Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Help:Stappenplan afbeelding

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Let op: Hieronder vind je informatie over het plaatsen van een foto of afbeelding op de Bokt Wiki. Als je een foto wil plaatsen op het forum, ga dan naar Hoe plaats ik foto's.

Een mooie afbeelding is een waardevolle aanvulling op een artikel. Als je een afbeelding hebt die voldoet aan de eisen kan deze geplaatst worden. Het plaatsen van een afbeelding bij een Wiki-artikel gaat in twee stappen:

  1. Uploaden van een afbeelding naar de Wikiserver
  2. Invoegen van deze afbeelding bij een artikel

Uploaden

Om een foto op de Bokt Wiki te zetten moet je de foto eerst uploaden naar de Bokt server, dit doe je op de upload-pagina. Deze pagina is ook terug te vinden in het linker rijtje, helemaal onderaan.

  1. Druk op het knopje 'Bladeren' rechts van het lege veld naast 'oorspronkelijke bestandsnaam' en blader naar de afbeelding die je wilt gebruiken.
  2. 'Naamgeving:' Bij 'opslaan als' geef je het bestand eventueel een nieuwe naam. Zorg ervoor dat de 'naam' van de foto duidelijk beschrijft wat er op de foto te zien is. Dus geen IMG_3432.jpg of DSC_01_002.jpg maar 'Welshpony_valk.jpg' of 'uitgestrektedraf.jpg'.
  3. Bij 'samenvatting' geef je kort aan wat er op de foto zichtbaar is en de naam van de fotograaf, ook als je dat zelf bent. (Bijvoorbeeld: Hoofdfoto van een appaloosa gemaakt door Cinnepin.)
  4. Voeg de foto aan de juiste categorie(ën) toe.

Als je níet zelf de fotograaf van de afbeelding bent die je wilt uploaden, zorg dan dat je toestemming hebt van de fotograaf om de foto onder de licentie van de Bokt Wiki te verspreiden.

Als de foto geüpload is naar de Bokt-server, staat hij tussen de bestanden in de lijst met bestanden op de server. Hier kun je je foto altijd terugvinden mocht je de naam die je bij het uploaden opgegeven hebt zijn vergeten.

Invoegen

Stippeltjes op het hoofd van een Appaloosa

Als de foto op de Bokt server staat is het invoegen van de foto in een artikel nog maar een koud kunstje. Om de foto zoals die hiernaast staat te laten zien typ je:

[[Afbeelding:Hoofdfotoappaloosa.jpg|thumb|Stippeltjes op het hoofd van een Appaloosa]]

Je ziet dat de 'link' uit vier elementen bestaat:

  1. Met Afbeelding: geef je aan dat het om een afbeelding gaat.
  2. Hoofdfotoappaloosa.jpg is de naam van de foto die je wilt laten zien.
  3. Met |thumb geef je aan dat je de foto in het klein in het artikel wilt toevoegen. Als je op de thumbnail klikt krijg je de grote versie van de foto te zien.
  4. En als laatste geef je met |Stippeltjes op [...] Appaloosa een korte omschrijving van je foto die onder de afbeelding geplaatst wordt. Welke andere opties je ook toevoegt, de beschrijvende tekst komt altijd als laatst!


Deze afbeelding staat nu links
Het is ook mogelijk een thumbnail aan de linkerkant te plaatsen, hiervoor voeg je de optie |left toe aan de link:

[[Afbeelding:Hoofdfotoappaloosa.jpg|thumb|left|Deze afbeelding staat nu links]].


Oefenen

Wil je oefenen met het plaatsen van afbeeldingen? Of iets uitproberen? Maak dan gebruik van de zandbak.