Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 1 [ 7 berichten ]
|
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Mexicaanse rijst met toeters en bellen |
---|
Elles | |
Ooit heb ik eens een receptje uit zo'n blaadje getrokken en die maak ik nu nog regelmatig. Het is ook een lekker makkelijk recept voor als je alleen bent, vind ik. Gewoon op de bank hangen en scheppen maar!
Voor 2 personen: 1 rode paprika, in kleine stukjes blikje maiskorrels bosje bosuitjes, in ringetjes Salami, in stukjes, ongeveer 150 tot 200 gram (halve worst iig) tacokruiden (of cajunkruiden, maar die is pittiger) runderbouillonblokje 300 gram gewone rijst (geen snelkook dus) Bak de paprika even aan in olijfolie. Doe dan de rijst en een eetlepel (ongeveer) tacokruiden erbij en bak dit even mee. Voeg dan 450 gram water toe en roer het bouillonblokje erdoor. Deksel erop en 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je rijst) zachtjes laten koken tot alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Stukjes salami en maiskorrels erdoor, even doorroeren en op borden garneren met de bosuitjes. Als extra doe ik er dan nog wel eens een stokje met vlees bij en een beetje eenvoudige sla. Dan heb je voor 4 personen ongeveer dit recept voor rijst nodig. Tip: doe geen uien aan het stokje, dat combineert echt voor geen meter... |
Laatste bericht |
Geplaatst: 14-11-03 17:14 |
Wmijn | |
Wat grappig dat je de paprika ook met de rijst mee laat koken. Daar was ik zelf nooit opgekomen In ieder geval weer een recept erbij om te proberen |
Geplaatst: 14-11-03 18:15 |
Elles | |
Nog vergeten te zeggen: lekker met zoete chilisaus!
|
Geplaatst: 14-11-03 18:21 |
Anoniem | |
Zo dat klinkt lekker zeg! 'k Zit hier dus gewoon met 't water in m'n mond he..... Dat ga ik van de week eens proberen. Zou er zelf ook nooit opgekomen zijn om paprika mee te koken...
|
Geplaatst: 14-11-03 18:24 |
Oscar | |
Hmmmm, dat ziet er lekker uit
Ik heb me ondertussen aangemeld als testkok Heb je misschien nog een tip voor het vlees aan een stokje, bijv. over de kruiden die je daarvoor gebruikt? En is het recept verknoeid als ik de salami weglaat? |
Geplaatst: 15-05-05 20:32 |
Anoniem | |
Ik wil nog even vragen, is het echt essentieel dat je gewone rijst hebt? Ik werk altijd met snelkookrijst namelijk...
|
Geplaatst: 15-05-05 21:06 |
Helderder | |
Hmm dat ziet er heerlijk uit!
Dat ga ik binnenkort eens maken |
Omhoog |
Geplaatst: 15-05-05 21:10 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 1 [ 7 berichten ]
|
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |