Lieve pony zoekt een 5* huisje

Prijs: notk | Geplaatst: za, 2017-11-18 15:13
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
6 jaar
Stokmaat:
125 cm
Kleur:
Speciaal / Overige
Ras / stamboek:
Overige pony's
Stamboekpapier:
Nee

Na veel wikken en wegen heb ik het besluit moeten nemen om voor mijn lieve merrie Lieke een nieuw huisje te zoeken.

We hebben Lieke afgelopen jaar (januari 2017) aangekocht als gezinspony/weide maatje voor mijn paard (ruin van 3 jaar) echter is alles niet gelopen zoals verwacht namelijk op 4 april is zij geheel onverwachts bevallen van een werkelijk prachtig hengst veulen en hebben wij hierdoor een ruime tijd vrij weinig met haar kunnen doen. Lieke is echt een onwijs lieve merrie kinderen kunnen haar poetsen en met haar gaan wandelen waar ze dan ook super braaf mee stopt,stapt of draaft. Echter is zij een heel gestreste pony (ze zou nooit lelijk doen als bokken of bijten ect) maar is erg snel bang. zo vind ze mensen snel wat spannend en is ze erg oplettend bij wat je doet en vind ze sommige dingen ook vrij eng. Zo is zij ontzettend bang van een ragger maar van vrijwel alles wat buiten de stal is niet zo gaan wij (met kinderen van 7) met haar bij ons onder/boven aan de dijk wandelen en dat is dan geen probleem autos, fietsers, vrachtwagens doen haar niks.

Ze wilt graag voor je werken en doet ze echt haar best voor je. Ze is beleerd door de mensen waar wij haar van gekocht hebben en hier hebben enkele keren mensen op haar gereden maar aangezien ikzelf te groot ben en andere te onervaren hebben we hier niet veel aan kunnen werken. onder het zadel is ze vrij pittig maar wel braaf ook hier zou ze er niet vandoor gaan of gaan bokken wel is ze vrij snel en wilt graag draven. maar ook hiermee is ze erg onzeker en moet ze nog veel leren. wat ook geld voor longeer werk hierin wil ze alleen draven en met veel geduld wel stappen maar dit snapt ze niet goed. naar mijn idee is zij bij de vorige eigenaren veel opgejaagd en daardoor onzeker geworden en zijn ze niet even goed voor haar geweest wat haar angstig heeft gemaakt.

Zeker is dat zij heel veel in haar mars heeft en met het goede baasje heel ver gaat komen!
Lieke heeft geen stamboekpapieren onze dierenarts verwacht dat zij een kruising is met welsh en ver iets van shetland. verder is ze netjes ontwormt, geent en bekapt.
Ze gaat weg met al haar spulletjes (zadel, dekje, hoofdstel, dekens, ect.
Ik zoek voor haar dan echt iemand met veel geduld die met haar aan de slag wilt gaan en haar de liefde en tijd kan geven die ze verdient.

Heeft u nog vragen over deze onwijs lieve pony of wilt u een kijkje bij haar koemen nemen aarzel niet en stuur gerust een berichtje. Goed tehuis belangrijker dan prijs

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina