Gra Fjord jaarling te koop (FOKKERIJ)

Prijs: notk | Geplaatst: zo, 2023-11-19 17:37

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Hengst
Leeftijd:
1 jaar
Kleur:
Speciaal / Overige
Ras / stamboek:
Fjord
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Phillyne
Vader: 
Rudsmo Rune
Vader van moeder: 
Lyckångs Tempo

GOED LEZEN! 

Vorig jaar kocht ik Thimo, liefde op het eerste gezicht. Nog altijd liefde voor hem. Alleen ivm mijn gezinnetje waar ik het helaas al druk genoeg mee heb gezien de gezinssituatie, moet je soms keuzes maken.
Afgelopen weken heb ik nagedacht of ik Thimo wilde ruinen, want ja een ruin zet je makkelijk op de weide bij een merrie, een hengst is moeilijker als je niet de geschikte locatie heb.
Hij staat nu bij iemand prive op stal maar hij mist gewoon echt de aandacht die hij verdiend. 
En daarnaast kwam ik afgelopen week in gesprek met iemand die zei dat hij ontzettend jammer zou zijn om 'm te ruinen aangezien hij zo knap is, en omdat de grijze Fjordenhengsten in minderheid zijn.
Daarom kwam ik tot een nog moeilijkere keuze te staan... VERKOPEN... of toch houden en ruinen.

Ik weet dat hij de looks heeft, dat hij ontzettend goed kan lopen. Hij is als veulen ook Reservekampioen geworden.
Daarom maakt het zo moeilijk om een keuze te maken hierin.
Wat ik dus echt ontzettend belangrijk vind wat de koper moet kunnen bieden is: hem HENGST houden! en 'm in de fokkerij gebruiken als hopelijk goedgekeurde dekhengst.

HANDELAREN, MANEGE'S en PARTICULIEREN zonder dit EINDDOEL hoeven NIET te reageren! Dan hou ik 'm echt liever zelf en maak ik over een tijdje wel de definitieve beslissing. Hij hoeft echt niet weg momenteel. Ik wil alleen kijken of er mogelijk iemand is die 'm heel goed in z'n fokkerij kan gebruiken.  

Ik ga zelf geen hengstenhouderijen af om te vragen of zij een hengst kunnen gebruiken in hun fokkerij. Zij moeten zich hier maar melden als ze echte interesse hebben. :D 
 

Registreer en log in om contact op te nemen met Fjord_Pip.

Reacties

Door mvdbijl op

De weg naar goedgekeurde hengst is een lange, ik heb zelf een half broer, die ik als ruin kocht maar anders ook had laten ruinen. (Zijn andere Rudsmo (kampioens) broer is ook recent geruind.)
Deze bloedlijn is er vrij veel, ik denk dat je hem veel plezier doet door hem te houden, ruinen en lekker aan het werk te zetten als hij oud genoeg is.

Door Wiwabalia op

Je kunt niet beslissen dat een volgende eigenaar hem niet mag laten ruinen. Bovendien komt er erg veel bij kijken om hem een goedgekeurde hengst te laten maken en deze lijn is volop aanwezig.

Als iemand hem koopt en hem uiteindelijk toch ruint, heb je daar als oude eigenaar niks over te zeggen.

↑ Naar het begin van de pagina