Vanavond moet ik in m'n eentje eten. Gisteravond ook, toen heb ik voor het gemak de "Chinees" van de dag ervoor opgewarmd *ieuw*
Ik heb bedacht dat ik nu maar eens goed voor mezelf ga zorgen...
Zalm(vink) met aardappel in schilMet scherp mes 2 schoongeboende aardappels
(eventueel met rode schil) in dune plakjes snijden.
Plakjes in cirkel op een ovenbestendig, licht met olijfolie ingevet bord leggen.
In midden van het bord zalm leggen.
Vis en aardappelplakjes bestrijken met olijfolie.
Bord op rooster in midden hete oven (220 graden) zetten en ca. 15
minuten bakken tot vis gaar is en aardappelplakjes beginnen te kleuren.
Bestrooien met grof zout en zwarte peper.
Is echt vreslijk simpel... vijf minuten werk en de oven doet de rest. ik doe er soms nog wel eens zo'n klein blikje doperwtjes of zo bij. Je kunt die ook voor twee personen maken, als je twee roosters in de oven hebt.