Lieve, vriendelijke, 8 jarige merrie aangeboden

Prijs: €8.000,00 | Geplaatst: ma, 2023-11-20 13:09

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
8 jaar
Stokmaat:
165 cm
Kleur:
Bruin
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja

Hoi allemaal!

Helaas heb ik moeten besluiten om voor onze lieve Lana iemand te zoeken die haar meer aandacht en beweging kan geven dan ik dit kan.

Waarom ik dit besluit heb genomen is om deze redenen; o.a. dat onze nieuwe bak veel te zwaar is en er geen verlichting is. Helaas heb ik geen vervoer om elders te rijden en mijn gebrek aan tijd voor twee paarden icm kinderen en werk, helpt ook niet mee. Ivm de verbouwing en alle aankomende werkzaamheden hier zijn er geen mogelijkheden om alle faciliteiten op korte termijn voor elkaar te krijgen. 

Lana staat nu te vaak niks te doen. Zowel fysiek als mentaal is ze graag bezig en ik vind het sneu te zien dat ze zich wat verveelt. Dit zijn de redenen dat ik een nieuw 5* sterren huisje voor haar zoek.

ADVERTENTIE

Lieve, vriendelijke 8 jarige merrie te koop!

(1.65mtr)

Voor Lana ben ik op zoek naar een nieuwe eigenaar/eigenaresse met dezelfde karaktereigenschappen als zij heeft; lief - vriendelijk - geduldig - in voor een geintje - fan van het bos! Ze is wel wat introvert, maar oh zo lief ❤️

Ze vind het geweldig om samen de wereld te ontdekken. Ze is namelijk heel nieuwsgierig en bijna bomproof. Ze struint graag aan de hand of onder het zadel het bos door. (wel graag samen met een ander paard in het begin) ze is erg speels en staat dan ook geregeld op haar achterbenen of rent even een rondje door de paddock.

Als er tijd is rijd of wandel ik met haar in het bos met onze oude merrie samen (dit is zo leuk!) of bij droog weer longeer ik haar nu nog op het weidedeel.

Er is wel een "maar" en deze wil ik eerlijk delen; ik heb Lana gekocht als projectpaard gezien ze haar vertrouwen kwijt was in de mens op zich en zodra deze op haar rug stapten. Toen wij nog op een pensionstal stonden, ben ik gestart met het terug vinden van haar vertrouwen en haar enthousiasme om samen te werken. Ze vraagt regelmatig om bevestiging en geduldige begeleiding. Haar looplust is door vroeger gebruik van hulpteugels wat de kop ingedrukt en vind ze het nog wat lastig om op eigen benen te lopen. Dit is al een heel eind verbeterd, hulpteugels worden niet door ons gebruikt. Wij behandelen onze paarden met liefde, geduld en respect en zoeken dit ook in een nieuwe eigenaar.

Verdere praktische informatie;

Ze gaat goed op de trailer en is braaf op vreemd terrein. Kan netjes vaststaan. Je kunt haar gemakkelijk kunstjes leren als je dit leuk vind.

In de kudde is ze sociaal, soms iets aan de dominante kant.

Ze staat op blote voeten en gaat vrijdag weer naar de smid. Ze is ontwormd en zal indien gewenst weer geënt moeten worden.

Voor diegene die het interessant vinden; ze heeft een goed papier El Capone x Hafidoff. Fijne afstamming als je eventueel een veulen wilt fokken. Nog geen veulens gehad. Ze heeft veel expressie in haar beweging en een top karakter.

Ze is helemaal op de foto gezet, dit is allemaal in mijn bezit. Uiteraard is over keuren mogelijk, dan wel op eigen kosten.

Vraagprijs via pb. Ze gaat niet naar handelaren (voor zover ik dit kan voorkomen)

Voel je welkom om vrijblijvend contact op te nemen. Lana staat in Ede/Lunteren.

Vriendelijke groet,

Jeanette

Registreer en log in om contact op te nemen met Jeanettehol.
↑ Naar het begin van de pagina