1 pak Basmati rijst 2 pakjes Conimex NAM Chicken (= 2 zakjes marinademix & 2 zakjes sausmix) 800 gram kipfilet 2 rode paprika's 1 ui 1 blik ananas (met tien schijven) ca. 6 lenteuitjes/bosuitjes 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel knoflookpuree 2 theelepels tabasco of sambal 100-150 gram cashewnoten of pinda's (gezouten of ongezouten, maakt niet uit) olijfolie
- De kipfilet snijdt je in kleine blokjes - De paprika snijdt je in kleine blokjes - De ananasringen snijdt je in stukjes - De bos/lenteuitjes snijdt je in stukjes van ca. 1 cm. (het bolletje er wel af halen. - De ui snipper je.
Hoe te bereiden?
Je doet de kipfilet in een kom. Hier giet je olijfolie (flinke scheuten)overheen totdat het lekker smeuig is. Daaroverheen strooi je de twee zakjes marinade mix, 1 theelepel knoflookpuree, 1 eetlepel kerriepoeder en twee theelepels tabasco of sambal. Dit alles meng je goed doorelkaar en laat je minimaal 15 minuten goed intrekken.
Ondertussen kook je de rijst. Deze gooi je in ruim kokend water waar je evt. wat zout aan toevoegd. Na 8 minuten giet je de rijst af en laat je deze met de deksel op de pan staan.
Nu pak je een pan (bij voorkeur een wok) en doet daar een beetje olijfolie in en laat dit heet worden. Dan voeg je de kipfilet met marinade toe en bak je de kipfilet goed gaar. Als dit gaar is, voeg je de ananas, paprika, ui, lente/bosuit en cashewnoten/pinda's toe. Dit alles schep je even goed om en doet dan meteen de twee zakjes sausmix erbij. Dit schep je ook goed om en doet er dan nog wat water bij (ongeveer 200-300 ml.) en zet dit op hoog vuur totdat het lekker sausig is (ondertussen wel omscheppen). De tijd tussen het toevoegen van de groenten aan de kipfilet en het op tafel zetten van de maaltijd is ongeveer 5 minuten.
En klaar is klara! Eet smakelijk!
Vivian
Berichten: 2827
Geregistreerd: 19-03-02
Woonplaats: Ijsselmonde
Geplaatst: 13-12-02 22:38
Lijk me erg lekker! Ga ik zeker een keer koken hoor! Bedankt.
Anoniem
Geplaatst: 14-12-02 00:20
Wel erg veel werk hoor Ik ben een stuk makkelijker als het om eten gaat.
Ik ga van de week dit eens proberen: crepes met spinazie:
1 pak diepvriesspinazie 1 pak kant en klare pannekoeken 1 zak rozijntjes 1 zak pijnboompitjes blauwe kaas of feta
Rooster de pijnboompitjes Vul de pannekoeken met spinazie kaas en rozijnen doe de pannekoek in de magnetron en laat alles goed heet worden geroosterde pijnboompitjes er overheen en klaar
Pink_Horizon
Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01
Geplaatst: 24-12-02 15:26
Ik heb het net allemaal gekocht en ga het vavond voor mijn ouders koken ben benieuwd
Honeybee
Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen
Geplaatst door de TopicStarter: 24-12-02 15:27
Veel succes en eet smakelijk! Enne.. mochten je ouders of jij het toch niet lekker vinden... stuur jullie portie dan maar naar mij
Pink_Horizon
Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01
Geplaatst: 25-12-02 01:37
Ik leef nog!!
Het was prima gelukt en het was echt heel lekker! Mijn paps en mams vonden het ook heerlijki en ik heb metteen het recept af m,oeten geven Ik moest 'diegene van bokt' maar zeggen dattie iets goeds bedacht had
Honeybee
Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen
Geplaatst door de TopicStarter: 25-12-02 02:58
Pinky_girl schreef:
Ik moest 'diegene van bokt' maar zeggen dattie iets goeds bedacht had
Dan moet je Marijke maar bedanken. Van haar heb ik dit overheerlijke recept.