Schep de slagroom met de eetlepel frambozenlikeur door de massa.
Schep er vervolgens de frambozen doorheen(een mooie bewaren voor de garnering Lachen )
Dit alles in een met koud water afgespoelde bolle kom (1 liter) doen.

voor de bodem
Breng de suiker met het water aan de kook en voeg de likeur toe. Drenk de bodem hierin en leg hem bovenop de massa.

2 uur laten staan op een koude plaats

Na 2 uur, de kom kort in heet water zetten en de pudding op een bord storten.
De 4 dl slagroom stijf kloppen en bestrijk de pudding hier mee(wel mooi glad maken he Knipoog )
Dan garneren met de overgehouden framboos.

Het is echt heel lekker, dat vonden de mensen waarvoor ik het heb gemaakt(nml voor een feestje) ook want hij was zo op Haha! En ikzelf natuurlijk ook Lachen

Voor degenen die het eens willen proberen, succes en smul ze Vork
Als je vragen hebt hoor ik het wel


Ps. Ik heb dit desert trouwens gemaakt met aardbeien ipv frambozen. Kan makkelijk, je hoeft alleen de frambozen en de likeur te veranderen OK dan!

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-03 12:51

Alleen de naam al klikt lekker!! Vingers aflikken
Maar het klinkt op het eerste gezicht best ingewikkeld om te maken. Of valt het mee?

Missy

Berichten: 6518
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-09-03 18:23

Toen ik het recept voor het eerst las snapte ik er ook helemaal niks van, maar op zich is het niet eens zo heel erg moeilijk. Het recept stond in het boek trouwens heel anders, ik heb er een meer volgbaarder verhaaltje van gemaakt.

Het is mij iig gelukt om te maken dus iedereen kan het Knipoog