ik heb op vakantie gebakken ijs gegeten erg lekker Het was gewoon een bolletje room/schep ijs met daaromheen een soort deeg dat een beetje naar appelflap deeg smaakte
Bereidingswijze: Omwikkel de bolletjes ijs met cake en druk het goed vast. Haal de ijs-cake pakketjes door het losgeklopt eiwit en door de kokos. Leg ze in de diepvries. Breng het water met de suiker aan de kook en voeg de suiker toe voor een suikersiroop. Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe en kook het even mee. Roer de Passoa erdoor en laat het afkoelen. Verhit de frituurolie tot ca. 180°C.Frituur de ijsbollen heel kort tot de kokos goudbruin is. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Serveertips: Serveer het gefrituurde ijs eventueel op een tropische fruitsalade, en verdeel de saus eromheen.
c_alsemgeest
Berichten: 20665
Geregistreerd: 18-01-04
Woonplaats: Ergens tussen Den Haag en Rotterdam
Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-04 12:13
ah tnx lijkt er wel redelijk op
manzano
Berichten: 23922
Geregistreerd: 22-10-01
Geplaatst: 09-08-04 14:10
Nog nooit van gehoord!!! Hoe zit het met dat ijs dan? Dat smelt toch in de frituur
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 09-08-04 14:11
Nee, je frituurt het maar heel kort. Door het laagje blijft het ijs precies goed. Ik heb het wel eens gehad en het is erg lekker!
gemske
Berichten: 3548
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Dwingeloo
Geplaatst: 09-08-04 14:27
Ik heb wel eens geflambeerde ijscake gemaakt. *roomijs in een balk snijden *inbouwen met plakken cake *stijfgeklopt eiwit eromheen strijken, even in de oven *flamberen met likeur
Erg lekker (en machtig vooral ) En het ziet er geweldig uit, dus als je indruk wilt maken op bv schoonfamilie is dit ideaal! Ik wil het precieze recept wel opzoeken als iemand interesse heeft -> pb me maar...
krissie1985
Berichten: 3455
Geregistreerd: 21-07-04
Woonplaats: Overijssel nederland
Geplaatst: 09-08-04 14:55
het lijkt me wel hel erg lekker, als zo die recepten lees