Nodig:
- 200 gram volkoren pasta (mag ook gewone maar volkoren is net lekkerder)
bijvoorbeeld spaghetti - halve komkommer
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 deciliter magere joghurt
- 2 eetlepels versgehakte peterselie of bieslook
- peper en zout
Doen
- Komkommer wassen en in de lengte doorsnijden, het zachte waterige binnenste
uit de komkommer snijden. Komkommer in hele fijne plakjes snijden - Tomaatjes wassen en halveren
- Joghurt mengen met de peterselie
- Pasta koken en afgieten met heet water. pasta terug in pan of in een leuke
schaal mikken - Joghurt, tomaatjes en komkommer er door heen mengen
- Op je bord doen en opeten
Ook lekker:
- Bak wat spekjes, salami- of hamblokjes op en meng die ook nog door de pasta
- Wat gedroogde zontomaatjes door de hete pasta mengen
- Biefstukjes marineren in een marinade van ketjap, sherry en geperst teentje
knofook, even bakken of grillen en erbij serveren.