Prachtige NWR E-pony ruin, 4,5 jaar, dressuur

Prijs: 4000 - 6000 | Geplaatst: di, 2019-12-10 20:51
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
4 jaar
Stokmaat:
156 cm
Kleur:
Bruin
Discipline + Niveau:
DressuurBasis
Ras / stamboek:
Welsh
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Anmiklage's Sungmi
Vader: 
Coelenhage's Purioso
Vader van moeder: 
Orchard d'Avranches

Te koop: 4,5 jarige NWR-ruin, ca. 1.56 m. Donkerbruin, in de winter zwart.

Werkelijk prachtige pony met zeer goede, ruime en soepele beweging. Erg lief en aanhankelijk karakter, wel sensitief.

Middendorp's Storm (wij noemen hem Eolo) wordt verkocht omdat ik hem als endurance-paard gekocht had. Echter, doordat ik voor mijn werk veel en ook soms langer weg ben kan ik hem dan niet regelmatig buiten rijden, en om echt cool te zijn buiten heeft hij dat wel nodig. Alleen op buitenrit kent hij dus wel, maar dan schrikt hij wel van het een en ander.
Hij is wel erg goed verkeersmak, ook bij groot verkeer. Kent schriktraining. Veel grondwerk, dressuurmatig erg goed maar langzaam aan en zonder overvragen opgeleid tot ongeveer L-niveau, op klassieke manier. Hij is nooit uitgebracht op wedstrijd.

Eolo loopt makkelijk de trailer op, is erg braaf bij hoefsmid, tandarts, dierenarts etc. Door zijn gevoelige maar open karakter zou hij ook erg geschikt zijn als coachingpaard. Voornamelijk ligt zijn aanleg in de dressuur, dit vindt hij ook leuk en hij loopt erg makkelijk nageeflijk. Hij kan wat wijken en schouderbinnenwaarts, paar pasjes achterwaarts, netjes aangalopperen etc. Geen steigeren of bokken.

Door zijn gevoeligheid en leeftijd niet geschikt voor onervaren ruiters.
Eolo gaat alleen naar een echt goed tehuis. Hij staat nu 24 uur buiten in inloopstal, box kent hij ook, maar ik zoek wel een tehuis waar hij echt veel aandacht krijgt en samen staat met andere paarden / pony's, ook veel buiten.
Ervaring met een pony die hoger in het bloed staat is wel een pré. Liefst iemand die ook grondwerk doet. Springen kan Eolo ook goed maar is nooit onder het zadel gedaan omdat daar mijn interesse niet ligt.

Eolo staat nu niet onder dek dus in wintervacht, maar zweet bij het rijden nauwelijks ondanks vacht. Hij kent dekens natuurlijk wel.

Eolo heeft een super afstamming, vader Coelenhage's Purioso loopt internationaal dressuur en heeft meerdere goedgekeurde zonen. Een halfbroer van Eolo (Furioso) was 2018 best bewegende hengst op de NWR hengstenkeuring. De moeder heeft meerdere topveulens gegeven, allemaal fijne sportpony's.

Filmpjes op aanvraag, maar alleen na uitgebreider contact. Bedankt voor uw begrip.

Vraagprijs 4900 €. Echt goed tehuis vereist en prijs dan ook bespreekbaar.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina