Fairfax dressuurzadel Monoflap 17,5”

Prijs: €1.600,00 | Geplaatst: zo, 2019-04-14 19:51
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Staat:
Gebruikt
Discipline:
Dressuur
Materiaal:
Leer

Fairfax dressuurzadel Monoflap te koop. Bij dit zadel is het mogelijk om de boom te verwisselen. Momenteel zit er een zwarte (medium) boom in.
Het zadel is op één kleine beschadiging na zo goed als nieuw. De beschadiging is oppervlakkig en niet door het leer (zie foto). De reden dat ik het zadel verkoop is omdat ik het mee wilde nemen van overstap pony naar paard, maar het ligt niet goed op mijn paard. Het zadel is één jaar gebruikt, daarna niet meer. Zadel is altijd netjes onderhouden. Nieuwprijs is €2495,- Uitproberen is mogelijk bij ons thuis.

Beschrijving zadel:
Met een elegant monoflap design, afgemaakt met het zachtste kalsfleder van Engelse kwaliteit, promoot de Fairfax Monoflap Dressage een uitzonderlijk goed contact tussen het paard en de ruiter. De beweging van het paard wordt versterkt door de 'terug gesneden styling' aan de voorkant van het zadel, die voor veel schoudervrijheid van het paard zorgt, waardoor het paard soepel en elastisch kan bewegen in alle gangen.
De perfecte pasvorm is verzekerd, met een speciaal voor dit doel ontworpen dressuur boom. Deze is verstelbaar door middel van 7 breedte-opties, in halve breedte maten. De boom is gemaakt van hoogwaardig polymeer, wat de boom tegelijk duurzaam en licht van gewicht maakt.
Uitgebalanceerde panelen met een breed draagvlak zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht over de rug van het paard, terwijl het comfort van het paard wordt verder vergroot met 100% Britse wol, welke snel en eenvoudig kan worden aangepast om het contact met de paardenrug te maximaliseren. Daarnaast kan de singel worden aangepast aan de eisen van het paard met het unieke 'triple-billet-systeem'. De eerste singelstoot kan zowel op, als buiten de boompunt worden gebruikt in combinatie met een zelf balancerende tweede singelstoot om zo de stabiliteit van het zadel te optimaliseren zonder het paard te belemmeren in zijn natuurlijke beweging.
Voor de ruiter heeft de Monoflap Dressage een open en evenwichtige zit, welke het de ruiter mogelijk maakt om de meest subtiele hulpen te kunnen geven. De dij blokken op het zweetblad zijn ontworpen om steun te bieden, zonder dat de knieën worden beperkt. Daarnaast liggen de stijgbeugelriemen verzonken voor een close contact met het paard.
De Fairfax Monoflap Dressage - Een winnende combinatie van kwaliteit en hoge prestaties, met de hand gemaakt in Walsall, Engeland, door hoogopgeleide Master Saddlers.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina