Irish cob/tinker veulen Pippin

Prijs: €1.650,00 | Geplaatst: ma, 2018-04-16 14:57
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Hengst
Leeftijd:
0 jaar
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
Tinker
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Charlotte
Vader: 
Mikel's Maroon
Vader van moeder: 
Djuke Janosch

Pippin Van de Molenhoek is een groot, hoogbenig veulen. Bij geboorte al ruim een meter groot. Hij is een heel sociaal en lief veulen, dat nu al houd van knuffelen en aandacht. Pippin heeft het Sabino gen geërfd van moeder Charlotte, wat resulteert in 4 witte benen. Vooraan tot op de knie, achteraan tot in de lies. Verder heeft hij nog een schattige vlek tussen zijn kaken, op zijn onderbuik en op zijn schouder. Mogelijks is Pippin ook bont, dit kan getest worden.

Pippin's moeder is onze merrie Charlotte. STER merrie bij zowel ICS Nederland als ICS België. Charlotte heeft ondertussen al bewezen dat ze mooie veulens geeft. Ze heeft onder andere al 2 hengstenveulens gegeven die op de keuring kampioen werden van de veulens en jaarlingen. Charlotte heeft een grote will to please, een werkwillig karakter en houd van knuffels. Haar veulens hebben tot op heden altijd haar volle sokken en vele behang geërfd.

Pippin's vader is de recent goedgekeurde hengst Mucci's Maroon (LUX) Mucci's Maroon werd goedgekeurd met een eerste premie en slaagde voor zijn rijproef met een heel mooi resultaat. Pippin is het eerste veulen van deze hengst en beloofd alvast een kanjer te worden, net zoals zijn vader. Zijn vader is te bewonderen op de laatste foto's.

Pippin mag Charlotte eind augustus verlaten op de leeftijd van 4.5 maand. Hij groeit op in een kleinschalige kudde en komt dagelijks in de hand. Hierdoor kan hij alles wat een veulen hoort te kennen zoals vast staan, de hoefsmid, op de trailer gaan en dergelijke. Pippin gaat naar de keuring in Alden Biesen van ICS België voor de stamboekopname.

We verwachten dat Pippin rond de 1.48 gaat uitgroeien. Tevens is Pippin PSSM vrij, daar zowel zijn vader als moeder geen dragers zijn. Bezoeken is mogelijk na afspraak. Stuur hiervoor gerust een pb'tje of een appje op 0479/85.05.33

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina