Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 7 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Mexicaanse rijst met toeters en bellen

 
Profiel   

Ooit heb ik eens een receptje uit zo'n blaadje getrokken en die maak ik nu nog regelmatig. Het is ook een lekker makkelijk recept voor als je alleen bent, vind ik. Gewoon op de bank hangen en scheppen maar!

[ img ]

Voor 2 personen:
1 rode paprika, in kleine stukjes
blikje maiskorrels
bosje bosuitjes, in ringetjes
Salami, in stukjes, ongeveer 150 tot 200 gram (halve worst iig)
tacokruiden (of cajunkruiden, maar die is pittiger)
runderbouillonblokje
300 gram gewone rijst (geen snelkook dus)

Bak de paprika even aan in olijfolie. Doe dan de rijst en een eetlepel (ongeveer) tacokruiden erbij en bak dit even mee. Voeg dan 450 gram water toe en roer het bouillonblokje erdoor. Deksel erop en 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je rijst) zachtjes laten koken tot alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Stukjes salami en maiskorrels erdoor, even doorroeren en op borden garneren met de bosuitjes.

Als extra doe ik er dan nog wel eens een stokje met vlees bij en een beetje eenvoudige sla. Dan heb je voor 4 personen ongeveer dit recept voor rijst nodig.

Tip: doe geen uien aan het stokje, dat combineert echt voor geen meter...
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-11-03 17:14 



 
Profiel   

Vingers aflikken
Wat grappig dat je de paprika ook met de rijst mee laat koken. Daar was ik zelf nooit opgekomen Lachen In ieder geval weer een recept erbij om te proberen

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-11-03 18:15 



 
Profiel   

Nog vergeten te zeggen: lekker met zoete chilisaus!

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-11-03 18:21 



 

Zo dat klinkt lekker zeg! 'k Zit hier dus gewoon met 't water in m'n mond he..... Dat ga ik van de week eens proberen. Zou er zelf ook nooit opgekomen zijn om paprika mee te koken...

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-11-03 18:24 



 
Profiel   

Hmmmm, dat ziet er lekker uit Ja
Ik heb me ondertussen aangemeld als testkok Cool
Heb je misschien nog een tip voor het vlees aan een stokje, bijv. over de kruiden die je daarvoor gebruikt?
En is het recept verknoeid als ik de salami weglaat?

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-05 20:32 



 

Ik wil nog even vragen, is het echt essentieel dat je gewone rijst hebt? Ik werk altijd met snelkookrijst namelijk...

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-05 21:06 



 
Profiel   

Hmm dat ziet er heerlijk uit!
Dat ga ik binnenkort eens maken Vingers aflikken
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-05 21:10 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 7 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen