Toetjes en hapjes

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Toetjes en hapjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-09-02 11:30

BOZE ROOM
Ingrediënten (4 personen)
16 bitterkoekjes
1 1/2 dl sterke koffie
5 dl slagroom.

Bereidingswijze
Breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en week deze in de koffie. Sla de slagroom stijf met wat suiker en meng het koffiemengsel erdoor. Serveer gegarneerd met hagelslag.

tropische ananas
Ingredienten (2 personen)
- blikje ananas in schijven
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- scheutje jus d'orange
- scheutje rum, cognac oid

Leg de uitgelekte plakken ananas in een ovenschaal en svoeg de overige ingredienten toe. Verwarm deze in de magnetron (750 watt, circa 2 minuten) en schep deze tussendoor een keer om.

ELLIS OREKTIKA (gemarineerde olijven)
Ingredienten voor 8 personen

[list=]1 kleine groene paprika
1 eetlepel olijfolie
½ dl droge witte wijn
1 theelepel honing
1 theelepel rosemarijn
1 theelepel basilicum
vers gemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook
125 gr groene olijven
125 gr zwarte olijven[/list]
Was de paprika en snijd deze in kleine reepjes. Meng de olie, wijn, honing, rosemarijn, basilicum en de peper met de gesnipperde knoflook. Voeg de paprika en de olijven toe, en laaat dit marineren in de ijskast. Roer het regelmatig om.


Pesto
- bosje basilicum
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- handje pijnboompitten
- twee teentjes knoflook
- olijfolie
Meng alle ingredienten mbv een staafmixer. Voeg zoveel olijfolie toe dat het mengsel goed smeerbaar is.

Varianten
vervang de basilicum en de pijnboompitten door een doosje walnoten
vervang de basilicum en de pijnboompitten door een potje zongedroogde tomaten

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 12:01

Gepofte appels uit de oven
Nodig:
* oven
* ovenschaal
* appelboor
* appels (goudrenetten zijn het lekkerst!)
* rozijnen/krenten (welke je lekker vindt)
* boter
* kaneel
* suiker
* water
* creme fraiche

Boor de klokhuizen uit de appels. Gebruik een appel per persoon of als ze groot zijn, 1 appel per 2 personen. Vul de appels met rozijnen/krenten, suiker en kaneel. Leg ze tijdens het vullen in de ovenschaal, anders loopt alles er weer uit... Lachen Doe een klontje boter bovenop en een laagje water in de ovenschaal. (Eventueel nog wat suiker en kaneel in het water). In de oven zetten en er net zolang in laten staan tot alles zacht is. Serveren met creme fraiche. (Tijden ben ik niet zo goed in. Maar, ik zet het meestal in de oven tijdens het koken en als het toetje aan de beurt is is het klaar. Dus, 30-45 min, in redelijk warme oven).

Eventueel kun je de appels ook nog vullen met fijn gesneden gedroogde abrikozen. Vingers aflikken

Chatelaine

Berichten: 9151
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-02 11:13

Gekarameliseerde banaan

Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 6 Haha!

ingredienten
olie om in te vetten
7 el fijne kristalsuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
2 el geraspte kokos
300 ml slagroom
2 el rum
6 grote bananen

Bereidingswijze

1. Bestrijk een bakplaat met wat olie en zet apart. Doe 6 el van de suiker in een steelpan met 2 el koud water. Laat de suiker langzaam oplossen en breng hem daarna aan de kook. Laat 6-8 minuten koken tot de massa een karamelkleur heeft. Zet de pan van het vuur en roer de helft van de sinaasappelschil erdoor.

2. Schenk de karamel op de ingevette bakplaat en laat 10 minuten hard worden. Breek de karamel daarna in stukken, doe ze met de kokos in de keukenmachine en maal ze tot poeder.

3. Klop intussen de slagroom stijf met de resterende suiker en de rum. Zet tot gebruik in de koelkast.

4. Halveer de ongepelde bananen in de lengte. Knijp er wat sap uit de sinaasappel over en bestrooi de helften met de karamel-kokospoeder. Gril 5 minuten direct op halfhoog vuur met de bolle kant omlaag tot de karamel gesmolten en goudkleurig is. Serveer warm met rum-room en garneer met de rest van de sinaasappelrasp.

Vingers aflikken Vingers aflikken Vork is heel jammie als je an banaan houddan Haha! en van karamel Vingers aflikken