Onwijs lieve, gevoelige e-pony

Prijs: €2.500,00 | Geplaatst: ma, 2017-06-19 09:44
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
10 jaar
Stokmaat:
155 cm
Kleur:
Zwart
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Ras / stamboek:
Kruising
Stamboekpapier:
Nee

Emily is een lieve merrie van 10 jaar, schofthoogte ongeveer 1.55 (ze oogt groter). Ze is een kruising TinkerxFries en beide rassen zijn duidelijk terug te vinden.

Emily is makkelijk in de omgang. Ze is goed opgevoed en van zichzelf ook erg beleefd. Ze zal je nooit zomaar omverlopen of drammen. Met poetsen/opzadelen blijft ze netjes los stilstaan, ze loopt makkelijk mee en is braaf bij de hoefsmid. Ook met andere paarden is ze erg makkelijk. Ze zit meestal ergens halverwege de rangorde en kan het eigenlijk altijd met alle paarden in een groep goed vinden.

Met grondwerk en rijden is Emily gevoelig en lekker voorwaarts, maar niet drammerig. Ho is ook echt ho. Ze pakt nieuwe dingen snel op, vaak hoef je iets maar een keer uit te leggen en gaat het de keer daarna meteen goed. Ze is goudeerlijk en haar valkuil is eerder dat ze het té graag goed wil doen. Zolang je duidelijk in je signalen bent, is dat echter geen probleem. Ik heb haar volgens de methode van Parelli getraind. Ze kent daardoor al veel oefeningen op de grond (met en zonder touw) en onder het zadel, waaronder zijwaarts, wijken voor druk, draaien om voor- en achterhand, one-rein-stop enzovoort.

In de bijna twee jaar dat ik Emily heb is ze nog nooit kreupel geweest, nooit koliek gehad, eigenlijk is ze gewoon heel erg happy en gezond.

Ik denk dat Emily enorme potentie heeft voor vrijheidsdressuur of meer gevorderd grondwerk, maar ook zeker om gewoon lekker mee aan het rijden te gaan. Doordat ze erg gevoelig is voor kleine hulpen is Emily niet geschikt voor beginnende ruiters.

Denk je dat Emily de pony is die jij zoekt, of heb je vragen? Stuur me een berichtje!

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina