Gepofte appels uit de oven
Nodig:
* oven
* ovenschaal
* appelboor
* appels (goudrenetten zijn het lekkerst!)
* rozijnen/krenten (welke je lekker vindt)
* boter
* kaneel
* suiker
* water
* creme fraiche
Boor de klokhuizen uit de appels. Gebruik een appel per persoon of als ze groot zijn, 1 appel per 2 personen. Vul de appels met rozijnen/krenten, suiker en kaneel. Leg ze tijdens het vullen in de ovenschaal, anders loopt alles er weer uit... Doe een klontje boter bovenop en een laagje water in de ovenschaal. (Eventueel nog wat suiker en kaneel in het water). In de oven zetten en er net zolang in laten staan tot alles zacht is. Serveren met creme fraiche. (Tijden ben ik niet zo goed in. Maar, ik zet het meestal in de oven tijdens het koken en als het toetje aan de beurt is is het klaar. Dus, 30-45 min, in redelijk warme oven).
Eventueel kun je de appels ook nog vullen met fijn gesneden gedroogde abrikozen.